..raz si hore, raz si dole...

Chcel by som vedieť, kto povedal túto múdru vetu prvy krát.
Myslím, že každý z nás, by chcel byť permanentne hore, ale to žiaľ nie je možné, lebo by sme sa tam všetci naraz nezmestili.Hore je úžasne. Každý si tam nájde to svoje. Šťastie, zdravie, lásku, peniaze, karieru, moc, čokoľvek, čo dokáže toho konkrétneho jedinca urobiť spokojným.

Myslím si, že za tých 20 rokov môjho života som bol prevažne hore aj keď som si to niekedy neuvedomoval. Veľkou pravdou je , že mnoho z nás si neuvedomuje a neváži dostatočne to, čo má a začne si to vážiť, až keď to stratí. A to je ďalšia múdra myšlienka od neznámeho autora. Myslím si, že každý by si mal vážiť každý single moment, ktorý nás robí v danej chvíli šťastným, lebo nikdy nevieme, čo bude nasledovať o týžden, mesiac, rok, hoci aj o sekundu.
Ľudia, čiže my sme nevyspytateľné tvory.

No, ale aby som sa prílišneubral smerom, ktorým nechcem, späť, k téme.

A síce o tom, že občas neuškodí ani byť dole. Človeka to prinúti rozmýšľať, o všetkom, o minulosti, súčastnosti a budúcnosti. O živote, o zmysloch a o všetkom, čo má a nemá zmysel.
Obdobie dola by som prirovnal k akejsi pomyselnej ceste k osvieteniu. Dnes srším len múdrymi vetami. Všetko zlé je na niečo dobré. Presne tak. Pretože niekedy sme až tak vysoko, že zabúdame, aké to bolo byť tam dole medzi smrteľníkmi.

A booom, balon praskol.

Momentálne sa nachádzam ( aspoň si to myslím ), niekde na tej vyššie spomínanej pomyselnej ceste k osvieteniu. Predpokladám, že na konci tej cesty bude križovatka a stále dúfam, no nie som si istý, či si budem môcť vybrať ktorým smerom sa ubrať.

No jedno viem, zmena určite príde a to zásadna, pretože...

raz si hore a raz si dole...

 Úvaha
Komentuj
 fotka
hajzelodkosti  5. 9. 2009 22:47
Ked si dole, tak si tam preto lebo ked si bol hore zabudol si na nejake dolezite veci - to je zakon schvalnosti
 fotka
gaaragirl  6. 9. 2009 14:34
dobrá myšlienka skvelo napísané - no tam je tá rovnováha, mal by si byť určite aj dole aby si si toho tam hore vedel dostatočne vážiť
Napíš svoj komentár