Prečo sa ľudia tak stále ženú za peniazmi?

Tak nad touto otázkou si lámem hlavu už pekných pár dní a stále som nenašla odpoveď.Prečo sa spoločnosť upla na peniaze a hlavne ich množstvo? To už sa naozaj ľudia zabudli tešiť z obyčajných vecí, ako je krásny západ slnka, alebo dúha?
Naozaj majú hodnotu len veci, ktoré si možno kúpiť a sú primerane drahé a značkové?
Ako sa tak pozerám okolo seba tak vidím kopec povrchních ľudí, ktorí sa snažia kvôli peniazom urobiť nemožné. Kde sa podela ich hrdosť? Za peniaze sú ochotní zo seba nechať robiť kludne hlupákov a vôbec im to neprekáža ved im za to platia.
Žalujú na seba ako malé deti a stále sa snažia potopiť jeden druhého, len aby mali lepší plat a mohli si dovoliť väčší luxus.

Ja si tu už pripadám ako Alenka v krajine zázrakov. Zrejme ja som tá nenormálna. Milujem pechádzky v prírode s mojím štvornohým maznákom :o)mám radosť keď ráno krásne svieti slnko, dokážem obdivovať v lese obyčajnú muchotrávku a áno milujem rozprávky, ale nie tie novodobé hovadiny, ale ťažkú klasiku.

Tak mi niekto povedzte prečo ma spoločnosť ako taká núti hnať sa za peniazmi, trčať x hodín v práci a v konečnom dôsledku to aj tak nikto neocení, prečo mi berú radosť z toho čo robím? (asi preto, že ma to baví a niekto mi to závidí)

Ja sa chcem usmievať a stále! Ale prečo mi to stále niekto kazí? Keď sa nevedia tešiť z maličkostí, nech mi to nezávidia neberú, to sa za peniaze kúpiť nedá.

Hádam to niekto pochopí, mňa to už celé ťaží pekných zopár dní a verím, že sa nájde aspoň jedna osoba, ktorá to pochopí a keď nie tak som to aspoň dostala zo seba a áno je mi lepšie

 Blog
Komentuj
 fotka
durman  20. 6. 2007 17:46
ja sa teším z dúhy a západu slnka keď už neviem ani chodiť
 fotka
piiiiiter  20. 6. 2007 17:46
no tak totéo je pecka konecne cloviecik ktory povedal pravdu ako sme mi pozemstania skazeny a ako tuzime iba po luxuse a bohatstve no si pecka fest pekny clanocek a aj velmi pravdivy
 fotka
durman  20. 6. 2007 17:49
ps. - Alica v krajine zázrakov .d
 fotka
takto  20. 6. 2007 18:05
Vies boli casy ked som sa netesil z len z penazi a tiez som sa tesil stoho co aj ty.Vies ako by ma potesilo ist na daku prechadzu,len tak bez nejakych starosti alebo tak.Strasne by som bol satstny zil bohu teraz sa to u man neda a potrebujem tie penbieaze ani nie peniaze aku obycajnu nulu.To potrebujem na to aby som mohol ist na prechadzku a byt stastny aj ked pochybujem ze sa mi to dakedy podari
 fotka
digitalko  20. 6. 2007 18:26
Je Tvoj štvornohý maznáčik oslík ?
Napíš svoj komentár