Materialisti vnímajú súčasnú koronavírusovú krízu ako niečo, čo je zvládnuteľné vedou a zdravotníctvom. Vôbec sa nezamýšľajú nad jej hlbšou symbolikou. Preto pozerajú na to, čo sa deje, ale nevidia. Počúvajú o tom, čo sa deje, ale nerozumejú a nechápu. Nevidia a nechcú pochopiť, že za súčasným dianím, ktoré nemá v dejinách obdobu, stojí v pozadí vyššia Moc, a ľudí nasilu núti prijímať správne rozhodnutia a robiť to, čo ona chce.


Uveďme si konkrétny dôkaz tohto tvrdenia. Keď k nám zavítala demokracia, začalo sa predávať aj v nedeľu. Cirkvi boli proti a vyvíjali snahu zastaviť to. Ale dravá kapitalistická honba za ziskom nakoniec zvíťazila, a s realitou nedeľného predaja sa museli veriaci zmieriť. A tak to zostalo až donedávna.

Lenže vyššia Moc, stojaca za všetkým, čo sa dnes deje, sa s tým nezmierila, a zatlačila na ľudstvo takým spôsobom, že bol nakoniec nedeľný predaj zrušený. Vyššia Moc zatvorila brány obchodov a pomyselným bičom vyhnala kupčenie a honbu za ziskom zo sviatočného dňa, pretože ten treba svätiť.

Ateisti a materialisti v tom vidia len nariadenie vlády, ale vnímavý človek v tom vidí zásah vyššej Moci, ktorá dosiahla svojho.

No a presne tento istý princíp platí aj vo vzťahu k Veľkej Noci, ktorej slávenie bolo celému kresťanskému svetu znemožnené. Prečo? Pretože je pokrivené a pomýlené! Pretože hoci kresťanstvo bolo na svoje omyly upozornené, išlo si svojou nesprávnou cestou pokojne ďalej.

A keďže ide o nesmierne závažné skutočnosti, je potrebné odhaliť, čo všetko sa za tým skrýva, a prečo situácia nakoniec dospela až tak ďaleko, že boli kresťania práve na Veľkú Noc vyhnaní vyššou Mocou z vlastných chrámov.

Keď kedysi chodil Kristus v kruhu svojich učeníkov, často si povzdychol nad ich nechápavosťou, čo je zaznamenané aj v evanjeliách slovami: „Ešte aj vy ma nechápete?“

Skutočnosť, že učeníci často správne nepochopili to, čo im Kristus hovoril, bolo svedectvom celkovej duchovnej nezrelosti ľudstva. A práve kvôli tejto všeobecnej nezrelosti a neschopnosti správne chápať mnohé duchovné pravdy, nepovedal Ježiš ľuďom všetko, čo mohol a mal.

Vo svojom učení im ukázal priamočiaru cestu k spáse spôsobom, aký boli schopní pochopiť. Ale zároveň im sľúbil, že keď budú dostatočne zrelí, pošle im svojho posla, a ten im sprostredkuje celú Pravdu, pretože už budú na ňu dostatočne zrelí. A zároveň i očistí Ježišovo učenie od všetkého nesprávneho, čo bolo počas stáročí vnesené do jeho výkladu.

Takto je to zaznamenané v evanjeliách:

„Ešte veľa vám mám toho povedať, ale teraz by ste to nezniesli /nepochopili/. Keď však príde On, Duch Pravdy, uvedie vás do plnej Pravdy On Ma oslávi, lebo z Môjho vezme a zvestuje vám. Všetko, čo má Otec, je Moje. Preto som povedal, že z Môjho vezme a zvestuje vám!“ Jn 15, 26-27; 16, 12-15.

Na autenticite Ježišovho učenia sa teda podpísali dva negatívne vplyvy. Prvým bolo nedostatočné chápanie Kristových slov vlastnými učeníkmi a stúpencami, a druhým bolo úmyselné deštruktívne pôsobenie temna, so snahou odkloniť toto učenie od pravej línie, smerujúcej k Stvoriteľovi, a nesprávnymi výkladmi ho nasmerovať do slepej uličky.

A preto, ako už bolo naznačené, úlohou Ježišom zvestovaného a poslaného Ducha Pravdy, malo byť jednak zvestovanie celej Pravdy, a jednak očistenie Ježišovho učenia od všetkého pokriveného a nesprávneho.

Na a Duchom Pravdy, ktorý skutočne prišiel, bolo ľudstvo upozornené okrem iného aj na to, že absolútne pokriveným spôsobom vníma samotný zmysel príchodu Ježiša Krista na zem, ako i jeho smrť na kríži.

Ľudstvo bolo Duchom Pravdy upozornené na to, že skutočným zmyslom Ježišovho pozemského príchodu bolo prinesenie Božieho Slova, ukazujúceho cestu k spáse. Spása teda spočíva jedine v učení Ježiša Krista! Kto sa ním riadi, snaží sa podľa neho žiť, a dokonca aj myslieť, ten kráča cestou k spáse, a bude nakoniec spasený. Ten bude tiež schopný poznať v Slove Ducha Pravdy pôvodné, neskrivené učenie Ježiša Krista, a zároveň aj plnú Pravdu, ktorú nám pre vtedajšiu nezrelosť ľudstva nemohol Ježiš ešte zjaviť.

Spása človeka je teda v Božom Slove, čiže v učení Ježiša Krista a v jeho dodržiavaní! Len ten, kto toto pochopil a takto činí, môže byť spasený!

Kristus vôbec neprišiel na zem preto, aby zomrel na kríži a tým nás spasil! Toto je fatálny omyl, pretože v tom spása nikdy nespočívala, a ani nespočíva! Jeho smrť nebola Stvoriteľom chcená! Bola len obyčajnou, surovou vraždou, s temnou snahou zabrániť Slovu Božiemu, aby sa voľne šírilo po zemi a prinášalo spásu každému, kto mu načúva a podľa neho aj žije.

Vidieť vo vražde Syna Božieho na kríži Stvoriteľom plánovaný akt spásy, je zásadným a kľúčovým omylom kresťanstva! Tento hrubý omyl vznikol za spolupôsobenia neprávneho pochopenia učeníkov a ich nasledovníkov na jednej strane, ako i za spolupôsobenia zlovoľnej temnej snahy skriviť skutočný zmysel Kristovho príchodu na zem na druhej strane.

Spása nespočíva v Kristovej smrti na kríži! Spása spočíva jedine v prijímaní jeho Slova a v živote podľa neho! Smrť na kríži je zločinom ľudstva voči Synovi Stvoriteľa, a tým i voči Stvoriteľovi samotnému! Je preto zvrátené považovať tento zločin za akt spásy a takýmto spôsobom ho oslavovať! Každé zabitie sa totiž prieči Vôli Najvyššieho, ktorý jasne prikázal: „Nezabiješ“! A pretože zabitie a vražda nie sú v súlade s prikázaním „Nezabiješ“, nemôžu byť ani aktom spásy.

Naopak! Je to akt vzbury! Je to akt vzbury voči Stvoriteľovi a jeho Synovi, prinášajúcemu ľudstvu Božie Slovo spásy vo svojom učení.

Ľudstvo bolo Duchom Pravdy upozornené na všetky tieto skutočnosti. Bolo upozornené, že nie je trvalo možné tento akt vzbury voči Stvoriteľovi sláviť v kresťanských chrámoch ako akt spásy.

Duch Pravdy upozorňoval, že ak cirkvi nezjednajú v tejto vážnej veci, ale aj v iných dôležitých veciach nápravu, bude to musieť urobiť Stvoriteľ sám silou svojej Moci. A preto táto Moc dnes vyháňa kresťanov z chrámov, aby sa konečne prestali rúhať, a mylne považovať vraždu Božieho Syna za akt spásy!

A osireli chrámy, pretože Pán silou svojho ramena udrel na ľudstvo tak, že sa svet zapotácal v základoch! I zastavilo sa všetko ľudské naháňanie! Spustli ulice miest a všetci boli zahnaní do ústrania, aby premýšľali o tom, prečo ich Pán tak tresce!

Aby premýšľali o tom, čo nie je v poriadku s kresťanstvom a s jeho vierou!

Aby premýšľali o skutočnej Vôli svojho Pána a uvedomili si, že musí byť predsa len niečo chybné na tom, čomu doteraz bezmyšlienkovite verili, keď ich Pán vyháňa na Veľkú Noc z chrámov!

Aby premýšľali o svojom živote a o pravých duchovných hodnotách, ktoré jediné majú trvalú cenu, pretože presahujú až do večnosti.

Aby prehodnotili svoje životné priority!

Aby priority duchovné postavili na prvé miesto a priority materiálne až na druhé miesto!

Aby poznali plnú Pravdu, ktorú im priniesol Ježišom zvestovaný a poslaný Duch Pravdy!

Aby pochopili, že spása, ale aj pravé pozemské šťastie, spočívajú len v živote podľa Božieho Slova a v ničom inom!

Aby pochopili, že skutočné, večné a trvalé bohatstvo sa skrýva len v zhromažďovaní hodnôt dobra, v podobe lásky, spravodlivosti, čistoty a čestnosti!

Aby milovali Stvoriteľa a smerovali k nemu, a aby milovali ľudí a pomáhali im.

Toto dnes vyžaduje od kresťanov i od všetkých ľudí Moc Najvyššieho, ktorá nás zahnala do našich domovov, a tým nám dala čas premýšľať a uvedomiť si, čo je skutočne dôležité. Tým nám darovala čas k našej hodnotovej obrode.

Lebo Pravda Božia nakoniec predsa len zvíťazí! A malému pozemskému človeku nezostáva nič iného, ako sa jej podriadiť a prijať ju takú, akou skutočne je. Lebo práve ona, Pravda, je tým povestným kameňom uholným, o ktorý ak sa niekto potkne, tak sa doláme!

A hľa! Svetlo Pravdy z Grálu jasne žiari, a ukazuje správny smer v dnešnej vážnej dobe, v ktorej sa svet ľudský chveje v základoch!

» kusvetlu.blog.cz/... v spolupráci s M.Š.

 Blog
Komentuj
 fotka
18fliper  13. 4. 2020 21:11
ja len k tomu hroznemu kapitalizmu lebo to ostatne sa ma vobec netyka. co keby veriaci tvojho rangu proste nenakupovali v nedelu a prestali tlacit regulacie a zakazy ludom ktori maju tvoju vieru uplne v pici? je to tak strasne tazke? toto sa samozrejme netyka iba nakupovania. co keby ste dopice prestali pchat nosy do kazdeho jedneho aspektu ovplyvnujuceho zivot (aj) neveriacich? zite si svoj asketicky zivot ved to ze vy nepojdete v nedelu do obchodu este nemusi znamenat ze ja SKURVENA MATERIALISTICKA SVINA do toho VYJEBANEHO KAPITALISTICKEHO OBCHODU ist tiez nemozem.
 fotka
karlotiskot  14. 4. 2020 05:44
@18fliper Sektárovy to ťažko vysvetluješ. Hlavne keď je zo sekty v ktorej si myslia, že sú novodobí križiaci...
 fotka
johnysheek  14. 4. 2020 12:12
@18fliper reagovat na mahmuta zmysel velmi nema.. on si tu toci svoje a veri svojmu, a to vravim ako praktizujuci katolik..

co sa tyka tvojich vyhrat.. vies o tom, ze take zapadne krajiny maju v nedelu zatvorene obchody? takze toto by som vobec nevztahoval ku krestanom, i ked ano na slvoensku za to najhlasnejsie kricia oni.. avsak nie je trochu hlupe mat potrebu, aby boli prave v nedelu otvoreen obchody?
nejde tak trochu len o nasu pohodlnost?
- primarny dovod na zatvorenie obchodov nie je "lebo Boh povedal" ale ten, ze do tych obchodov su nahnani ludia, ktori tam musia predavat.. a sice mnohe argumenty vravia "zarobia si viac" "nech je to otvorene a su tam, len ti co chcu/mozu" - realita je taka, ze ak si zamestnanec a predavac v obchode je relativne rychlo nahraditelna pracovna sila, tak si velmi dobre zvazis, ci povies sefovi "v nedele do roboty chodit odmietam" alebo volky nevolky pojdes

a co sa ostatnych aspektov zivota tyka.. tak ako nekrestania maju pravo lobovat - a ze to vo velkom robia - za rozne hluposti, preco by krestania nemohli lobovat a chciet presadit svoje? preco by som sa ja mal vzdavat svojho presvedcenia, ked ty sa nevzdavas svojho a nepovies si.. "ok, do tohto nepojdeme, lebo to bude vadit tomu a tomu"

nastastie zijeme v demokratickej krajine a tak ako je kopa veci, co sa nepaci mne, je i koap tych, co sa nepaci tebe.. akurat kym ty mozes nadavat na mna a mne podobnych cez skatulkovanie za krestanov a neviem koho vsetkeho (nie prave slusneho), ja toto naopak nerobim

skus sa zamysliet nad tymto
((ps: ale mas pravdu - ak som proti nedelnemu predaju, tak tam v tu nedelu nakupit nejdem.. to je zaciatok.. a mnohi to tak i robia )
 fotka
ninkabezpinka  14. 4. 2020 12:45
@karlotiskot máš ich, Grálovcov, zmáknutých do prvej a poslednej prednášky Posolstva a ich vlastného výkladu a chápania PG?
 fotka
18fliper  14. 4. 2020 13:12
@johnysheek ked to postavis do tejto roviny ze aj ty nieco chces a mas pravo lobbovat za to - ano mas pravdu a znie to dojimavo. ale rozdiel medzi nami je ten ze ja nikomu netlacim ze MUSI v nedelu nakupovat kdezto ty to rovno vsetkym zakazes. ty za mojich podmienok nie si nijak vo svojej viere obmedzovany kdezto ja za tych tvojich obmedzovany budem a co je horsie budu obmedzovani majitelia tych obchodov a ti ktori cez ten sviatok pracovat chcu. ti ktori nechcu mozu ist pracovat inam (tu je priestor pre dojimavy pribeh mamicky so styrmi detmi ktora si nikde inde pracu nenajde). jediny problem s vami mam ze rozlisujete iba "ja chcem a ty chces" ale je kurva rozdiel medzi dopadmi tych dvoch opatreni na slobodu jednotlivca.
 fotka
johnysheek  14. 4. 2020 14:36
@18flipper pominul si opaet dovody a riesis len dosledky.. keby vravis o nakupovani v automatoch, mas pravdu..
ty vsak nutis! ludi ist do tej prace a de facto im nedavas na vyber (a co je zaujimavejsie, bez ohladu na to ci vobec niekto pojde nakupovat/resp ci to vobec potrebuje alebo nie)

prepac, ale argument "mozes ist inam" plati rovnako pre teba ako pre tu mamicku... mozes ist nakupit inam... v zahranici taky zakaz nie je vsade... ale prosim, daj mi vediet ci v rakusku alebo nemecku v nedeli nakupis

vies.. ty vidis seba, krala, spotrebitela, ktory si chce ist nakupit a je to snad jeho ustavne pravo
ja/my vidim kopec inych ludi, ktorych ustavne pravo na sukromny/rodinny zivot mi pride v porovnani s tvojim "pravom nakupovat" ako nesporne silnejsie a vacsie

a to ze ta to vytaca, nasiera.. je nieco s cim si nanestastie musis poradit sam... mas dalsich 6 dni na to, aby si vykupil vsetok tovar co zvladnes... ta nedela ta nijakovsky zasadne neovplyvnuje
 fotka
johnysheek  14. 4. 2020 14:38
ps: budu obmedzovani ti, co chcu pracovat
ad majitelia - male prevadzky su/mozu byt otvorene aj pocas sviatkov, nevidim problem im to povolit cez nedele... ale iba ked tam majitel/jeho rodina robia sami, nie cez zamestnancov..

ad ti co chcu pracovat.. je ich podstatne menej ako tych co iba "musia" ... opaet - chranit prava 10 ludi miesto 90 ? a jediy dovod je "lebo ja chcem nakupovat"

fakt je ta sebeckost na nasej a nie tvojej/vasej strane?
 fotka
18fliper  14. 4. 2020 15:27
@johnysheek je sice pekne ze si si nasiel cesticku jak z toho vykluckovat a ocenujem tvoju vynaliezavost plnu zmurkajucich smajlikov. mne je rakusko a nemecko uplne u zadku. jak ja nutim? kurva tak je snad jednoduchsie si vybrat pracu kde sa nepocita s tym ze treba robit bez ohladu na to aky je den ako prinutit majitela zavriet to cele. zamestnanci nechcu pracovat v nedelu? ale vsak prosim nech si hladaju taku pracu kde nemusia. a ja zas nechcem pracovat v stredu. tak si kurva najdem pracu kde mi to bude umoznene a nie ze idem regulovat zamestnavatela ze v stredu musi zavriet firmu. ideme sa tvarit ze zamestnanci su nesvojpravni a nevedeli do coho sli? ja nutim ist ludi do tej prace ktoru si sami vybrali a vedeli ze budu robit aj cez vikend. stale nic? nevidis ten rozdiel ze ja fungujem na baze dobrovolnosti a ty by si vsetko najradsej zreguloval?
vsak mozu si robit sami takze vlastne sme im nic nezakazali... to je taka pokrivena logika ze az. a znova. je mi uplne jedno aky je pomer medzi tymi co chcu a co nechcu.
"chranit prava 10 ludi miesto 90 ?" - toto myslis kurva vazne? chranenie prav ludi ktori proste nechcu dalej dodrziavat nastavene podmienky? negativne prava su to od coho sa odrazam.

Příklady negativních a pozitivních práv: negativní právo na vzdělání znamená, že mi nikdo nesmí bránit se vzdělávat; pozitivní právo na vzdělání znamená, že bude někdo donucen mi vzdělání zajistit; negativní právo na bydlení znamená, že mi nikdo nezakáže mít domov; pozitivní právo na bydlení znamená, že mi někdo musí bydlení zajistit.

aj keby to bol len jeden clovek a ostatnych bolo 99.
jediny dovod je "ja verim ze v nedelu sa ma odpocivat" to nie je sebecke ani trochu?
si to prekrutil jak fico.
 fotka
18fliper  14. 4. 2020 15:33
a preco len obchody? preco nie vsetko? kto urcuje hranicu co je dolezite a co uz nie? serete sa do zivota ostatnym pritom ten vas zivot sucasny stav nijak neovplyvni. ale just musite sa vosrat aby ste pojebali zivoty aj ludom co nerozmyslaju ako vy. ci dopice vadi ti v nedelu pohlad z okna na tych nenazranych ludi? tazke je zastriet si to okno radsej to podme zavriet.
10 
 fotka
motovidlo323  14. 4. 2020 16:16


11 
 fotka
karlotiskot  14. 4. 2020 17:50
@ninkabezpinka Samozrejme.
12 
 fotka
marcello1111  14. 4. 2020 20:08
Pravda sa vždy ukáže skôr či neskôr....ako kresťan, nesúhlasim s týmto blogom... teda s tým že tvrdíš, že Ježiš Kristus svojou smrťou nás nevyslobodil z večného zatratenia a že ho na smrť poslal Boh Otec...
ináč tie obchody boli vraj za komančov v nedeľu zatvorené a to bol tvrdý komunizmus a odpor voči kresťanstvu...
13 
 fotka
ninkabezpinka  14. 4. 2020 23:11
@karlotiskot Pekne! Málo z prostredia mimo GM sa vyzná a snáď ešte menej z insiderov. Čo je vždy nenapodobiteľná zábava, keď niekto z "outsiderov" naloží insíkom 10:0, 20:0 hoci aj v ich domácom prostredí. Ale zasa samotné dielo poznávať a spoznať je niečo iné ako počúvať polo- až celoamatérske výklady od ... no, tam je až desivo veľký range, od veľmi obstojne informovaných až po ... radšej poviem týpkov z druhej strany spektra.
14 
 fotka
karlotiskot  15. 4. 2020 06:55
@ninkabezpinka No a hlavne si zabudla, že je to proste špinavá sekta.
15 
 fotka
ninkabezpinka  15. 4. 2020 07:32
@karlotiskot Ja že som zabudla?!? (dlhé procházkovské neprekonateľne presvedčivé) NIÉÉÉÉÉÉÉÉÉ !!!
How dare YOU, oni sú predsa tí, ktorí udržiavajú krb svojich myšlienok čistý, najčistejší na celej Zemeguli a priľahlom Vesmíre, hrubohmotnom i jemnohmotnom! Ak nevyčistíš svoj krb, skončíš v temnom zatratení. Ktovie, či v tvojom prípade aj tak už nie je príliš neskoro! Príď ku mne na návštevu, nakoniec ťa z toho možno dostanem, nič za to nechcem, len celkom dobrovoľne prispeješ na Chrám Svetla. Môj vlastný. Kde budeme v Pravej modlitbe uctievať Najvyššieho! No neber TO, VOLE!?!?!?
16 
 fotka
gombik35  15. 4. 2020 12:05
Skvelý príklad toho ako niekomu v detstve vymyli modzog Taký ako ty sa potom odpaľujú na námestiach, znásilňujú deti, obetujú zvieratá, ľudí a podobné zverstvá ale v mene iného boha či proroka alebo inej falošnej modly/i (vyberte si)
17 
 fotka
ninkabezpinka  15. 4. 2020 12:18
@karlotiskot @14 a okrem iného, nie všetci čitatelia PG sú fanatici, existujú tam svetlé výnimky, ako takmer vo všetkom. S nimi sa celkom dá a nemajú tie krvavé oči, podľa ktorých je dosť z nich ľahko rozoznateľných.
18 
 fotka
karlotiskot  15. 4. 2020 17:51
@ninkabezpinka Ako ja nemám nič proti induvalitám, ktoré sa nesnažia vmanipulovávať okolie do svojho "sveta". Ale nedá mi vždy nepoznamenať, že VŠETKY náboženstvá sú podľa mňa pre rozvoj človeka škodlivé.
19 
 fotka
vreskot000  18. 4. 2020 11:38
dobré by bolo, keby si nemal militantné zameranie voči všetkému, čo vidíš. Nie všetko si môžeš dávať do súvisu. To, či táto situácia závisí od vyššej moci je otázne, ale isto to nie je len tak. Viem, že sa stránite vysloviť pojem Boh, pretože posvätný tetragram z čias Mojžiša a starozákonných svätých neumožnoval ho vysloviť, hoci ho mohol vysloviť len raz v roku, potichu vo svätyni svätých- to len na okraj biblická poznámka. Každy samozrejme vie, čo je vyššia moc. To je nespochybniteľné, Ježiš v Evanjeliu predstavuje svojho otca tak, ako sa máme k nemu modliť a síce Otče náš, ktorý si na nebesiach. On o žiadnej vyššej moci nehovorí. Domnievam sa že si to zamieňaš s nejakou energiou, čo je nebezpečný prejav typické pre sekty, ale dajme tomu. škoda,že si začal v nadpise vyslovene militantným zameraním na kresťanstvo, samozrejme na katolícku cirkev. Ako je teda možné ako sa pýtaš, že vyššia moc vyhnala z chrámu kresťanov na veľkú noc. Povedal si hlúposť, pretože Boh ako tak nemôže za tento nebezpečný jav, ktorý pozorujeme vo svete. Predovšetkým ak cítiš v sebe vieru, máš sa v prvom rade modliť za odvrátenie šírenia tejto choroby. V katolíckej cirkvi to tak konáme denne prostredníctvom televízie. Chybou sektárov je to, že áno, dôsledne môžu dodržiavať akési pravidlá, ale váš duchovný život sa ohrnaičuje len na tieto pravidlá, len na reči, len na teóriu,ale nie prax. Nebol by si schopný podať pomocnú ruku napríklad človeku, ktorý by potreboval s niečím pomoc, čo sa prieči tvojmu duchovnému presvedčeniu. Zámerne nepoviem kresťanskému, pretože hoci používaš pojmy Ježiš, Boh, a podobne, kresťanom nie si určite, pretože neuznávaš Najsvätejšiu Trojicu v chápaní, ako sa formovala v kresťanskom učení, ako ju chápu aj iné kresťanské spoločensvá mimo katolíckej cirkvi. Nechcem ti namietať, pretože viem že v tvojom prípade je to hádzanie hrachom o stenu, teda nič nedokážem proti niekomu, ktorý má militantné názory zdieľané v akomsi pochybnom časopise s plnografickým výtlačkom, ktorý je militantne zameraný proti majoritnej cirkvi na slovensku, vo svete a nielen proti nim. Nikdy som nemal zo stretnutia s týmito ľuďmi dobrý pocit. Hanobili kresťanský kostol kde sa len dalo. Hanobili všetko sväté a posvätné, čo sa v ňom nachádzalo, nevyninímajúc ľudí, ktorí do neho prešli, alebo sa pred kostolom prežehnali, aby vzdali Bohu úctu ako sa človekovi kresťanovi patrí. Viem, že nik nie je dokonalý, a možno ja som ten najväčší hriešnik, ale uvedom si, že tá nenávisť voči kresťanov, katolíkom vyvoláva vlnu pochybenia u ostatných, či náhodou tieto reči nepochádzajú od diabla, a možno nie som od tejto pochybnosti právom na mieste. Boh nemôže vyhnať kresťanov z chrámu. Kristus vyhnal peňazomencov, ktorí si robili tržnicu z domu jeho Otca, teda z Jeruzalemského chrámu. Oni znesvätili chrám na iné účely, než na čo bol vybudovaný. V chrámoch sa prináša najvätejšia obeta, ktorú konajú kresťania katolíci vo všetkých svojich rítoch vo svojich chrámoch, a modlia sa aj za tých, ktorý neveria v Boha presne tak, ako to zaznieva v tej dlhej prosbe na veľký piatok niekedy pred odhalením svätého kríža, už sa presne nepamätám na ktorom bode liturgického poriadku sa to nachádza. Ani ja som ako prvý krát za 33 rokov môjho života nebol v chráme na veľkú noc, ale isto nie preto, lebo ma z neho vyhnal Boh. Písmo hovorí predsa, že k Bohu má prísť každý človek keď ho ťaží hriech. Situácia je taká aká je, a ľudstvo sa musí liečiť z toho, čo sa stalo, ale toto je príležitosť zdokonaliť domácu cirkev, v ktorej prebýva Boh ako v hociktorom chráme. To je obraz duchovného života, ktorý ty nechápeš. To je niečo, čo možno ty nezažiješ. Mňa ako kresťana nikto nevyhnal z chrámu. V mojom chráme naďalej prebýva Boh v Oltárnej Sviatosti, hoci teraz k sviatostiam nepristupujeme ako katolíci, človek si môže vzbudiť dokonalú ľútosť. Práve táto neblahá situácia testuje vieru kresťanov, ktorí možno už viacerí odpadli, možno viacerí si už odvykli od chrámu, ale u viacerých práveže silnie viera každým dňom, ktorú prejavujú skutkom telesného alebo duchovného milosrdenstva, a takto sa spájajú s ukrižovaným Kristom, ktorý zomrel za nás všetkých, a chce na rozdiel od Vášho učenia, aby každý človek bol spasený, kto ho vyznáva, verí v neho, klania sa mu a miluje ho, u nás zvlášť v Najsvätejšej Sviatosti Oltárnej a prostredníctvom všetkých 7 sviatostí. Veľmi sa mýliš!
20 
 fotka
vreskot000  18. 4. 2020 12:25
@johnysheek má zmysel reagovať na mahmuta, aj keď nikdy samozrejme neodpovie na prípadné komentáre pod jeho článkom, hoci verím, a myslím si, že si ich číta. Poviem ti prečo. Sú ľudia, ktorí ako tento bloger niečo napíše, ale keď to čítaš, povieš si že nemá význam reagovať. Isto, pretože si to nezoberie k srdcu, a čo je horšie, jeho učenie je dosť blízko k rozličným bludom. Bludom, ktoré naozaj majú pramálo spoločného s Božím slovom, ale dajme tomu. Poviem jednu myšlienku. Tu nejde o to, či sa zamýšľame v podstate spoločne, a on to vyjadril v konkrétne tomto článku, ktorá ale nebude mať odozvu z jeho strany, na škodu veci, v čom je problém. Problém je len v teórii, ktorá sa nikdy nepretaví do konkrétnej reality, teda do praxe. Duchovný život nie je len tak pochopiť! To je život vychádzajúci z milosti, ktorú kresťania dostali pri krste. Teda nie každý ju má, nemá ju teda ten, kto nie je pokrstený. Zaiste pripúšťam, že téma biblických udalosti zachytených v tejto knihe (Písmo Sväté) je predsa len v niečom fascinujúca aj pre ateistov, a verím, že nie jeden ateista si ju prečítal. Lenže rozdiel od čítajúceho kresťana, alebo čítajúceho ateistu tkvie práveže v tom, že ateista nezachytí v posvätných riadkoch pravý zmysel a odkaz duchovného života, aký reálne jestvuje, a obyčajne to sparafrázuje a zdegraduje na úroveň akejsi historickej knihy ktorá síce "papierovoô je knihou kníh, je najčítanejšia kniha na svete, lenže sa nejedná o čitateľnosť, ale o aplikáciu božieho slova v živote nielen kresťana ale bežných ľudí. spomeň si na farizejov, alebo na tých konkrétne konrkétnych ľudí, ktorí odsúdili Pána na smrť. To boli ortodoxní židia ktorým proste nešlo do hlavy, že Slovo sa môže stať Telom, ba čo navyše, Ono sa ním aj stalo, a to slovo stálo pred nimi, teda mám priamo na mysli odkaz na Pána Ježiša. To je presne ako v bežnom živote. trochu odbočím poviem ti k tomu jeden príklad. Ani my spravidla nereflektujeme trebárs niečo, čo sa javí na prvý pohľad ako všedné, ale pritom je to mimoriadne vzácne. Vzácne samozrejme pre vnímavého, ktorý vie, že niečo sa napríklad nebude opakovať, a všedné pre toho, ktorý je ľahostajný, ktorý je voči niektorým životným skúškam slabý, nie je vybavený dostatočnou imunitou na to, aby sa chránil, seba svoje zdravie, zdravie iných, ako to počujeme čoraz hlasnejšie v týchto dňoch. O niečom takomto som povedal v nejakom blogu, sa zmieňovať nechcem, ani nebude, hoci pripúšťam, že istá analogická podobnosť s touto dobou v súčasnosti, s touto pliagou naozaj je čosi reálne čo jestvuje, čo je v podstate už nepopierateľné, a niečo, čomu dôsledky nerozumejú napríklad len ateisti, ale myslím si, že vnímaví veriaci vedia, že naozaj sa môže jednať o tie pomyslené starozákonné egyptské rany, ktorých bolo desať, a toto môže byť myslené v súčasnosti ako jedna z nich, aj keď priamo interpretovať biblickú starozákonnú knihu a výklad danej state čo sa udialo v Egypte s faraónom, jeho ľudom, neblahý dopad, môžeme v podstate analogicky porovnať, pretože sa jedná nielen o zdanlivo, ale o reálne udalosti. To je problém, že teda niektorí týmto statiam proste neveria, že sa reálne odohrali, pretože v dobe akéhosi "pokoja" je to niečo nepredstaviteľné. Udalosti posledných dní, ale nielen týchto, skutočne pod ťarchou reality a tejto existencie teda dokazujú, že niečo také nielen že sa odohralo, čo je bezpochyby, ale že sa odohrať celkom ľahko ešte len môže. Kto teda za to môže? celkom isto naše zmysly. celkom isto naše zmýšľanie, či už pokrokové, alebo opačne, v niečom zaostalé, ktoré nám ponúka teda buď akési neobmedzené možnosti, aj keď neobmedzené možnosti donekonečne prirodzene nemôžu byť neobmedzené, pretože je len naozaj jeden, Pán, ktorý je jediný, a ktorého nepresiahne nič, ale to som pri biblickom výklade, alebo práve opačne, zastierajú nám pohľad na skutočnosť a realitu taká aká je, a zámerne odvracia pozornosť od toho najhlavnejšieho. A ak sa chcem ešte raz vrátiť k jeho článku, že prečo teda sú kresťania vyhnaní z chrámov? Kresťania nie sú vyhnaní z chrámov vôbec. Chrám ako miesto zjednotenia kresťanov je samozrejme podstatný, ale tam sa nechodí ako do divadla, ako to vnímajú mnohí povrchní ľudia. To je presne ako so školami. Ani školy nie sú otvorené, ale dobre vieme, a z médii sme zachytili, že tí, čo nechodia do školy( pracujeme) študenti sú naďalej vyučovaní cez akési online prenosy. neviem presne ako to funguje, ale cez internet je všetko možné. Aspon tu sa potvrzuje,že kto chce hľadá spôsoby, kto nie hľadá dôvody. To isté pre kresťana. Pokiaľ z oprávnených dôvodov ako teraz nemôžem reálne navštíviť kostol, pozriem si omšu predsa v televízii, čo aj konám, a snažím sa tak vcítiť do tej liturgie, do celého toho posvätného diania, ako keby som tam reálne bol, hoci sedím len pre televíznou obrazovkou. Po takej omši nemám dôvod si myslieť, že som v kostole nebol, hoci reálne som omšu pozeral z telky. My za to nemôžeme že je taká situácia. Silou mocou vidieť vo všetkom negatívnom len to zlé, je chyba. Ako kresťan predsa musím niečo aj prijať. Boh vie prečo to je tak.
Napíš svoj komentár