Ahojte . Má tu niekto skúsenosti s vyrezávaním znamienka ? Mám jedno na chrbte. Má priemer až 2 cm a chcem ho preč :/. Aký je ten postup toho vyrezávania ? Bolí to ? Platí sa za to ? prosím napíšte niekto nevieem si dať rady s tým. dakujem
Zhodou okolností mi jedno znamienko vyrezávali minulý týždeň. Najprv som musel ísť ku kožnej na posúdenie...ona mi to spísala a dala doporučenie pre chirurga. Tam som došiel, dezinfikovali mi to, umŕtvili...a potom som už vôbec nič necítil - max. tak ako keby ťa niekto prstom štuchal do kože alebo ti tú kožu jemne prstami šticoval a ťahal...absolútne bez problémov. Ale doplácal som tam fin. čiastku, nakoľko šlo o súkromného doktora.
pichnu ti injekciu na imrtvenie pri znamieku neboli ta to potom.. asi za 5 min. to mas vonku..ono su rozne metody..aj skalpelom..ale aj CO2 laser..ktory funguje skoro ako skalpel, ten niezostavaju jazvy.
Ja som bola vyberat znamienko u plastickeho chirurga. platila som okolo 40 eur ale uz v tom bolo zahrnute aj histologicke vysetrenie. Ak chces aj ty dat na histologiu tak si ho daj vyrezat. Lebo vypalenim sa znici a uz sa nebude dat zistit stav znamienka. A co sa tyka bolesti tak napichal mi to a citila som len take tahanie. A v pohode sa da. Sestricka mi drzala zrkadlo aby som to videla
ked je to zo zdravotných dôvodov odstránené neplatíš, ak z estetických platíš
pichnú ti doňho injekciu na umrtvenie potom už nič necítiš, potom vyrežú zažijú poprípade prelepia a je to v pohodke
aj ked ja mám radšej laser, na ňom som bola už 4x a je uplne topka ani jazvy neostanú nič
tiez mi vyberali na chrbte, bola to sukromna takze sa tam nieco platilo ale neviem kolko,to platili rodicia.
pichli mi tam asi 2 inekcie, potom som uz len citila ako mi taha kozu,vobec to nebolelo,robila to normalnym skalpelom. a mala som stastie, ako vsetci pisu ze potom to boli,mna to ani potom vobec nebolelo,ked prestala posobit inekcia (mozno bola ta doktorka naozaj sikovna). ani vyberanie stehov neboli,mne tam zostala taka mala ruzova jazvy s priemerom 1cm.
Umŕtvi ti to takže to necítiš, zašije, platíš asi 10 EUR. Potom je to trochu nepríjemný pocit asi 2 dni. Nemôžeš sa veľmi zohýbať, dvíhať tˇťažké veci... Potom keď pôjdeš na kontrolu(cca po týždni) ti odlepí ten leukoplast/gázu vyberie stehy.... Ja som si to dala odstrániť v marci (tiež také aké popisuješ na chrbte) a teraz tam mám len takú malú jazvičku a neľutujem že som si to dala odstrániť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
ja som mala vyrezavane skalpelom davno, exfrajer laserom a oboch nas to moc bolelo, staci ale vziat normalne tabl. proti bolesti a bude to v poho.
najhorsia je vzdy podla mna ta hygiena okolo toho, kedze to miesto nesmies namocit...u mna to bolo velmi vtipne cely ten tyzden
ale da sa to prezit, neboj sa prilis
pichnú ti doňho injekciu na umrtvenie potom už nič necítiš, potom vyrežú zažijú poprípade prelepia a je to v pohodke
aj ked ja mám radšej laser, na ňom som bola už 4x a je uplne topka ani jazvy neostanú nič
pichli mi tam asi 2 inekcie, potom som uz len citila ako mi taha kozu,vobec to nebolelo,robila to normalnym skalpelom. a mala som stastie, ako vsetci pisu ze potom to boli,mna to ani potom vobec nebolelo,ked prestala posobit inekcia (mozno bola ta doktorka naozaj sikovna). ani vyberanie stehov neboli,mne tam zostala taka mala ruzova jazvy s priemerom 1cm.