Mne to, ze stale to ma vela chyb a nepresnosti. Lutujem ludi co sa riadia AI a vnimaju ju ako neomylnu autoritu. Potom mi vadia jej vseobecne rady, ktore su ako z encyklopedie. Chcel by som nejaku nadprirodzenu radu do zivota, ktoru dat nevie.
@milgamman@4 Draha ty ani nevies, ze som objednany do Turecka v aprili na transplatnaciu vlasov. Potom ako ma budes nazyvat? Ked vidim tvoje fotky, tak verim, ze na teba by ani vlciak neskoncil. Mozno len nejaky zufalec co mydli barana.
LLM sú užitočné pomôcky ktorým bohužiaľ málokto rozumie a vie ich efektívne využívať. Nepáči sa mi, že na ich trénovanie veľké firmy použili obsah, na ktorý nemali práva, či už to bol text alebo vizuálne umenie.
Treba si to užiť kým je to zdarma, keď už na tom budeme pekne závislí tak aj obyčajné funkcie budú zamknuté za platobnou bránou.
@abstraktdepres@11 LLM zlyhávajú pri komplexných alebo jedinečných problémoch. Veľa ľudí si neuvedomuje že LLMs sú iba "autocomplete bots na steroidoch", ktoré sú trénované na tak obrovskom množstve dát, že si to človek nevie ani predstaviť.
Pri využití na čokoľvek iné ako kontrola pravopisu, automatizácia atď. treba byť strašne opatrný a nebrať odpovede týchto modelov ako hotovú vec. Myslím si že väčšina ľudí toto úplne ignoruje a využíva LLMs prakticky na to, aby za nich rozmýšlali. Je to síce trošku aj chyba ľudí ale podľa mňa spôsob akým tieto modely momentálne operujú dosť silne feeduje tieto zlozvyky a závislosť na validácii.
Pre mna je AI napríklad absolutne nepoužitelné v časti elektrotechniky ktorej sa venujem. Tie odpovede sú buď všeobecné omáčky alebo vymyslené alebo divným spôsobom nepresné. Proste je vidieť že tomu "nerozumie"
Celkovo s tým mám nejake skúsenosti ale na nič ju neviem v mojom živote užitočne využiť.
Závidím že za niekoho to urobí komplet prácu Zároveň asi lutujem pretože to znamená že je tá práca rutinná a lahko nahraditelná.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Treba si to užiť kým je to zdarma, keď už na tom budeme pekne závislí tak aj obyčajné funkcie budú zamknuté za platobnou bránou.
Pri využití na čokoľvek iné ako kontrola pravopisu, automatizácia atď. treba byť strašne opatrný a nebrať odpovede týchto modelov ako hotovú vec. Myslím si že väčšina ľudí toto úplne ignoruje a využíva LLMs prakticky na to, aby za nich rozmýšlali. Je to síce trošku aj chyba ľudí ale podľa mňa spôsob akým tieto modely momentálne operujú dosť silne feeduje tieto zlozvyky a závislosť na validácii.
Pre mna je AI napríklad absolutne nepoužitelné v časti elektrotechniky ktorej sa venujem. Tie odpovede sú buď všeobecné omáčky alebo vymyslené alebo divným spôsobom nepresné. Proste je vidieť že tomu "nerozumie"
Celkovo s tým mám nejake skúsenosti ale na nič ju neviem v mojom živote užitočne využiť.
Závidím že za niekoho to urobí komplet prácu Zároveň asi lutujem pretože to znamená že je tá práca rutinná a lahko nahraditelná.