..No tieto instinkty nie su pre nas prirodzené , nie je to nase prave čisté ja vyrovnane same so sebou hm.. asi nas ovplyvnuje spolocnost.
My si mozno ani neuvedomujeme ale tahá nás to k nadradenosti. sami sa s nečím alebo s niekým porovnávame a určujeme rozne hierarchie. Nadradenosť predpokladá, že posebenie, činy sú buď trápne alebo zauímave a ľudia sa delia na vrstvy luzeri, prachatí majitelia tej a tej restiky na rosellovnej ulici .. že niekto je vždy lepší , schopnejší ako ja alebo nado mnou .
v takomto nevyrovnanom prostredí , je ťažké sa cítiť uvoľnene , bezpečne. Tento obraz ,,tabulky mrchy ..sa do nás vrýva a dosledkom toho sme ako keby slepí alebo sa pozerame cez diablov dalekohlad.
Ak hodnotíte, s niekým sa porovnávate alebo niečo vo svojom živote porovnávame s niečím porovnávame, tkvie to z nespravnych pocitov nadradenosti. V stave nadradenosti sa necítime bezpečne a z toho dovodu chceme mat vsetko pod palcom a manipulovat všetko dianie ..
ostatných i sami seba.
Nadradenosť spôsobuje, že za našimi rozhodnutiami stojí nas vlastný nepríjemný pocit neistoty . Ak sú naše rozhodnutia podmienené tímto pocitom , prinajlepšom vyvoláme ešte väčší nepokoj plný neštastia.
Spoločnosť postavená na nadradenosti vytvára predstavy ničiace slobodu o nutnosti prispôsobovania a pocitu cítit sa trapne. prijatie bolesti či ľudských nedostatkov? haha to vo svete nadradenosti neexistuje; človek ich musí skrývat, znášať , prekonávať, musí nad nimi vyhrať.
Podstatou Nadradenosti je rivalita...

 Blog
Komentuj
 fotka
motovidlo323  11. 5. 2020 16:29
NetraDIčNé myšlienky, celkom by ma zaujímalo, čo je ich zdrojom. Napíšeš ešte niečo?
Napíš svoj komentár