Tento blog som sa rozhodla napísať špeciálne pre "dobrého kresťanského samaritána", ktorý ma pod predošlým presviedčal, že jediný liek na depresiu je náboženstvo.

Nebudem šíriť žiadne "hejty" na cirkev a podobne (myslím, že dejiny a vyučovanie dejepisu, kauzy katolíckych kňazov a zdravý rozum by mali každému poskytnúť akú-takú predstavu aké zlo toto spoločenstvo napáchalo).

1. boh a cirkev sú dve rozdielne veci - boh je niečo v čo veríš. Cirkev je skupina ľudí, ktorá má velebiť a šíriť jeho meno medzi ľuďmi. Ako je to v skutočnosti myslím netreba opakovať.

2. mať vieru je krásne, nikdy to nikomu neupieram, ale veľmi veľakrát som sa stretla, že ma veriaci začali nabádať k viere, dokonca ma otvorene odsúdili za to, že neverím (aj keď vždy opakujem, že sa o tom nechcem baviť - nepomáha to, skúšala som. Jediná taktika, ktorá funguje je odísť)

3. kresťanské dogmy mi nevadia, desatoro otvorene nehlása nič zlé ....čo mi vadí je, že sa do kostolov čoraz častejšie vkráda politika a veci, ktoré tam nepatria (agenda LGBTI, rozhodovanie o potratoch atď)

4. to, že vnútorne nemám pocit, že boh existuje neznamená, že neexistuje....akurát osobne tomu neverím

5. neviem, prečo v 21. storočí musím obhajovať to, že v niečo neverím (btw neverím ani v duchov, mimozemšťanov, ktorí pristáli na Zemi, ani na plochú Zem a ani na zmenu, ktorú sľubuje SMER, Kokotleba a Ha-ra-bin)

Čakám na ten náklad, ktorý dostanem




B

 Blog
Komentuj
 fotka
primitiv  2. 12. 2019 20:48
Čakal som, že to bude o dievčati s menom Viera... Sklamalo ma to
 fotka
marcello1111  3. 12. 2019 16:29
tak každý máme svoj vzor a aj ja mám...
nebudem však nikoho o tom presviedčať, že to je to pravé, najlepšie a najdôležitejšie...
sám Ježiš Kristus povedal: "Kto chce uverí vo mňa a kto nechce, neuverí." na to nám Boh dal slobodnú vôľu...
je na každom, ako sa zariadi, jeho život, jeho smrť, jeho nebo a peklo...
 fotka
naughty_bex  7. 12. 2019 19:11
@marcello1111 ďakujem ti veľmi pekne presne ako hovoríš
 fotka
tequila  14. 6. 2021 16:03
jediny naklad, ktory dostanes, je odo mna v posteli
Napíš svoj komentár