+ + + (20) + + +
Skupina dorazila do osady okolo obeda. Posadali si na voľné priestranstvo medzi chatkami a pustili sa do jednoduchého obeda. Ozaj bol dosť jednoduchý , štyri zemiakové placky, posypané strúhanou kapustou, s paprikou a sherry paradajkami celé jedlo osviežoval, syr nakrájaný na kocky, teda osviežoval svojou bielou farbou, lebo surová zelenina dávala fialovú, červenú a zelenú farbu. Celé to je poliate olivovým olejom v nádobe, tvarom a farbou pripomínajúcom tehlu, postavenú na užšej, dlhšej strane. Pokrývka sa otvárala do strany, s jednoduchým, ale štýlovým pántom na užšej strane. K pitiu je len minerálka. Trochu sparťanský obed, no zajtra ich čaká možno lepší, ak sa radšej nerozhodnú pre suchary z núdzových zásob.
Počas obeda trochu pokecali o prvých dojmoch z nového prostredia. Rozpálené slnko im nabíjalo mobily, kým sa oni schladzovali v príjemne chladivej vode, krátko potom čo dojedli a trochu vyležali obed. Väčšina sa len špliechala pri brehu, trochu zvláštny pocit kúpať sa, keď ti zabudnú pribaliť plavky. Peter s Xi-ju-om, ako aktívny športovci sa rozhodli zaplávať ďalej, až niekam do stredu jazera. Zaujímal ich úzky priesmyk v skale, nie moc jasne viditeľný z brehu. Peter ho vlastne zbadal, len pomocou zoomu svojho mobilu, počas fotenia okolia medzi sústami obeda. Mohlo to byť 100metrov, čo mali preplávané svižným tempom za pár minút. Nemuseli sa ani sušiť, slnečné lúče spravili svoju prácu dokonale. Beh hore kopcom a dosiahli vytúžený cieľ,“ TeleKomunikačný Bod(TK “.
Podobá sa na moderný totem. Je z dvoch valcov, priehľadného materiálu (niečo ako sklo), uložených na sebe. Spodný, vysoký 1m s priemerom 1,5m. Na ňom druhý 3m vysoký s priemerom 0,5m. Už z diaľky pútal pozornosť odleskom slnečných lúčov.
Priložením dlane na rovnú plochu vrchu spodného valca sa TKB aktivoval. Zobrazenie úvodného menu, pár kliknutí a spojenie s trénerom je naviazané. Objavil sa v podživotnej veľkosti vo vrchnom valci. Vyzeral ako rybička v akváriu, teda stál v tom valci a ak by chalani obišli TKB dookola mohli ho vidieť z každej strany. Tento 3D hovor zabezpečovala 3Dweb kamera podobná Petrovmu vynálezu. Ale o tom nejdem písať, 3D foto bolo tu už popísané dávnejšie.
Tréner videl plocho, no mal panoramatický výhľad okolo TKB, premietaný na steny jeho kruhovej trénerskej miestnosti, zvanej tiež coach rotunda. Určenej pre dialkové tréningi hráčov rozcestovaných svetom. Dala sa tiež použiť na bežný 3G hovor. Tréning trval hodinu, k dispozícii bol trávnik a dvaja cvičenci, jeden druhému sa dali použiť ako závažie pri cvikoch zameraných na rozvoj sily.
Cestou späť našli chalani susednú osadu. Obývali ju Africký študenti, tiež prišli dnes. Ich osada je iná ako osada Čínskych študentov. Malé políčko z obilím a nejakou zeleninou, sýpka, s ručným mlynom na múku, ohrada zo sliepkami a pár zrubov podobných ako majú chalani. Africký študenti si vybrali spôsob obživy pestovanie/chov. Síce viac pravidelnej práce, ale istejšia obživa. Nejaké zásoby v sýpke od predchádzajúcich skupín im zabespečia pravidelnú aj keď nie moc pestrú stravu. Pozvali Petra s Xi-ju-om na skorú večeru, pokecali, ale keďže sa stmievalo, chalani sa nemohli dlho zdržať. Na cestu im zabalili pár drobností zo zásob a pomaly sa rozlúčili.
+ + + + + +

 Blog
Komentuj
 fotka
lelia  5. 6. 2010 03:02
toto sa mi paci
 fotka
501  5. 6. 2010 10:41
dík
Napíš svoj komentár