Rozprávala som sa s Mišom a po pol minúte rozhovoru s ním som vedela, že Mišo je: sebavedomý, inteligentný, milý, veľmi zaujímavý, vtipný, obľúbený, pekný. Všetky cool veci, čo si viete predstaviť. Nejak sme sa spriatelili a ja som mu už časom bola ako mamka. Fakt mamka. To nie je tak, aby ste zisťovali teraz, že prečo. Hlavné je, že som mu bola ako mamka a on ma vôbec nepočúval.
Mišo si mohol vyberať a všetky dievčatá sa o neho bili - niektoré dosť nápadne a iné (a boli ich tucty) zas boli presvedčené, že je Mišo zamilovaný práve do nich, ale že mu to musia sťažiť a nechať sa dobýjať. Každú situáciu s ním analyzujú, každé slovo, ktoré im povie, všetky videá z youtubu "10 signs a guy likes you" poznajú naspamäť, a tak porovnávajú, stalkujú ho na facebooku, žiarlia na súperky, ale v denníkoch majú vypísané všetky dôvody, prečo sú si s Mišom naisto súdení, znova a znova si to čítajú a doplňujú a tým sa opäť upokoja.
A Mišo... ten bol z toľkého záujmu a toľkého obletovania unavený. Nuda, myslel si. Túžil dobýjať. Túžil nájsť perlu, pre ktorú sa to všetko oplatí. A našiel - Stanku. Kým sa však rozhýbal, predbehol ho taký nemožný truľo a Mišo si už len povedal, dokelu, a potom zase - nuda.
Až kým - až kým ho neočarilo nádherné dievča. Bola to láska na prvý pohľad. Nestihli sa vôbec rozprávať, len si ju potom rýchlo vyhľadal na facebooku. Tu sa Mišo kochal ešte viac a neveril, normálne neveril, že takáto krásna bytosť naozaj existuje (a existovala, ale nie až taká, lebo photoshop). Napokon sa odvážil, napísal jej a dohodli si rande.
Je krásna, ale chladná, myslieval si zasnene po pár stretnutiach. Veronike sa Mišo tiež páčil, a tak s ním vhupla do vo vzťahu s na facebooku a aj normálne.
Som krásna, ale chladná, myslievala si Veronika, ako sa kochala v sebe pri pohľade do zrkadla.
Mišo si dal za výzvu, že musí dosiahnuť, aby sa mu Veronika otvorila, aby bola milá a vľúdna, aby mu občas povedala pekné slovo. Bol z toho šialený, ale nevzdával sa. Láska sa nevzdáva, priatelia, aspoň tá skutočná nie. Keď svoju misiu Mišo splnil a Veronika krok po kroku otvorila Mišovi svoje srdce, ten to oslávil tým, že Veroniku podviedol. Podviedol ju viackrát a keď Veronika poslala Mišovi snapchat, on si pomyslel už len - nuda. A zívol. A zahral si Counter Strike.
Veronika bola krásna. Nikdy sa nemusela kamarátiť so škaredými ľuďmi ani s takými, čo od nej niečo potrebovali. Nikdy nemusela riešiť úprimné priateľstvá. Mala kopu kamarátok, ktoré ju nemali rady, ktoré jej závideli, s ktorými sa porovnávala a s ktorými mohla chodiť do baru a pridávať šialené fotky na facebook. Mala totiž okolo seba kopu chalanov, čo by jej zniesli Modré z neba. Viete, ona bola veľmi krásna (neviem, či som to už spomínala). A chalani si ju kvôli tomu vážili. "Ako môžeš byť taká krásna?" vravievali. "Si taká úžasná, kde sa to v tebe berie?" A Veronika sa len usmiala a potom nahodila opäť chladný ksicht, z ktorého išli všetci zošalieť.
Tak mi povedzte, prečo je Veronika naveky nešťastná? Prečo?

 Blog
Komentuj
 fotka
tikalok  24. 2. 2015 21:08
kalt
 fotka
kolieskonavoze  24. 2. 2015 21:55
@tikalok a ďakujem ti za povzbudenia stále, si to vážim more.
 fotka
tikalok  24. 2. 2015 21:56
Ale dnes mi to pekne vyšlo.krásna slovná hračka!
Napíš svoj komentár