Kam tento svet speje?
Túto otázku som si položila,keď som prednedávnom cestovala autobusom domov. Na jednej zástavke nastúpili deti (chlapci) vo veku asi 10-11 rokov. Jeden chlapec mal v uchu náušnicu, na hlave šiltovku alá swagg a hral sa na veľkého frajera.
Pozastavila som sa nad tým a premýšľala som, že táto doba je strašná. Správanie detí je hotová záhuba.
Pamätám si ,ako keby to bolo včera,že keď som chodila na 1.stupeň základnej školy okolo starších žiakov som chodila doslova po špičkách a ani som nepípla. Teraz sa mi pozastavuje rozum a bliká kontrolka, keď vidím dnešné deti. Papuľnaté, drzé, bez úcty... Dobreže vás neskopnú...
Kam tento svet speje? Ľudstvo a výchova detí je vraj modernejšia... Ja som zástancom názoru, že by som tĺkla také drzé,neposlušné decká hlava-nehlava. Kedysi to tak bolo a rodičia sa nesťažovali. Teraz ani nemôžete nič povedať, lebo na druhý deň naklusá rodič a vyhráža sa vám.
Toto všetko môžme ešte zmeniť... Pevnou vôlou a chuťou to zmeniť..

 Úvaha
Komentuj
 fotka
hetfield  3. 11. 2014 15:54
povedal by som kam ale nechcem byť vulgárny
 fotka
melancholik  3. 11. 2014 16:04
výchova detí sa zmenila pod tlakom zmeny režimu a všetkých tých špinavostí ktoré sa k nám tlačia zo západu ... amerika je zdrojom neobmedzených možností no žial aj prevahy zle pochopených konceptov a zvýšeného egoizmu ... čo by som dal za to aby na nás takto pôsobil východný svet (čo sa týka úcty, chápania a medziľudských vzťahov)

tiež mi je z toho zle, ale nedá sa proti tomu bojovať inak len sebauvedomovaním a seba-zdokonalovaním, čo znamená že samozrejme tak ako všade, aj tu u nás existujú ľudia ktorí sú rozumovo neschopnejší a rozumovo schopnejší ... je treba držať v sebe hodnoty a rozum, snažiť sa byť lepším a predávať tieto skúsenosti svojim deťom a okoliu ... len to je naša nádej, že sa nevzdáme ... viem že je smutné to sledovať, ale pravdou je že nie každý jedinec je schopný v hlave nosiť aj niečo čo nesmrdí
 fotka
noha05  3. 11. 2014 17:04
no veru, ja praxujem v skolke e jeden 4rocny fagan mi povie ze som hlupa? tiez som nechapala, ale zato su aj dobre deticky
 fotka
mrsmartina  3. 11. 2014 17:50
@noha05 viem,že sú aj dobré, to je pravda
Ale väčšinou sa odzrkadluje výchova rodičov
 fotka
enkidu  3. 11. 2014 18:02
Tak v prvom rade ide o výchovu rodičmi. A potom ako začnú chodiť do škôlky, školy sú zasa aj pod veľkým vplyvom okolia a závisí len od toho či je ten vplyv dobrý alebo nie, resp. ako sa s tým to dieťa vysporiada + doma ako to kočírujú.

Nuž a takisto keď sa pozrieš do masmédií tak tam sa to len hemží negatívnymi príkladmi, sem-tam nejaký pozitívny príbeh, vzor. To je potom ťažké zachovať si dobrú výchovu, hlavne deti sa tým dajú celkom ľahko manipulovať, ale dostalo to aj mnohých dospelých.
 fotka
yoss  3. 11. 2014 18:21
Správanie detí k horšiemu ovplyvňujú aj tieto zásadné veci :

1. Zlý vplyv masmédii - násilie, vraždy, sebectvo, peniaze, materializmus, sex...
2. Rodičia nemajú čas na deti, nevenujú sa im, nekomunikujú.
3. Deti majú takmer všetko, po čom zatúžia.
 fotka
blackpirate  3. 11. 2014 19:58
To čo robia druhí len ťažko niekto zmení.. oveľa racionálnejšie by bolo snažiť sa meniť to, čo sa dá... dnešné deti s ich správaním tiež nebránim... sú to ufnukané, rozmaznané deti čo ja osobne pochybujem, nedosiahnu nič lebo ani nebudú mať prehľad čo všetko dokázať možu... o nič sa nezaujímajú a tak aj dopadnú, no suseda nezmeníme... možeme mu povedať čo si myslíme ale neprizná že sa mýli a ani len minútu nad našimi slovami nepopremýšľajú ale my, tí starší sa možeme postarať jedine o to, aby naša budúcnosť nedopadla ako budúcnosť tých, na ktorých sa dnes kašle... deti sa vychovávajú sami a rodičom sa nepáči že sú papuľnaté... je len na nás ako ovplyvnime tých, ktorých ovplyvniť možeme a v budúcnosti naše deti... všetkých nezmeníme...
 fotka
thebad  4. 11. 2014 00:35
Kiež by tak bol swag najväčší problém tohoto sveta. Hoci nepopieram, že stupeň mentálnej zaostalosti niektorých jeho..hmm...príslušníkov je vážne na zamyslenie. Ale to ich ego je len veľká bublina, nieje ťažké ju prasknúť.

Minulý týždeň kráčam po ulici s obzvlášť nepríjemnou náladou, už viac známych o mne v ten deň utrúsilo niečo na štýl, že vyzerám ako vrah, ide zo mňa strach.... Ale to počúvam často keď som v depkách, neprikladal som tomu význam. Takto si celý v čiernom outfite kráčam na obed na intrák, keď sa zrazu v protismere objaví swager s OYEBom na hlave brázdiaci si cestu preplneným chodníkom sťa šíp. Šli sme presne oproti sebe, on nahodil ešte arogantnejší výraz ako pri "odstrkovaní" ostatných, ja som ho vnímal len periferne, sústredil som sa skôr na kočku predomnou. Keď už bolo jasné, že tento podivný omyl evolúcie nemá v pláne uhnúť, zdvihol som pohľad a kukol na neho tak desivo, že sa pri otočke vpravo potkol a zletel na zem pod váhou svojho ega. Oni sú všetci takí, že ak pri sebe nemajú štyroch súswagerov a partu morkých pätnástok, tak je ich sebavedomie v troskách.

No, a čo snimi ďalej? To je jednoduché, raz im rodičia prestanú platit ajfóny a pičovinky, kamaráti na celý život zmiznú, holky uschnú a vtedy sa z nich stane presne to, čo z dementov minulej generácie (nie, nemyslím politikov a majiteľov ukradnutých štátnych podnikov). V tomto ohľade sa podľa mňa niet čoho báť.
 fotka
tasha5  4. 11. 2014 00:45
@TheBad jeee ten pohlad musel byt ako z amer.filmu
10 
 fotka
thebad  4. 11. 2014 00:48
@tasha5 Po pravde ma týpek dosť prekvapil, nevedel som, že také dačo zvládnem. Resp. som si skôr myslel, že ostatní ten môj "desivý výzor" až moc dramatizujú. Asi pôjdem na nejakú kinder-party a budem trénovať, pri skúškach mi to možno pomôže.
11 
 fotka
tasha5  4. 11. 2014 00:51
@TheBad aaalebo bude nemy hrdina, co bude krotit tych ,swaggerov, 8) pohladmi a taaak :letim:
12 
 fotka
thebad  4. 11. 2014 00:52
@tasha5 Ale ja chcem ísť chovať lamy...
13 
 fotka
tasha5  4. 11. 2014 00:57
@TheBad ved aj to mooooooooozes ,na stare kolena
Napíš svoj komentár