+ + + (21) + + +
Do svojho prechodného domova sa vrátili až po zotmení. Ostatný sedeli v strede osady a riešili čo z úlovkom rýb a piatimi zajacmi budú robiť , je to ich dnešný úlovok. Zjesť to nestihnú a na skladovanie im chýba mraznička. Xi-ju s Petrom priniesli ešte múku, vajíčka a nejakú zeleninu plus sušenú mletú papriku, čím sa zásoby ešte zväčšili a už ani nehrozila okamžitá konzumácia. Xi-ju navrhol gril party „...a potom sa uvidí“ ako vždy z úsmevom, dodal.
Xi-ju s Petrom po ťažkom dni, spotený a unavený sa vytratili do sprchy, teda prírodnej pod vodopád. Kým ostatný pripravovali pečených zajacov, nejaké ryby a ako prílohu grilovanú zeleninu a osúchy z múky. Voda príjemne chladná zmyla z chalanov pot a únavu. Doplnila dobrú náladu a dokonca Petrovi odhalila nečakané prekvapenie. Pri obliekaní si suchých a čistých nohavíc sa chcel oprieť o skalnú stenu osvetlenú, len svetlom mesiaca a plameňom vatry, zbadal dieru v skalnej stene, akúsi jaskyňu. Vkročil dnu svietiac si mobilom, zavolal na Xi-ju-a , aby spolu objavili, po prechode štvormetrovou úzkou chodbičkou, miestnosť dosť chladnú, slúžiacu ako sklad potravín. Pri stenách sú zavesené drevené tyče na ktorých visia háky z údenými rybami a iným mäsom. V jednom rohu miestnosti je súdok so soľou a na polici nad nejaké korenia. Ochutnali kúsok z údenej ryby a vrátili sa k partii pri ohni. Povedali kamarátom o ich objave, čo vyrieši ich problém s uskladnením potravín. A v dobrej nálade sa pustili do večere. Zábava pri ohni vydržala dlho do noci, až pocítili únavu, nuž sa rozišli do svojich skromných príbytkov. V zruboch bývali v skupinkách, tak ako im vyhovovalo, piati, traja, dva, no a tak.
Xi-ju s Petrom bývali spolu, len dvaja. Zaľahli do postelí, po tme sa ešte chvíľu rozprávali, až stíchli, pripravený na spánok. Už o pár minút je v osade úplné ticho. Peter sa započúval do ukľudňujúceho zvuku vodopádu. Monotónny zvuk narušili tiché pravidelné zvuky akoby niečo žblnkotalo, no neviem to presne opísať. Občas to na chvíľu začalo a po niekoľkých sekundách prestalo. Prichádzalo to smerom od Xi-ju-a. Peter sa opatrne nadvihol a pomaly, hlavne potichu, prišiel až k posteli svojho spolubývajúceho. Vtom cez okno zbadal vlčicu z vĺčatami, ako chlípu vodu z jazera. Nádherný pohľad umocňoval spln mesiaca, osvetľujúci túto rodinku. Peter si ich nafotil svojim kvalitným mobilom, čo dostal, tak ako ostatný ešte na Slovensku pred odchodom sem. Opatrne zobudil Xi-ju-a a spoločne pozorovali vĺčatá. Aj v oknách okolitých zrubov sa objavili nejaké pohyby. Asi tiež zbadali čo sa vonku robí. Zaujímavé, vlci aj napriek ich dobrému čuchu neobjavili sklad s mäsom, možno preto, že vchod bol hneď pri vodopáde alebo pre rôzne koreniny vnútri. Ktovie, jedno je isté, dopili a nenápadne ako prišli aj odišli. Chalani si späť ľahli do postelí a z pokojom v duši zaspali aj keď prítomnosť vlčej rodinky spôsobila dosť veľké vzrušenie.
+ + + + + +

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár