Pre Petra to boli ťažké časy. A teraz ešte k tomu musel utekať domov. Nemocnice boli preplnené a skor sa tam čakalo na smrť ako na záchranu. Pri vstupe do nemocníc čakali obrovské gorili, ktoré vyberali vstupné a kto vydržal čakať niekoľko hodín tak mal ako takú nádej, že sa mu dostane lekárskej starostlivosti.

Byt mal malí, špinavý, riad na drese bol neumytí a okná boli rozbité. Nevadilo mu to, pracoval 16 hodín denne ako skladník. Neznášal tú prácu ale dávala mu útočisko pred situáciou na uliciach. Vojny si zažil dosť. Nechcel s ňou mať nič spoločné. Večšinou tam pracovali chlapy ako hory. Nikto sa ale nemohol srovnávať s Maxxom. Už s diaľky vyzeral ako tank. Raz videl Peter ako stokilového chlapa zodvihol od zlosti ako pierko do vzduchu. Očami plnými nenávisti sa na neho uprene pozeral. Ako napísal bicepsi tak košeľa to nezvládla a rukávy explodovali. To, že ho zahodil pár metrov dozadu ten druhý nevnímal. Posral sa od strachu hneď ako uvidel Maxxovu tvár.

S Maxxom sa nikto nebavil. Všetci sa ho máli. Cez celé jedno oko mal jazvu, ktorá mu končila zároveň s nosom. Traduje sa, že mal nádhernú ženu, ktorá mala slabosť pre chlapov. Bola vyhlásená po celom meste. Raz ju našiel ako si to rozdávala s príslušníkmi armády. Napriek tomu, že boli traja ich osud bol spečatený. Jeden vyletel oknom skor ako jeho kamaráti zistili, že sa vobec niečo deje. Hneď po ňom vyštartovali ale ľavou rukou jedného srazil k zemi a s druhého hlavou si spravil basketbalovú loptu, ktorú buchál plnou silou o noční stol. Ten zo sebe sa na neho vrhol a jedním presným zásahom trafil Maxxa pohárom od vína do tváre. Ruka mu skĺzla dole. Maxx chytil neskutoční amog a dolámal tomu chudákovy všetky kosti v tele. Búchal, skákal, mlátil čo mu sily stačili až kým sa s neho nestala omeleta. Potom upriamil svoj zrak na svoju ženu. Zlomil jednu nohu zo stola a tú strkal svojej žene do piči tak dlho až vykrvácala. Potom si ľahol. Až na druhý deň keď ho zatkli vojaci zistil, že je slepý na jedno oko. Pár rokov žil vo veznici ale po vraždách pár veznov ho prepustili. Boli nepokoje a niekoho ako on nechceli mať pri sebe. Našiel si prácu ako skladník a o nikoho sa nestaral rovnako ako sa nikto nestaral o neho.

Dievčatko už bolo celé bledé a Peter celú noc nad ňou stál a sledoval či žije. Na tretí deň sa prebudila. Pozerala na neho malími utrápeními očami v ktorých bol vidieť strach. Nechápala čo sa to deje. Bála sa pohnúť alebo len zo seba vydať slabiku. Vždy keď šiel Peter na nákup tak jej kúpil darček. Nemal veľa penazí ale bol skromní človek, ktorý si bol schopný niečo našporiť. Dievčatku sa noha po pár týždnoch noha zázračne uzdravila ale bolo nad slnko jasné, že do konca života už bude krívať. Ako však dostávala pravidelnú stranu začala rásť do krásy.

Peniaze ale dochádzali. Od tej doby čo ju postretil tak sa v práci neobjavil. Nikdy však nebol ten typ čo by plánoval budúcnosť. Vždy sa dokázal prisposobiť momentálnej situácií. Práve dievčatku čítal knižku keď niekto klopal dunivím hlasom až mal pocit, že chce vyraziť dvere. Keď ich uvidel stál tam Maxx.

Bez slov vstúpil do izby. Pozrel sa na dievčatko, potom na Petra a sadol si. Stolička sa ohla pod náporom obra ale zo strachu pred ním sa snažila vydržať tú námahu. Nastalo ticho.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár