Jedna kamoška sa kedysi presťahovala do Viedne, ale to skôr kvôli štúdiu a potom tam zostala. Inak nikoho mne blízkeho takého nepoznám. Iba ja som žila takmer 8 rokov v Prahe, ale trpela som tam nesmierne odlúčenim od blízkych Bolo to najhoršie obdobie môjho života. Už by som nikdy viac neodišla.
Pre mňa je skutocny domov iba tam, kde sú ľudia (a psík), ktorých milujem. To je pre mňa tá najvyššia hodnota, byť s nimi nablízku. A nebolo to moje rozhodnutie odísť, bola som niekým veľmi ovplyvnená :/
@abstraktdepres@7 myslím že tieto poľské problémy sa u nás do istej miery zveličujú, Poliaci sú pragmatickí myslím že tie debaty u nich až tak nepolarizuju a neparalyzuju spoločnosť ako u nás.
@11monika11@9 Velmi podrobne polsko nesledujem ale z V4 boli najracionálnejší v tomto češi, potom sme bývali my a polsko a madarsko bolo dosť fanatické.
@abstraktdepres@10 to ano, ale ich posledné voľby sa mi zdá, že dopadli dosť dobre a toto sa už vyriešilo ale tiež si nie som istá, len si to tak pamätám
Odisiel som v 18 sice len do ceska, ale nikdy by som sa nevratil, bolo to najlepsie rozhodnutie a za slovensko sa hanbim tak, ze kdekolvek inde v zahranici som, tak tvrdim, ze som cech
@abstraktdepres@13 trvale komunity určite nie ale gastarbeiteri sú významným fenoménom aj vo V4. Pričom v Poľsku sa bude vzhľadom k demografii a rýchlosti rastu určite tento fenomén posilňovať - akurát že to nebudú arabi ale skôr Ukrajinci, Bielorusi a Slovaci.
@11 monika11@11 Áno ale prezident má vyššiu právomoc ako náš ňuňuško. Každý zákon ktorý schváli vláda musí samozrejme podpísať prezident. A veto prezidenta sa prelomiť nedá tak jednoducho. Prezidentské voľby nedávno vyhral kandidát za PIS, bývalá vládna strana.
Z partie ludi s ktorou som vyrastol odisli skoro vsetci… hoci je to uz xy rokov ako aj ja. Ale mam aspon kam chodit na vylety
USA, UK, Norsko, Dansko, Svajciarsko, CZ, Francuzsko, Spanielsko.
Tak zo ZŠ traja, ale všetci sa vrátili, dôvod: 2x práca, 1x štúdium
Zo SŠ triedy: 10/30 (len čo viem, možno aj viac), dôvody rôzne, štúdium, práca, vzťahy... pokiaľ viem nikto sa nevrátil
z terajšej výšky mi odišli 5 spolužiaci po balárovi študovať do zahraničia, neplánujú sa vrátiť
z mojich 3 naj kamarátok emigrovala jedna do USA a druhá bola 5r v Česku a potom pol roka v Španielsku a teraz neviem kam pôjde, ale asi do Talianska...
zo SŠ partie 14 ľudí čo som len narýchlo napočítala (isto o dosť viac irl) a z debaty - to bol môj sš svet tak skoro každý šiel do anglicka keď sa ešte dalo xD neviem ako to bolo s návratmi, lebo sme už stratili kontakty. A inak sa sem-tam random ľudia nájdu, ja mám pocit, že to už nie je spočítateľné z mojich známych..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
USA, UK, Norsko, Dansko, Svajciarsko, CZ, Francuzsko, Spanielsko.
Zo SŠ triedy: 10/30 (len čo viem, možno aj viac), dôvody rôzne, štúdium, práca, vzťahy... pokiaľ viem nikto sa nevrátil
z terajšej výšky mi odišli 5 spolužiaci po balárovi študovať do zahraničia, neplánujú sa vrátiť
z mojich 3 naj kamarátok emigrovala jedna do USA a druhá bola 5r v Česku a potom pol roka v Španielsku a teraz neviem kam pôjde, ale asi do Talianska...
zo SŠ partie 14 ľudí čo som len narýchlo napočítala (isto o dosť viac irl) a z debaty - to bol môj sš svet tak skoro každý šiel do anglicka keď sa ešte dalo xD neviem ako to bolo s návratmi, lebo sme už stratili kontakty. A inak sa sem-tam random ľudia nájdu, ja mám pocit, že to už nie je spočítateľné z mojich známych..