"Musíte spolupracovať. Púšťali sme liečbu cez vaším mozgom vypnutý obvod. Takmer naprázdno. Spôsobilo to príjem dávky na bežné fungovanie, ale nijakú postojovú konverziu - to ukázali vaše najnovšie skeny. Musíte spolupracovať, slečna," zdôrazňoval mi svoje slová inžinier doktor sediaci na stoličke predo mnou. Bez žmurkania som civela na jeho svetlé modré oči a postaršie kontúry tváre. Neprítomná.

"Slečna. Princíp rezonancie. Prihlásili ste sa nám sama. Naplánovali sme kúru. Teraz vás pošleme na istý čas domov. Prídite v nedeľu o dva týždne. Začneme opäť. Som si takmer istý, že pocítime rozdiel." Vyzerá vzdelane.

*****

Položila som tašku do predsiene a nechala ju tam. Ľahla si na bok na pohovku vo svojej obývačke a prikryla sa hnedou dekou. 6 rokov som premýšľala kontinuálne nad zariadením svojho bytu a keď to prišlo, vedela som, čo potrebujem.

Kde si?

Kde si teraz?

Kde si vždy?

***

S úľavou si ležiačky opieram čelo o tvoju hruď. Presne v tretine vertikálne, v strede horizontálne, tam kde vystúpené svaly začínajú klesať do sfér brucha. Pomrvím sa, zatlačím a dostanem sa ti čelom a špičkou nosa dovnútra medzi hrudné kosti a mäso a riasou pošteklím nejaký ten dotknutý orgán s prosbou nech ospravedlní moju teritoriálnu vlezlosť. Vydýchnem. Čelo sa zakorenilo do pôdy a pocit koreňov domovskej planéty upokojuje horúčku hlavy. Nachvíľu schladiť. Spojenie. Presuny informácií a osmóza.

***

Nasledujúce dva týždne fungujem bez svojej virtuálnej nabíjacej stanice. Zakázala som si ju používať. Stala som sa magnetom na podnety. Som zvedavé dieťa. Všetko chytám do rúk a skúmam, či a ako mi to môže byť užitočné. Odkladám si všetko čo javí náznak užitočnosti.
Som komplikované dieťa a niekde po ceste som si nabrala prekliatie. Nie je priamo zakorenené v mojej konštrukčnej štruktúre? Ak by bolo, budú musieť v procese liečby umŕtviť príslušné odvetvia konštrukčných obvodov? Necítim sa na to, necítim sa na umŕtvenie žiadnej vo svojich stavebných častí! Musím sa ich na to v nedeľu popýtať.

*****

Je to zvláštne. Povedali, že si nemyslia, že sa prekliatie nachádza v základných obvodoch. To však nie je pravda, oponovala som. Vysvitlo, že sme si neporozumeli. Sken predsa potvrdil, že je v obvodoch - v tých čo so mnou rastú odmala. Inžinier doktor je však presvedčený, že ich vykynoženie nepreruší tok. Vraj vo mne nie sú vo forme súčiastky, po ktorej vybratí by obvod nefungoval a prúd by prestal prechádzať. Povedal mi, že fungujú skôr ako nálepka alebo nános. Spustená frekvencia prúdu na ich odstránenie by mala zapôsobiť ako antilepidlo či škrabka.

***

Je o 12 hodín neskôr. Som po prvom prúdení. Práve som pochopila princíp rezonancie.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár