Čo s tým nešťastným sv. Valentínom? Aj tebe už došli nápady, Valentín o pár dní a ty zas len pokukuješ po kvetinárstvach a valentínkach v Terne? Tentokrát sa vykašli na klišé a ak chceš byť iný, nasleduj návody, ktoré sme dali s kamoškou dokopy v jeden dlhý sobotný večer pri víne.

1. Daruj jej knihu P.Coelha s venovaním „si môj záhir“
Toto je ťažký kaliber. „Záhir“ (názov knihy Paula Coelha) znamená v arabskom jazyku prítomný, neunikajúci pozornosti. Niečo alebo niekto, na koho nemôžeš prestať myslieť, ovládne tvoju myseľ a nedokážeš sa sústrediť na nič iné. Tak to na prvú voľnú stránku knihy ručne napíš (rukopis je dôležitý!), nezabudni tvoje meno, jej meno a bodku. Tento citát si nič viac nežiada. Zohnať to môžeš online asi najlacnejšie v online komunite Kaymu.sk.

2. Ručne - stručne#1: srdiečko z novinového papiera
Jemné ručné práce nemusia byť tvojou doménou. Naschvál sme vybrali niečo easy. A tu mám potrebu zopakovať, že stále predávajú čokolády v Tescu. Takže ak sa ti nechce pohnúť ani malíčkom, radšej si rovno priprav peňaženku, tesco tašku a urob si prechádzku. Pre ostatných sme našli jednoduchý návod na ručne vyrobené srdiečko z papiera a aj keď je to veľmi jednoduché, do tváre ti to tá tvoja určite nehodí.
Ako na to:
V potravinách si zoženieš kartón a z vchodu zoberieš noviny. Budeš ešte potrebovať obyčajnú tenkú červenú stužku (zober od mamy) kuchynské nožnice a lepidlo. Kompletný postup nájdeš v tomto videonávode.

Screenshot


Trvanie: 15 min + 10 min schnutie

3. Ručne - stručne#2: ozdobené nohavičky
Náramky alebo náušnice, to sú klasiky. Ja ale odporúčam vyšší level kreativity. Vedel si, že kryštály Swarovski sa dajú kúpiť aj osamote a niekam nalepiť? Jasné, že nevedel, pokiaľ netancuješ spoločenské tance. Čo s tým? Čítaj ďalej.
Ako na to:
Najdôležitejšie je zohnať kryštály spolu s lepidlom. Nemusí to byť práve najdrahší Swarovski, ale musí to byť sklo, nie plast. Tanečné a kreatívne obchody ich zaručene majú. Ako druhý krok porozmýšľaj nad niečím, čo by si mohol ozdobiť. Napríklad sklený pohár, obal na mobil či rukavice. Ale najlepšie bude kúpiť tangá nohavičky v čiernej farbe a vyskladať srdiečko na zadnom „trojuholníku“ (veď vieš kde). A teraz pozri vo videonávode, ako to vyzerá – môže byť, nie?

Screenshot


Trvanie: dodanie nohavičiek (ja som objednávala z kaymu.sk) cca. 3-5 dní + lepenie a úprava 15 min

Musím uznať, že tieto tipy si vyžadujú viac tvojej koncentrácie a premýšľania než peňazí. Ale môžem sa staviť, že o to viac budú ocenené babou, pre ktorú to celé pripravuješ . Tento blog článok si určite odlož aj na horšie dni, lebo táto istá bezradnosť ešte môže prísť na výročia, narodeniny a iné sviatky, kde sa dobrá rada môže hodiť

 Návod
Komentuj
 fotka
elemia  9. 2. 2015 11:41
to asi nebol až tak dlhý sobotný večer teda!


a nenosím tangáče.
 fotka
tralalibang  9. 2. 2015 11:46
Knihu od Coelha by som nechcela, ani tangáče
Ale druhý bod je dobrý nápad
 fotka
sechs  9. 2. 2015 11:49
Uf.
 fotka
candy36  9. 2. 2015 18:16
knihou od Coelha by som ho asi mrdla po hlave a kartónové srdiečka mi nosia sesternice ktoré sú obe na prvom stupni základnej školy...ale tie tangá sú celkom milý nápad.
Napíš svoj komentár