Ferko si odpľul, kopol do stoličky, stolička zvalila fotky z poličky, sklo na fotkách sa rozbilo. Takto si Ferko odpľul aj kopol kvalitne a vyhlásil trpko: "Zaľúbenosť! To je pre slabochov. Keď sa to skončí, človek je rád, že je zasa sám. Nikomu nič nemusí vysvetľovať, robí si, čo chce. Ide si, kde chce. Kde som mal rozum!"
Miška sa pustila do usedavého plaču. Ktovie, aký je to usedavý plač. Možno keby ste Mišku videli, tak by ste hneď chápali. Miška bola malé asi päťročné dievčatko, ktoré sa vyskytlo pri Ferkovi pri jeho výleve. Fero bol len mladý chaloš, stále červený, nespokojný, s divou hrivou. Typický romantik alebo čo. V dome bola rodinná oslava a Fero chcel byť sám. Miška za ním prišla len tak, lebo sa s ním chcela naveky kamarátiť. Myslela si, že je najkrajší, najlepší a najsmiešnejší zo všetkých veľkých chlapcov na svete. A teraz, keď jej vraví také veci, Miška iba reve a reve a vôbec nevie, čo s ním.
Fero bol taký. Silno sa zaľúbil a frajerka mu povedala čau. Preto neverí na lásku. Pravdaže verí. Pravdaže verí. Pravdaže chcete všetci veriť, že sa raz zaľúbite a že niekto bude veľmi ľúbiť vás. A keď neveríte, tak ste si to aspoň tisíckrát predstavili. Prečo to je, že tak často túžime, snívame a rozčuľujeme sa, že nie je všetko tak, ako by sme chceli? PREČOOOOOOOOO more. :/
Ja vám poviem. Nie že ma zbijete, čo som múdra. Prečítala som o tom kopu vecí aj počula kopu múdrych ľudí a dneska som videla 8-minútové (!!) video k tomu a to ma asi aj oprávňuje. (Alebo nie?) A plus možno aj to, že mám svoj mozog, hej.
Ale teraz vážne. Ako Bach, Beethoven, Rachmaninov, Vivaldi, takto vážne.
Čo ak je to tak, že všetky naše túžby, všetky ideály, sny, očakávania, nádeje - a ešte aj sklamania, keď sa nenaplnia! - majú svoj pôvod v niečom skutočnom, čo do nás vložili? - Mimozemšťania... alebo napríklad Boh! Poviem vám, že je to tam, v našom srdci. Ja ako kresťanka verím, že Boh do nášho srdca vložil veľkú túžbu. Po skutočnej láske, krásnej rodine, po úspechu, uznaní od ľudí, po kráse, peniazoch, domoch, autách a bazénoch a po vlastných domácich kolotočoch! Alebo... alebo možno vôbec nie to. Možno tam vložil oveľa viac. Čo si myslíte, že je úplne najviac v celom tomto vesmíre?
"A večný život je v tom, aby poznali teba, jediného, pravého Boha i toho, ktorého si poslal, Ježiša Krista." (Evanjelium podľa Jána, 17. kapitola, 3. verš)
"Keď budete ku mne volať, keď prídete a budete sa ku mne modliť, vypočujem vás. Budete ma hľadať a nájdete ma, lebo ma budete hľadať celým svojím srdcom." (Jeremiáš 29,12-13)
Boh nám vložil do srdca túžbu po sebe samom. On je totiž úplne najkrajšia bytosť v celom vesmíre. On má všetky tie dobré veci, po ktorých túžime, ktoré hľadáme, v ňom je úplná plnosť a hojnosť toho všetkého.
Ale viac už nepoviem, lebo pôjdem spať. Nabudúce!

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár