@mytickaentita@2 Tak ono ide mi hlavne o to, že čo vám najviac chutí. Okrem kávy, kakaa, čokolády. A inak hej, ja som sa tiez teraz úplne namotala na ľadový čaj v poslednom období. Ale na jahodový džús nemá nič
@thunderstorm@4 Tie elektrolyty vyskúšam! ...Ja mám takú nevýhodu, že mi čistá voda nechutí :/ Ale riešim to tak, že si do vody dávam drobnú štipku vitamínu C v prášku z DM drogérie (chutí ako klasický celaskon). A maté milujem, ale iba s medom
čistá voda. mám obrovskú výhodu, že tam, kde bývam, je extrémne kvalitná voda vo vodovode, bez chlóru . keď som u rodičov, tak pijem tiež vodu z vodovodu, ale tam je nejaký chlór, tak si tú vodu najskôr prevarím.
inak do konca minulého roka 99+% môjho prijmu tekutín bolo z minerálky Magnesia, ale začal som sa vyhýbať mikroplastom a súvisiacim látkam, takže odvtedy som mal Magnesiu tuším len 2x. Ale inak som trochu otvorený dať si minerálku, hlavne v sklenenej flaši. Ale reálne ju pijem menej ako raz mesačne, a teda 99+% môjho príjmu tekutín je voda z vodovodu.
cca raz za štvrť roka si dám nejaký bylinkový čaj, ale nebaví ma to piť, trochu sa musím premáhať, aby som vôbec tú šálku dopil.
a z citrónu vo vode mám často pálenie záhy, takže to som už tiež nemal asi rok. ale ani bez toho by som si to asi často nedával.
a sladké veci pravidelne nepijem už asi 10 rokov. A nepravidelne menej ako raz ročne.
@bochniik@7 Ja tu mám tiež v porovnaní s velkými mestami kvalitnú vodu ktorá sa dá v pohode piť. Ale nejaky chlor tam je. Keď sa to nechá odstáť minútu tak je to asi v pohode... Ale zaujímalo by ma, to niekde tečie voda z kohútiku a bez chloru? Myslel som si že to je dezinfekcia a ak človek nemá studnu alebo neberie vodu priamo sám z rieky (čo neviem či je dobré piť) tak tam chlor je.
Keď rátame od frekvencie, tak:
1. Bublinková voda (nie minerálka, ale proste voda z vodovodu s bublinkami – sodastream do každej rodiny)
2. Čaj (aj ľadový, ale hlavne normálny, proste čaj – pre energiu čierny, inak hocijaký ovocný)
3. Tak nejako narovnako radler/čapovaná kofola/limonáda... proste už všetky ostatné. Nemám asi iné top.
1. Višňová limonáda (pila som to v Rumunsku a bolo to to najlepšie, čo existuje, u nás také nemajú, najbližšie k tomu má višňový ice tea z actionu)
2. Ľadové čaje
3. Coca-cola
@abstraktdepres@12 my máme zdroj mimoriadne čistej vody a vraj ju nedezinfikujú chlórom, ale len UV žiarením
a áno, úplne sa mikroplastom nevyhnem, ale aspoň ich môžem obmedziť. a nejde len o mikroplasty, ale aj o produkty vylúhovaných plastov (ftaláty, BPA, ...).
A čo, že mikroplasty sú v zubnej paste...oni sa uvoľňujú aj zo samotnej zubnej kefky
@bochniik@8 No veď ja celý život pijem iba čistú obyčajnú vodu z vodovodu (priznám sa, že mne chutia všetky čisté vody úplne rovnako ). Tie sladené a ochutené veci si dávam len výnimočne (posledné 2 týždne v práci som si ale kupovala ľadový čaj, no to tiež je skôr iba výnimka). Problém je, že mne tá čistá voda ale nechutila nikdy, musím sa vždy skôr nútiť napiť. Posledné asi 2 roky si doma do tej vody ale pridávam štipku toho čistého vitamínu C v prášku (nesladený, neochutený, proste ako celaskon) a to mi vyhovuje veľmi. Je to lacné, rýchle, zdravé a chutí mi tá jemná kyslosť tej vody. Rovnako keď mám doma citrón alebo limetku, tak si tam štipku vytlačím (to je ešte chutnejšie samozrejme než ten vitamín C). Alebo si doma robievam citronadu - vytlačím celé dva citróny a dám tam cukor alebo med. To je tiež naprosto výborné. Ani som si nie som istá, či mi viac chutí ten ľadový čaj alebo citronáda. No a ten jahodový džús je proste lahôdka, ale je dosť drahý, tak ten si dám fakt len výnimočne.
1, voda
2, izotonicky napoj s prichutiou broskynovy ladovy caj (zo stranky allnutrition, odporucam, vyskusaj, najtop. Ale ja si zarabam,ze do dvojnasobku vody, nie ako oni pisu)
3, bylinkove caje
Cista voda alebo voda s citronom, tiez mi mega chutia tie vilgainacke elektrolyty a este absolutne milujem ich proteinovu ladovu kavu 😅 ale kedze kava sa nepocita, tak potom este asi bazova limonada
@tequila@11 Mala som raz marakujovú limonádu a to bolo brutálne chutné! Aj som vtedy rozmýšľala, že zoženiem marakuje a budem si robiť vlastnú. Našla som video, kde presne ukazovali, ako na to. Keďže marakuja má množstvo zrniecok.
@azizi@35 sú tri príchute - mango (moje najobľúbenejšie), mandarínka+citrón a baza. všetky tri imo chutia osviežujúco, nie sú sladké ani umelé. veď objednaj nejaký ten try pack a uvidíš.
@azizi@35 jaaaj tak to nekupujem to co @thunderstorm ja preferujem tie praskove, co si nasypes do vody. Je z toho menej zbytocneho odpadu chutia normalne, ako voda s prichutou, mala som zatial len 2 takze… ako mandarinka alebo ako pomaranc nieco ako sumienka, alebo nejake rozpustne c-cko, proste taka jemna prijemna chut, zalezi kolko das vody.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
2. Elektrolyty od Vilgainu je jedno, ktorá príchuť
3. Kokosová voda
Honorable mentions: bylinkové čaje, hop water, nealko pivo, matéčko, pomarančový a grepový džús
inak do konca minulého roka 99+% môjho prijmu tekutín bolo z minerálky Magnesia, ale začal som sa vyhýbať mikroplastom a súvisiacim látkam, takže odvtedy som mal Magnesiu tuším len 2x. Ale inak som trochu otvorený dať si minerálku, hlavne v sklenenej flaši. Ale reálne ju pijem menej ako raz mesačne, a teda 99+% môjho príjmu tekutín je voda z vodovodu.
cca raz za štvrť roka si dám nejaký bylinkový čaj, ale nebaví ma to piť, trochu sa musím premáhať, aby som vôbec tú šálku dopil.
a z citrónu vo vode mám často pálenie záhy, takže to som už tiež nemal asi rok. ale ani bez toho by som si to asi často nedával.
a sladké veci pravidelne nepijem už asi 10 rokov. A nepravidelne menej ako raz ročne.
ladove caje,
coca cola (nie pepsi! )
hlavne ziadne sracky s umelymi sladidlami
1. Bublinková voda (nie minerálka, ale proste voda z vodovodu s bublinkami – sodastream do každej rodiny)
2. Čaj (aj ľadový, ale hlavne normálny, proste čaj – pre energiu čierny, inak hocijaký ovocný)
3. Tak nejako narovnako radler/čapovaná kofola/limonáda... proste už všetky ostatné. Nemám asi iné top.
2. Ľadové čaje
3. Coca-cola
a áno, úplne sa mikroplastom nevyhnem, ale aspoň ich môžem obmedziť. a nejde len o mikroplasty, ale aj o produkty vylúhovaných plastov (ftaláty, BPA, ...).
A čo, že mikroplasty sú v zubnej paste...oni sa uvoľňujú aj zo samotnej zubnej kefky
1. Jahodový džús, pomarančový fresh
2. Ľadový čaj, citronáda
2, izotonicky napoj s prichutiou broskynovy ladovy caj (zo stranky allnutrition, odporucam, vyskusaj, najtop. Ale ja si zarabam,ze do dvojnasobku vody, nie ako oni pisu)
3, bylinkove caje
Mattoni essence citron alebo uhorka yuzu
Ladovy caj v bageterii bulevard
2) citronada
Dlho dlho nic
...
3) ladove caje
2. vinea
3. kofola
2.Royal
3.Cola
4.Kinley Tonic