ja mám L-tryptofan na úzkosti ráno (občas keď mám ťažšie obdobie, tak kľudne zdvojnásobim dávku), mám to od značky Movit. Potom mám horčík biscyglinát na večer a na jeseň pridám ešte vitamín D.
Rozmýšľala som aj o Ashwagandgha alebo GABA, namiesto toho L-tryptofanu, tak možno, keď mi dôjde, tak to skúsim tiež
Ja zelezo (globifer forte), vitamin D3 + K2 v kvapkách, vecer Depress (obsahuje L tryptophan, horcik, bylinky) a Milgammu na nervy, kedze som mala pasovy opar..
Obcas si slahnem aj vit. C 500mg s postupnym uvolnovanim..
A poslednu dobu som si zacala robit levandulovy caj na ukludnenie a dost mi to pomaha
A co sa tyka doplnkov, uzivam toho co som mala nedostatok (na vlastne naklady som si dala robit test z krvi).. mam deficit Decka a aj nizsiu hladinu zeleza..
a dalej uzivam to, co aktualne potrebujem...
Musim velmi zvazovat, koľko doplnkov uzivam, lebo mam citlivý zaludok a trávenie, ked dam vela tabletiek naraz, hocikedy mi byva tazko..
nie, pretoze to nema zmysel. skoro vsetky doplnky strav su blbosti, ktore ti nepomozu a v lepsom pripade ani neuskodia, len vytiahnu prachy z vrecka. oplati sa brat mozno horcik, koenzym q10 ked sportujes a to je asi aj vsetko
@lejla32@4 ja som mala tiež nízke železo, tak som užívala Floradix 2-3 týždne a potom som mala dobré výsledky zároveň to je jediná vec, ktorú som na železo užívala
@lejla32@11 mne to odporúčila doktorka, lebo vraj tabletky so železom bývajú ťažké na žalúdok, že henten Floradix je taký šetrnejší...a ako hej, nebývalo mi po ňom zle ale upozorňujem, že pár sekúnd to chutí ako keby ti vyrazili všetky predné zuby naraz, takú krvavú chuť to má
Magnézium dlhodobo ale dávam ako-kedy podla pocitu ale v lete v horúčavách viac, inak si chcem kúpiť teraz Déčko, mám tam ešte nejaké zvyšky zinku a železa čo som kupovala tento rok a inak som mala aj biotín a aj tú Aswagandhu a tuším aj ten Globifer železo som mala, minulý či predminulý rok som to železo užívala tiež, čo mi zistili nízke hladiny železa a nevedela som sa zbaviť ale 3 mesiace kútikov na ústach. Tento rok som mala zas nejaký ekzém či čo to bolo na ruke.
@lejla32@10 ja som to brala keď som bola tehotná, tiež mi to dala ženská lekárka a v nemocnici pred pôrodom som nemala bohvieaké výsledky a tam mi zas iná doktorka hovorila, že nemá s tým dobre skúsenosti, že veľmi slabo to stúpa ženám.
Inak vela železa je aj v žihlave, ale čaj sa mi z nej piť moc nechce lebo po tom človek moc ští ale vraj sa z toho dá spraviť aj polievka či prívarok jak zo špenátu tuším no neskúšala som...
@lejla32@18 no ja som mala nízke železo, tak som brala ten Globifer vtedy a B-komplex, potom som mala zinkovú mastičku ale tá je možno lepšia na opary nejaké mokvajúce či čo to bývajú jaké blbosti ešte na perách lebo to aj vysušovalo a to sa mi potom ešte viac trhali tie kútiky ale inak zinok ako doplnok stravy je pri tom tiež dobrý doplniť, no a ešte som si to dezinfikovala betadinom masťou, to len preto masť som kúpila aby mi to tam dlhšie držalo natreté ale potom som to zmyla a natierala kalciovou masťou a propolisovou masťou.
@lejla32@18 jáj a potom ešte aj Fungicidin masť som si na to dávala, som aj zabudla... A ževraj aj maz z ucha je na to dobrý, aj to som zo zúfalosti skúšala
Dcko je dobra vec ale namiesto neho berte radsej ryby olej. Okrem Dcka ma aj prospesne zdrave tuky ktore sa nedaju inak ziskat ako z ryb a su zasadne na prospech mozgu a srdca. A tiez by som zaradil do jedalnicka extra panensky olivovy olej. Co najkvalitnejsi, lacne nemaju zmysel. Taky rozdiel nie je medzi smejdom a najkvalitnejsim na svete. To je taky standard co by mal brat kazdy. A potom co robis no, magnezium je dobre mat doma. Este s kimchi by som sa napchaval a nepotrebujes mat nic viac doma.
@ladydoga@20 ja som fungicidin skusala a moc nepomohlo, ale je pravda ze som to davala iba 1x denne a dost zle robilo aj to, ze je totalne mastna. Zinkovu nechcem, lebo zvonka je to suche popraskané a iba trhlinka vnútri mokvava
Z toho co si napísala ma oslovila asi ta propolisova.. to hocijaká? Propolis som neskúšala... a mozno este tu bedatine skusim a neskôr aj kalciovu..ale uz asi 2 tyzdne si nedávam nic a mam pocit ze je to lepsie...
Ze si vyzerala ako joker a zapojilo sa to mi dalo nádej, ze aj mne sa to zahoji lebo ja uz mam pocit ze ta pokožka okolo sa uz doslova premenila na ten kútik a nebude cesty späť a občas sa mi to okolie aj tak olupuje..proste des
@lejla32@23 túto, stále ju mám, sa to nedá minúť, vela je toho a teraz v zime je dobrá na pery, vonku v tej zime dobre stuhne na perách » www.benulekaren.sk/dr-f-dudek-trad... | PLA | ALL | 3 | ROAS&utm_id=2005265019&gad_source=1&gad_campaignid=2005265019&gbraid=0AAAAADqU0dw_REG6Yy5yjmhFnIpJaiD-f&gclid=CjwKCAjwu9fHBhAWEiwAzGRC_-6ZBmt-K6Cwt8CaBaz6AOood4B5s3mjAcaOuJwC2zFo7EFIAR201xoC6O4QAvD_BwE
No šak ja som ani ústa nemohla otvoriť a najesť sa normálne, hneď ako som hubu otvorila, tak mi to prasklo... Treba posilniť tú imunitu hlavne tým železom, b-komplex, zinok a keď som pokombinovala všetky tie maste tak mi to horko ťažko poprechádzalo, ešte sa mi to trochu vracalo ale chvalabohu prešlo mi to. Tuším to ludia mávajú akože chronické, že sa im to pravidelne vracá ale ja som to mala prvýkrát v živote tak som bola z toho prekvapená a dúfam, že to už mať nebudem alebo aspoň nie tak skoro zas. Jáj a musela som aj povyhadzovať balzamy na pery, čo som mala lebo tým som si tam stále naspäť zanášala tie baktérie či čo to tam bolo, potom aj zubnú kefku vymeniť aj viackrát za sebou po krátkej dobe, piť z čistého pohára, treba mať aj zuby v poriadku a nemať nejaký zápal alebo čo lebo to sa všetko prenáša hore dole a dobre čistiť, a dezinfikovať tým betadinom, potom natierať a tak...
@lejla32@23 boha, to čo mi spravilo s tým textom... Asi sa to celé zobrazí len na pc, sa mi to nezarovnalo do stĺpca, ani keď otočím mobil, to celé nevidno
@lejla ok, ešte raz, link hore funguje, tam je tá masť........
No šak ja som ani ústa nemohla otvoriť a najesť sa normálne, hneď ako som hubu otvorila, tak mi to prasklo... Treba posilniť tú imunitu hlavne tým železom, b-komplex, zinok a keď som pokombinovala všetky tie maste tak mi to horko ťažko poprechádzalo, ešte sa mi to trochu vracalo ale chvalabohu prešlo mi to. Tuším to ludia mávajú akože chronické, že sa im to pravidelne vracá ale ja som to mala prvýkrát v živote tak som bola z toho prekvapená a dúfam, že to už mať nebudem alebo aspoň nie tak skoro zas. Jáj a musela som aj povyhadzovať balzamy na pery, čo som mala lebo tým som si tam stále naspäť zanášala tie baktérie či čo to tam bolo, potom aj zubnú kefku vymeniť aj viackrát za sebou po krátkej dobe, piť z čistého pohára, treba mať aj zuby v poriadku a nemať nejaký zápal alebo čo lebo to sa všetko prenáša hore dole a dobre čistiť, a dezinfikovať tým betadinom, potom natierať
@ladydoga@24 no ja to iste, ze do úst iba malé kúsky jedla
Do toho som mala este šialené suche a stiahnuté a popraskané pery.. ale to som pripisovala tomu triticcu kde písali ze vedľajší účinok je sucho v ústach, aj ked leksrka vravela ze sa s tym este nestretla.. ale podľa mňa to muselo byt z toho, lebo nikdy som to nemala take.. a po vysadeni cca 2 mes prestalo byt suche, ale kutiky zostali.. ked sa na mna niekto vtedy pozrel, tak si musel mysliet ze som kratko pred smrtou..
Hej ja som uz vsetky stare balzamy povyhadzovala, na pery davam iba kvalitné osvedcil sa mi taky cbd balzam a este Bepanthen na pery...
Ale kutikov sa nie a nie zbavit..
Tak urcite skusim tu propolisovu mast a bedatine mast.
@lejla32@28 pri tritticu su suche usta ale pri fakt silnych davkach, akoze ked beries celu tabletku velku silnu ja to obcas tiez beriem, ze si vezmem namiesto 1/3 tak si dam 2/3 a rano som sice vyspata ale vysusena
@tulipanoo@30 ja som brala 2/3 a zacalo mi to akonahle som presla na celu tabletku 150mg. Ja osobne som sucho vnutri ustnej dutiny nevnimala, ale pery som mala velmi vysusene, dehydratovane a stiahnute aj ked som ich pravidelne hydratovala a som 100% presvedcena, ze to bolo z toho...
@lejla32@28 ja som z Trittica nemohla v noci vôbec dýchať, opúchali mi z toho nosné dutiny a stará psychiatrička ma vtedy presviedčala, že to určite nemôže byť z toho, pritom je to uvedené aj medzi vedlajšími účinkami, tak som to musela vysadiť.
Ale ten betadine treba používať iba ako dezinfekciu, ono je asi jedno, či si kúpiš roztok alebo masť, neviem, mne to prišlo také lepšie na tie ústa tá masť, že som to chvílku nechala pôsobiť a umyla len vodou lebo šak ono to aj farbí dosť, hnedo žlté to je a treba si dávať pozor ak by si si to tam nechávala natreté alebo moc natierala tak to môže spôsobiť kvázi popáleniny a vyžrať kožu... A ten propolis je fakt super vec, ono to má antibakteriálne a neviem aké všetky anti účinky, šak si prečítaj
@ladydoga@32 coo ved to som aj ja mala po par mesiacoch a po zvyseni tej davky. Vela noci som dychala ustami, ale bola som rada ze spim. Len to mi absolutne nenapadlo tomu pripisovat, kedze ja mavam opuchnute dutiny v zime casto, ale toto bol extrem...
Ale najhorsie bolo, ze cez den ma casto chytali mdloby a musela som sa kriesit cocacolou... a to tiez udajne nemohlo byt z toho ale viem ze bolo, lebo potom to preslo... v kazdom pripade na zaciatku to bolo super, lebo ma to dostalo z najhorsej insomnie... len to nie je vhodne na uplne dlhodobe uzivanie v tych vysokych davkach... ale bolo aj prijemne to, ze som dokazala lahko odohnat zle myslienky a mala ovela menej uzkosti..
Teraz sa s tym uz pasujem sama, ale aspon spanok je fajn
Hej pocula som o propolise davno, ale nejak to islo asi do uzadia, resp som o tom dlho nepocula.. tak ten bedatine ma moc neoslovil teda, zacnem tym propolisom radsej
Brala som všetko možné na úzkosti, ale odkedy mi zaberajú AD, tak už nie.
Teraz beriem doplnky len na imunitu, toto vám odporučí určite každý imunológ ako to najlepšie a najúčinnejšie:
Vitamín D3 (Vigantolvit) - po jedle, lebo je rozpustný len v tukoch.
Imunoglukan - 300 (3 kapsuly) ráno nalačno. Treba to brať dlhodobo, tak má najlepší účinok. Ak na mňa niečo lezie, tak 3x300 (ráno nalačno, cez deň a pred spaním).
@lejla32@33 nooo, to trittico je svinstvo, som to ale po týždni vysadila, čo som nemohla vôbec dýchať v noci a to som len tretinu tabletky mala...
Však betadine je len dezinfekcia, to nie je liečivo, to som čítala, že je dobré si tie ranky na ústach dezinfikovať a potom ponatierať, si môžeš kúpiť aj len roztok betadine, dať na tampón a pretrieť. Alebo ja som si to aj Alpou dezinfikovala ale betadine je širokospektrálnejší, to vyzabíja všetky baktérie, šak to doktori používajú...
@ladydoga@37 coo iba tretinu a iba tyzden a taketo ucinky? ja som to brala pol roka a ešte som sa pytala lekarky ci to fakt beru ludia dlhodobo a ona ze hej...
Ahaa, tak uvidim ake to bude, uz som si to objednala
@lejla32@38 no, veď ja som vôbec dýchať nemohla v noci, ešte som to aj tak chvílu brala, že to možno prejde ale to sa nedalo, akonáhle som si tú tabletku nedala večer, tak som normálne mohla dýchať, žiaden problém nebol, ešte sa ma doktorka pýtala, či nie som prechladnutá alebo čo, no nie som, nos som mala zapchatý možno párkrát v živote, takéto problémy ja nemávam.
@ladydoga@39 tak to je sila.. ozaj ked sa nad tym zamyslam, tak si presne spominam ze po par mesiacoch som mala to iste a dychala s otvorenymi ustami... teraz ten problém nemam, takze asi na tom nieco bude
@mytickaentita@46 on k tebe podľa mňa prechováva zášť, pretože navzájom vychádzame a teda v jeho prázdnej makovici si "proti nemu"... a okrem toho si zopárkrát urazila jeho honiaci materiál, tak sa ti chce pomstiť. A mne tiež, ale všetky štyri jeho nápady, ako ma rozhodiť dookola končia tragickým a potupným neúspechom.
@dezolat@51 môžeš fňukať koľko chceš, ale aj tak nás nerozdelíš! Si sprostý a nemáš na to. Do tej tvojej dutej bambusovej hlavy je vidieť jednoduchšie, ako do výkladnej skrine hračkárstva.
@Teal XD Nevim co ty tu blaboces. Ved ty nevies vytvorit jednu zmysluplnu vetu. Ty sa tu potapas sam. Akurat socky ta chodia potlapkavat po chrbte aky si frajer XDD
@dezolat@57 a čím sa treba najlepšie chváliť, bambus -man -ko -san? Tvojimi autistickými básničkami, tým že ťa priťahujú animované dievčatá so zvieracími časťami tela, tým že ty si transvestitná ponorka, či ako sa to označuješ, alebo nechutnými nechtami, čo si nevieš ako dospelý chlap ostrihať?
Aj ja som tu zalozila pred rokmi rovnaku temu ale tvoja ma viac odpovedi
A kedze lieky, vitaminy a vyz. doplnky su moj odbor, tak stale beriem nieco, to uz je taka profesionalna deformacia, nieco ako Kerroslav stale robi okolo domu
Momentalne beriem pravidelne Magnezium s B6, probiotika, C+ Zn a snazik sa aj D. Potom na stiedacku si davam Betakaroten a vitamin A. Ak nezabudnem tak Rutin + C.
V lete som brala hlavne Detralex/ Devenal a Aescin.
Chystam sa brat vitaminy na vlasy a kolagen. A casto beriem veci len preto lebo preexspirovali a luto mi je vyhodit
A este niekedy si davam aj zelezo ale nie kazdy den, teraz mam Globifer. A chystam sa na Omega 3 a Tebokan A sem tam aj nejake B vitaminy ale Milgammu neberiem
A velmi dobry je Sulforafan, vytazok z brokolice, tak este to chcem.
@milgamman Ja som kedysi brala aj tú Milgammu N a magnézium Magnerot (s kyselinou orotovou kvôli vstrebaniu). Ale viem, že stačí aj s vitamínom B6. A ešte Niacin som brala. A všetko možné, už si ani nepamätám... Teraz beriem len tie na imunitu (D3 a imunoglukan).
Ja uzivam vselico mozne. Magnezko, L-carnitin, psyllium, omega mastne kyseliny, železo, Cčko. Trochu som to oklieštila, este som brala aj Áčko a Dcko, L Theanine, L tryptophan, a neviem si uz spomenut. Trepem vsetko do seba
@lostinthedark@69 obsahuje biotin, kremík, zinok a ešte voláka kyselina neviamaká tam je, a toto všetko vlasy vyživuje. Rýchlejšie rastú, menej padajú. Tiež je to dobré na nechty a pleť.
@lostinthedark@71 Len preventívne. Lebo: Ja si často styleujem vlasy. Pomády, vosky, pasty... Fénujem teplým vzduchom... Umývam šampónmi niekedy aj každý deň. To všetko vlasom ubližuje. Závisí to od dĺžky účesu, a ja to stále mením... pri dlhých vlasoch je všetko viac vidieť... lámu sa, vypadávajú...
V zásade, zatiaľ neplešatiem, tak sa so svojimi vlasmi bavím. Až začnem mať výrazné kúty, dám to na koleno a kúpim si pernamentku do fitka. Ale to je ešte ďaleko (dúfam)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
72 komentov
Rozmýšľala som aj o Ashwagandgha alebo GABA, namiesto toho L-tryptofanu, tak možno, keď mi dôjde, tak to skúsim tiež
Obcas si slahnem aj vit. C 500mg s postupnym uvolnovanim..
A poslednu dobu som si zacala robit levandulovy caj na ukludnenie a dost mi to pomaha
a dalej uzivam to, co aktualne potrebujem...
Musim velmi zvazovat, koľko doplnkov uzivam, lebo mam citlivý zaludok a trávenie, ked dam vela tabletiek naraz, hocikedy mi byva tazko..
Inak aj ja mam kutiky uz asi pol roka :/ co ti na to pomohlo?
Z toho co si napísala ma oslovila asi ta propolisova.. to hocijaká? Propolis som neskúšala... a mozno este tu bedatine skusim a neskôr aj kalciovu..ale uz asi 2 tyzdne si nedávam nic a mam pocit ze je to lepsie...
Ze si vyzerala ako joker a zapojilo sa to mi dalo nádej, ze aj mne sa to zahoji lebo ja uz mam pocit ze ta pokožka okolo sa uz doslova premenila na ten kútik a nebude cesty späť a občas sa mi to okolie aj tak olupuje..proste des
No šak ja som ani ústa nemohla otvoriť a najesť sa normálne, hneď ako som hubu otvorila, tak mi to prasklo... Treba posilniť tú imunitu hlavne tým železom, b-komplex, zinok a keď som pokombinovala všetky tie maste tak mi to horko ťažko poprechádzalo, ešte sa mi to trochu vracalo ale chvalabohu prešlo mi to. Tuším to ludia mávajú akože chronické, že sa im to pravidelne vracá ale ja som to mala prvýkrát v živote tak som bola z toho prekvapená a dúfam, že to už mať nebudem alebo aspoň nie tak skoro zas. Jáj a musela som aj povyhadzovať balzamy na pery, čo som mala lebo tým som si tam stále naspäť zanášala tie baktérie či čo to tam bolo, potom aj zubnú kefku vymeniť aj viackrát za sebou po krátkej dobe, piť z čistého pohára, treba mať aj zuby v poriadku a nemať nejaký zápal alebo čo lebo to sa všetko prenáša hore dole a dobre čistiť, a dezinfikovať tým betadinom, potom natierať a tak...
No šak ja som ani ústa nemohla otvoriť a najesť sa normálne, hneď ako som hubu otvorila, tak mi to prasklo... Treba posilniť tú imunitu hlavne tým železom, b-komplex, zinok a keď som pokombinovala všetky tie maste tak mi to horko ťažko poprechádzalo, ešte sa mi to trochu vracalo ale chvalabohu prešlo mi to. Tuším to ludia mávajú akože chronické, že sa im to pravidelne vracá ale ja som to mala prvýkrát v živote tak som bola z toho prekvapená a dúfam, že to už mať nebudem alebo aspoň nie tak skoro zas. Jáj a musela som aj povyhadzovať balzamy na pery, čo som mala lebo tým som si tam stále naspäť zanášala tie baktérie či čo to tam bolo, potom aj zubnú kefku vymeniť aj viackrát za sebou po krátkej dobe, piť z čistého pohára, treba mať aj zuby v poriadku a nemať nejaký zápal alebo čo lebo to sa všetko prenáša hore dole a dobre čistiť, a dezinfikovať tým betadinom, potom natierať
Do toho som mala este šialené suche a stiahnuté a popraskané pery.. ale to som pripisovala tomu triticcu kde písali ze vedľajší účinok je sucho v ústach, aj ked leksrka vravela ze sa s tym este nestretla.. ale podľa mňa to muselo byt z toho, lebo nikdy som to nemala take.. a po vysadeni cca 2 mes prestalo byt suche, ale kutiky zostali.. ked sa na mna niekto vtedy pozrel, tak si musel mysliet ze som kratko pred smrtou..
Hej ja som uz vsetky stare balzamy povyhadzovala, na pery davam iba kvalitné osvedcil sa mi taky cbd balzam a este Bepanthen na pery...
Ale kutikov sa nie a nie zbavit..
Tak urcite skusim tu propolisovu mast a bedatine mast.
Inac na ekzemy je dobre toto
CUTISHELP Cannabiox E Aktívny emoliens 200 ml - MojaLekáreň.sk » share.google/8TS4KUWeFi009z4...
Ale ten betadine treba používať iba ako dezinfekciu, ono je asi jedno, či si kúpiš roztok alebo masť, neviem, mne to prišlo také lepšie na tie ústa tá masť, že som to chvílku nechala pôsobiť a umyla len vodou lebo šak ono to aj farbí dosť, hnedo žlté to je a treba si dávať pozor ak by si si to tam nechávala natreté alebo moc natierala tak to môže spôsobiť kvázi popáleniny a vyžrať kožu... A ten propolis je fakt super vec, ono to má antibakteriálne a neviem aké všetky anti účinky, šak si prečítaj
Ale najhorsie bolo, ze cez den ma casto chytali mdloby a musela som sa kriesit cocacolou... a to tiez udajne nemohlo byt z toho ale viem ze bolo, lebo potom to preslo... v kazdom pripade na zaciatku to bolo super, lebo ma to dostalo z najhorsej insomnie... len to nie je vhodne na uplne dlhodobe uzivanie v tych vysokych davkach... ale bolo aj prijemne to, ze som dokazala lahko odohnat zle myslienky a mala ovela menej uzkosti..
Teraz sa s tym uz pasujem sama, ale aspon spanok je fajn
Hej pocula som o propolise davno, ale nejak to islo asi do uzadia, resp som o tom dlho nepocula.. tak ten bedatine ma moc neoslovil teda, zacnem tym propolisom radsej
Teraz beriem doplnky len na imunitu, toto vám odporučí určite každý imunológ ako to najlepšie a najúčinnejšie:
Vitamín D3 (Vigantolvit) - po jedle, lebo je rozpustný len v tukoch.
Imunoglukan - 300 (3 kapsuly) ráno nalačno. Treba to brať dlhodobo, tak má najlepší účinok. Ak na mňa niečo lezie, tak 3x300 (ráno nalačno, cez deň a pred spaním).
A zvažujem ešte vitamín C+zinok.
Však betadine je len dezinfekcia, to nie je liečivo, to som čítala, že je dobré si tie ranky na ústach dezinfikovať a potom ponatierať, si môžeš kúpiť aj len roztok betadine, dať na tampón a pretrieť. Alebo ja som si to aj Alpou dezinfikovala ale betadine je širokospektrálnejší, to vyzabíja všetky baktérie, šak to doktori používajú...
Ahaa, tak uvidim ake to bude, uz som si to objednala
obcas beriem ashwagandu,ale vzdy na to zabudam
A kedze lieky, vitaminy a vyz. doplnky su moj odbor, tak stale beriem nieco, to uz je taka profesionalna deformacia, nieco ako Kerroslav stale robi okolo domu
Momentalne beriem pravidelne Magnezium s B6, probiotika, C+ Zn a snazik sa aj D. Potom na stiedacku si davam Betakaroten a vitamin A. Ak nezabudnem tak Rutin + C.
V lete som brala hlavne Detralex/ Devenal a Aescin.
Chystam sa brat vitaminy na vlasy a kolagen. A casto beriem veci len preto lebo preexspirovali a luto mi je vyhodit
A velmi dobry je Sulforafan, vytazok z brokolice, tak este to chcem.
Ashwagandghu som dostala od dakoho veľký pytlík, nejaké výraznejšie účinky nevidím, ale celkom tvrdo po nej spím a nebudím sa v noci.
V zásade, zatiaľ neplešatiem, tak sa so svojimi vlasmi bavím. Až začnem mať výrazné kúty, dám to na koleno a kúpim si pernamentku do fitka. Ale to je ešte ďaleko (dúfam)