Boh a Satan


.... Edi Barzun , cha pomohol som mu pri dvoch rozvodoch jednej protikokaínovej liečbe a tehotnej recepčnej: Edi je božie stvorenie , boh sa na ňom vybláznil, ale ja som ho varoval Kewin , varoval som ho od samého začiatku , keď som videl ako sa do všetkého rutí ako para , ako hlupák, ako stelesnená 120kg samoobslužná chamtivosť na kolesách , ďalšie tisícročie je už za rohom Kewin , dobre si Ediho Barzuna obzri , pretože taká bude tvar budúceho milénia , Nie je žiadaným tajomstvom , kde sa tu títo ľudia vzali. Ale vieš ľudský apetít rastie až do bodu , kde vlastnou chamtivosť dokáže štiepiť atómy , vybuduješ ega veľkosti katedrál, a optické káble prepoja svet na každý impulz z ega, podmazi aj tie najhlúpejšie sny dolárovozelenými pozlátenými predstavami až kým každá bytosť nezačne ašpirovať na moc a nestane sa svojim vlastným bohom.

My sa hrabeme od jedného kšeftu k druhému a zatiaľ kto dozerá na planétu ? , vzduch hustne , voda je kyslejšia ešte aj med dostáva kovovú prichuť rádioaktivity a valí sa to ďalej rýchlejšie a rýchlejšie, neje čas zamyslieť sa, pripraviť sa , všetci obchodujú s budúcnosťou a každý z nich je pripravený znásilniť tuto Božiu planétu aby si potom s oblízanými prstami mohol sadnúť ku klávesnici počítača do ktorého si naťuká ďalšie zúčtovateľné hodiny. A potom príde nevyhnutne , každý raz musí zaplatiť Adi a v tejto hre je už neskoro aby sa vykúpil. Máš príliš plne brucho, boľavého vtáka, oči podliate krvou a jačíš aby ti niekto pomohol , ale máš smolu nikto tam nieje , si úplne sám Edi , to malé božie stvorenie . Možno je pravda ,že Boh o nás pričasto hrával kocky a všetkých nás sklamal.

Nauč sa rozdeľovať silu na priority , šetri energiou, riad sa intuíciou.

Možno prišiel čas tvojej prehry. Myslíš že ja som nikdy neprehral?

....
.......
............
...........
......................
.............
........
V jednom si sa nemýlil , naozaj som Ťa sledoval, nemohol som si pomôcť , díval som sa a čakal a tajil dych ale ja nie som babka Kewin , ja chod veci neriadim, takto to nechodí, slobodna vôľa je ako krídla motýľa , dotkneš sa ich a už nikdy nevyletia , nie ja len pripravujem javisko , za nitky si ťaháte sami.
............
.....................
...........................
Vyzúr sa synak , uľav si , musíš ten jed zo seba dostať zbav sa tej zúrivosti , zúrivosť je posledne útočisko je to posledný figový list. (kto si ?) kto som cha a kto si ty? Nikdy si neprehral. Prečo? Čo myslíš ? Pretože si taký dobrý áno? Ale prečo ?
...................
..........................
............................
Márnivosť je môj najobľúbenejší hriech . Je taký bežný , sebaláska je najprirodzenejší obíjat , nemyslím si, žeby ti nezáležalo na Merien Kewin, háčik bol vtom , že si svoj záujem investoval do niekoho iného –– do seba .
............
.............
Vina je ako vrece plne tehál, a pritom to stačí - odhodiť. Komu chceš priniesť to vrece plne tehál . Bohu ? Je to tak Bohu , niečo ti poviem. Dovoľ aby som ti o ňom povedal par pikantných informácii. Boh sa rád pozerá je to srandista , rozmýšľaj so mnou Boh daj ľuďom zmysli, tebe dal výnimočný talent, ale čo urobil potom, ja ti prisahám že pre svoje vlastne potešenie, pre svoju súkromnú kozmickú grotesku, stanovil ľuďom pravidla ktoré si protirečia, mali kanadsky žartík , dívaj sa ale nechytaj , dotkni sa ale neochutnaj , ochutnaj ale neprehltni, kým ti skáčeš z jednej nohy na druhu, čo robí Boh, niekde tam hore sa zadúša od smiechu , je to hajzel , je to sadista, je to nezodpovedný hospodár jeho uctievať nikdy. (radšej vládnuť v pekle ako slúžiť v nebi) a prečo nie?
.........
...........
..........
Žijem na tejto zemi s ľuďmi od chvíle kedy sa to začalo, pestujem v človeku každý pocit ktorý by ho mohol obohacovať, záleží mi na tom čo chce a nikdy som ho neodsúdil, prečo ? , pretože som ho nikdy nezavrhol napriek všetkej jeho nedokonalosti. Som fanúšik človeka. Som humanista možno posledný humanista. Každý kto ma len štipku zdravého rozumu že 20 storočie patrilo cele mne. Toto všetko Kewin, toto všetko je moje, ja vyhrávam Kewin, a toto je môj čas , náš čas .
............
............................
...........
Slobodna vôľa je sviňa. Sloboda je keď nikdy nemusíš povedať sorry to je revolúcia, bývala kauza.
................
...................
Diabole virtus im lumbas est. Sila diabla je v jeho bedrách.
...........
...............
A čo láska ? Láska nadhodnotená , biochemicky sa nijako nelíši od skonzumovania veľkého množstva čokolády.




Takže teraz môj názor: Veľmi zaujímavý film keďže neverím v jedno ani v druhé ale beriem to že ty dvaja sú jedna a ta istá osoba a su tu na zemi - nastavia pódium aj šnúrku a potiahne ňou už iba mi a ako tak to je už len zas na nás. A súhlasím 20. Storočie patrilo jemu nazvite si to ako chcete furt je to to iste : Satan, Zlo ... Atd . Prečo pravé 20? , toľko zla toľko vojen toľko atentátov no dobru či Bohu to nemôže patriť . A myslím že ani 21. Stor. mu nebude patriť myslím že už žiadne lebo ľudia... domyslite si už sami

Keby niečo ten film sa volal Diablov Advokát


PS: Myslitel10

 Blog
Komentuj
 fotka
althinka  17. 2. 2007 12:59
ten film ma dostal ... pocitam ho medzi svoje oblubene ... aj napriek tomu ze bol natoceny pred desiatimi rokmi ... je to trhak
Napíš svoj komentár