Na sloh z angliny sme mali tému, ktorú vidíte v nadpise blogu. Nemali sme to pripravovať doma, ale veď čo, mám v p*** na lehátku, ako hovorí jedna piseň od celkom známej slovenskej punk rockovej skupiny. Keďže spolužiačka si to chcela prečítať, ale 4 A4 sa jej čítať v deň, keď máme 2 písomky počas
hodín čítať nechcelo, tak sme sa dohodli, že to dám sem. Takže, toto je pre teba, Kaya

Život tínedžera

Život tínedžera je celkom zložitý. asi najviac času mu zaberie škola/ vzdelanie. Celé hodiny sedí v škole a snaží sa nechrápať príliš nahlas. Prípadne vyzerať dosť nenápadne na to, aby ho učiteľ nevyvolal na skúšanie.
Ráno, keď príde do školy, na prvej hodine vyzerá ako zombie vďaka tomu, že spať išiel okolo druhej až pol tretej. Pravdepodobne sa snažil zraziť 200 ľudí počas jedného hratia GTA: V alebo chcel vyskúšať ovládanie The Witcher 3.
Keď počas prvej hodiny dobehne spánkový deficit, na zvyšných s radosťou vyrušuje a ribí učiteľom zo života peklo.
Po návrate domov tašku hodí do kúta izby a pozrie sa na ňu až na ďalší deň 5 minút pred odchodom do školy.
Vo voľnom čase rád natáča videá na YouTube, hrá videohry, pozerá telku. Tí menej pasívni raz za čas vystrčia nos z domu. Najprv sa ide vyhodiť niečo do vzduchu, (autobus je ideálny) a potom sa ide ten nádherný výbuch osláviť nadmerným užívaním návikových látok, ako sú alkohol, nykotýn, v niektorých prípadoch aj iné, nelegálne drogy.
Síce, je tu ešte jedna skupina. Vravia im šprti. Radi čítajú av škole dávajú pozor. alkoholu sa dotknú len na Silvestra alebo pri jubileu člena rodiny. Väčšinou sú inteligentní a majú domáce úlohy, a preto sú terčom posmechu do chvíle, kým nezačne prestávka pred predmetom, z ktorého bola domáca úloha. To ho všetci milujú a takmer mu roztrhajú zošit s domácou úlohou.
Mladí chcú dnes strašne rýchlo dospieť, a preto 12-ky vyzerajú na 20. Dá si štekle, minisukňu, svoje 'lentilky pod kobercom' vyzdvihne push-upkou, na to hodí top s výstrihom po pupok, zmachlí sa ako... žena, ktorá vykonáva 'prvé remeslo' a v pohode jej predajú akýkoľvek alkohol alebo cigarety.
Životný štýl tínedžerov je, ako som už spomínala, dosť zlý. U šprtov je častým problémom prežieranie sa, alebo inak povedané obezita. Ostatní chlastajú, fajčia, no, a aj tam sa pár guľatých ľudí nájde.
Vzťahy tínedžerov sú dosť zlé. Jediní, s kým si rozumejú sú iní tínedžeri. S rodičmi sa stále hádajú, pretože obe strany sú presvedčené, že vedia všetko. A keď už nič nezaberá, a rodič prehráva, zvolí taktiku 'útok na najcitlivejšie miesto' a zaveelí: "Urob, čo som ti povedal/-a, inak ti zoberiem mobil/ počítač!" to tínedžera dostane na lopatky a jediné, čo mu zostáva, je porazene sa podriadiť.
Čo sa týka lásky, chcú tínedžeri zase rýchlo 'dospieť'. A preto existujú 13-ročné mamičky.
No je tu pár jedincov, ktorí sa úplne vymykajú všetkým vyššie spomínaným pravidlám. Hovorí sa im 'fanúšikovia'.
Delia sa na veľmi veľa skupín, medzi asi najpočetnejšie patria Whoviani, Demigodyí, Sherlockiani (neviem, či si tak vravia naozaj) a hromady ďalších. Títo ľudia majú vlastnú reč, ako napríklad "wibbly wobbly timey wiemy stuff", "dam problem", "Seaveed brain", "allons-y", "geronimo" a veľa iných.
Byť fanúšikom je naozaj nebezpečné, niekedy nákazlivé a človeka to odstrihne od reálneho sveta.
Je tu ešte jedna, celkom špecifická skupina fanúšikov. Fanúšikovia YouTuberov. Na Slovensku a v Česku sú najrozšírenejší fanúšikovia s menom 'prasátka' alebo iní s neoficiálnym pomenovaním 'šišky'.
Dnešní tínedžeri sú proste hrozní a myslím, že také Hunger Games by im raz za čas pomohli.

 Záchod
Komentuj
Napíš svoj komentár