Cez víkend som mala možnosť byť doma. Doma,kde som sa narodila a kde stále aj po rokoch mám svoju izbu a v nej svoje veci. Tento víkend som sa rozhodla si v tých veciach spraviť poriadok a našla som medzi nimi svoje staré nedopísane veci. Tie, ktoré som nikdy nedopísala a už nikdy ani nedopíšem. (Pretože u mňa to funguje tak,že pokiaľ nedopíšem článok celý a jedným dychom s prvotnou emóciou ako vznikol..tak už ho nedopíšem nikdy. Tá prvotná emócia a myšlienka vyprchne presne ako parfém a stratí svoje čaro.)
Zo všetkých týchto prác ma oslovila jedna s názvom: Aj ja môžem byť výnimočná. Čítala som ten článok hltavo so zvedavosťou, bol písaný mojou rukou, ale ja si naň vôbec nepamätám. Absolútne nič som v hlave nenašla čo by sa mi s tým článkom mohlo spájať. Aj napriek tomu,že to bol článok plný lásky a so šťastným happy endom. Čudné...ani doposiaľ som si nespomenula o kom to bolo a prečo to bolo zvečnene...prosto nič..Možno to bolo v čase,keď sa môj život odohrával v tej temnejšej stránke..
Stále nad tým premýšľam..a tak odstupom času som prišla k záveru, že ten článok asi nebol až taký podstatný a emotívny, keď sa vo mne nijakým spôsobom nezapísal. Možno preto,že môj sen stáť sa pre niekoho výnimočnou ženou sa ešte nenaplnil. Možno ho musím snívať ďalej..a v snoch prežívať svoje Piate ročné obdobie.
Neviem ako,kto a čo si predstavuje pod pojmom Piate ročné obdobie,ale ja si ho predstavujem ako obdobie tvorivé a ideálne. Prosto inak ako tieto 4 ročné obdobia, ktoré prežívame každý jeden rok stále dookola.
Dúfam,že v Piatom ročnom období budú veci,ktoré doposiaľ neboli. Mám toľko snov ako by to mohlo vyzerať a čo by sa mohlo stať.
Máte aj vy odrážky na svoje Piate ročné obdobie?? Ja ich mám a ak mi bude dožičené všetkých tých nehmotných vecí čo mi k tomu treba, tak si ich všetky splním.

Odrážky:

- stáť sa výnimočnou (pre seba/pre niekoho..čím dokážem zbúrať bariéry bez veľkej námahy. Proste len preto, že som to ja a,že zato niekomu stojím.
- stáť sa manželkou,matkou,tetou,alebo krstnou,ale hlavne nie babkou
- vryť si hudbu pod kožu
- nájsť si každý deň pár minút pre seba
- stáť sa vo vlastných očiach lepším človekom
- naučiť sa vnímať pozitívne a esteticky olúpaný lak na svojich nechtoch
- menej nakupovať zbytočnosti
- a stále si budovať nove ciele.......and more

Možno je toho oveľa viac a ešte viac je toho čoby som chcela napísať, ale mám tak veľmi rozhádzané myšlienky, že fakt neviem týmto riadkom dať budúcnosť a celok.
Budúcnosť som vlastne nikdy ničomu ešte ani nedala. Je pre mňa záhadou,že rokmi som prestala vnímať budúcnosť ako takú a prestala som nad ňou premýšľať. Nerozmýšľam nad tým či sa bojím smrti, ani nad tým koľko budem mať deti, ani nad tým či a ako sa budem vydávať,kde budem žiť a čo budem robiť..proste to neplánujem a dávam tomu voľný priebeh.
To,ale neznamená,že si nesnívam svoj sen !

 Blog
Komentuj
 fotka
domcirock  20. 6. 2012 17:51
krásne napísané pridám sa ku tebe
 fotka
bondulka  20. 6. 2012 22:36
Uzasny clanok
 fotka
malabria  21. 6. 2012 10:57
gracias slečny
 fotka
arugad  10. 7. 2012 19:51
piate ročné obdobie je úplne krásny názov, normálne že wau.

z môjho pohľadu by som ho definoval asi takto:

- zbožňovať a byť zbožňovaný

- tešiť sa do práce, lebo viem že po práci budem zase s ňou

- chcieť robiť to čo baví ju, lebo v tej chvíli si bavím i ja

- milovať slnko, milovať dážď, vychutnávať rozšafnosť svetla i intimitu tmy

- piate ročné obdobie je jedna veľká nafúknutá pozitívna bublina. nádhera!
 fotka
malabria  14. 7. 2012 12:28
stotožňujem sa s tvojím prvým bodom asi najviac..tie ostatne sú síce pekne a,keď pretrvávajú sú dokonca krásne,ale prídu mu skôr take tie v tom prvom opare zaľúbenosti čím ťa nechcem negovať,alebo čo..každý ma právo a dôvod na svoje odrážky takže ďakujem za reakciu..potešila ma
Napíš svoj komentár