Omylné kroky zdajú sa mi, keď kráčam. Za neznámom chodím, keď sa pletiem pomedzi ľudí - tých, čo objímu ma a na druhý deň ma nepoznajú. Priateľské podanie rúk som zažil, keď na ružinú, ku mojej krstnej na chatu, vtrhol mi kamarát. Podali sme si ruky, objali sa ako nidky predtým, lebo sme sa potrebovali.

Hodiny odbíjali osem hodín večer a pred trištvrte hodinou sem dorazil on, kamarát nedocenený, intelektom predurčený na právnika a či inú, budúcnosti skresľujúcu profesiu. A hnalo ho prežitie, no i tak som si povedal; reku bude mi priateľom a dám mu ruku a objímem ho. Na otca tvrdí, že sa nepodobá, no aj keď bez plášťa, strany mení, ako sa hodí.

No to je v poriadku, tak vyzerá môj priateľ. Lebo.

Do krvi, keď sa rozplačem, srdce mi dá, možno lebo vie, že inak, ostal by sám.

A smy čo som prežíval tú noc, čo on u mňa bdel. neriešil som iné. Len krásu zajtrajšieho dňa, keď si sadmeme za počítač a budeme si odpúšťať chvíle, keď sme si dávali pozor jeden na druhého. A ten ďalší deň bol úplne rovnaký.

Vtedy, v to ráno o ktorom píšem, pustil hudbu, ktorá mi znela v ušiach a znie mi dodnes. Mám ťa rád a ďakujem. Ďakujem je kľúčom k šťastiu a na to zabúdam. Tri krabičky cigariet môžem vyfajčiť a on ma i tak zjebe, ako to posledné hovno.

Ja ti neviem človeče, čo je lepšie -
či keď človek, "humanoid", stará sa o teba a či keď podá ruku a potom zťažka sa pozdraví, keď ťa zočí na ulici.

Každopádne, zobúdzal som sa s chuťou, zabiť ho a usmiať sa. Poliať si jeho krvou svoje hnáty, napiť sa z kalicha a odgrgnúť si.

Cítiť jeho život, život priateľa na svojom tele, ako sa míňa...

Niet lepšieho pocitu, ako keď sa vyznáš zo svojich skrútených a znivočených emócií, neznámemu svetu, ktorý aj tak poznáš. Odpusť a nebude ti odpustené.

 Záchod
Komentuj
Napíš svoj komentár