Rozhodol som sa vam vysvetlit preco je anime dobre
Hlavni rozdiel medzi hranymi vecami a animaciou je ze hrane veci v audiografii, nie divadlo, maju obrovsku nevyhodu v tom, ze extremne zalezi na tom aby clovek uveril re to na co sa pozera sa naozaj deje a aby ho to vtiahlo do deja.......
To plati pre vsetky diela ale hrana filmografia to ma najtazsie. Staci ti zly herec, zly dabing, zle kostimy, nejake chyby v dramaturgii, kazda najmensia chyba cloveka vyrusi. Je velmi tazke urobit dobry kvalitny film. Serial tam sa to da casom doladit ale musi tam hrat velmi vela veci do kopy. A s tymto extremne lietaju aj ceny za produciu. Pri animacii ceny za produkciu su cca dost podobne lietaju tak v desiatkach percent max. vnie v nasobkoch. Je jedno ci kreslis scifi ci skolsku dramu, je to len o case. Na kvalitu ti staci nepushovat na cas a 1-3 kvalitnych ludi v celej produkcii. A animacia vela odpusta, podobne ako divadlo. To ze je to kreslene tak si vies dovolit viac, viac to pushovat. To co by v hranom filme nefungovalo v anime fungovat bude. V divadle to je preto ze realne tych ludi vidis, takze veris ze sa to prave deje a tak si mozu hrat prehnane afektovane. Takze prave koli tomu vie japonska animacia vyprodukovat cca rovnake mnozstvo kvalitnych veci ako cely ostatny svet dokopy v hranych veciach. A v hranych veciach ked chces nieco najst tak na roznych strankach sa vyzdvihuju alebo ignoruju veci koli povodu z akej su krajiny. Je to viac zahltene odpadom a musis sa viac brodit.
Mam lepsie veci na robote ako citat nezmysli od troskotancov na birdzy XDDD Nies ste tu vykvet ludstva ktory chcem citat. Mozno tebe pride normalne ked si niekto urobi nevinny joke precitat si jeho x rocnu historiu a analizovat vsetky fora aby si ho mohlo sikanovat ale podla mna to v poriadku nie je a este ked nesi schopny vypotit jeden decentny joke alebo hejt. XD Ale kazdy ma svoju zabavku.
@tequila Takze ty komentujes koment ktory si si ani neprecital? Wow toto je uz tazky stupen retardacie. Gratalujem, postav sa do radu k Raketakovi a Koloskovi.
ale teraz vazne - len som ta citoval z tohto statusu, kde si zo seba spravil totalneho jeba » www.birdz.sk/tequila/status/... cize vsetko co si mi pisal, si vlastne pisal o sebe. ako ti chutia vlastne hovienka? @lostinthedark@teal kukajte, ako lahko sa da z kktka spravit 1. 3 1 pica
Po prve si ma necitoval, ty si komentoval man mojimi slovami, ty si toto hovoril v tomto vlakne, citacia vizera inak, vo svojom veku by si mal vediet ako sa cituje a ked nevies tak ta to neospravedlnuje. Po druhe rovnaka veta v roznych kontextoch ma rozny vyznam. Skus si precitat cele vlakno o co tam islo. Dam ti radu, radsej uz nepis, kazdym svojim komentom sa prebaras hlbsie do bahna na dno. Toto uz nevysvetlis aj keby si si vymyslal bajky. Nejdem sa natahovat s niekym na mentalnej urovni Raketaka o kom pochybujem ze chape vobec vyznamu slov a v jeho kognotovne schopnosti. Pozeram ze ty nesi ziadny fake a si ten real Tequila ca si ho pametam od zaciatku. Co sa ti stalo ze si sa takto opustil? Drogy?
@Najvacsifanusikhenrietym Predpokladam ze si daky fake co coskoro dostane ban, odpovedam len keby to nekogo zaujimalo, dajte tie 5 anime a ja vam odporucim dalsie. Hoc kto kro chce ryp tak skusim dat.
@dezolat@19 Mne sa strašne páčil asi iba Death Note Vieš mi prosím odporučiť niečo podobné? Inteligentné, psychologické, napínavé?
Ako dieťa som pozerala aj Bleach a páčili sa mi tie nejednoznačné postavy a vzťahy medzi nimi. Ale teraz už by som to určite nedala. A bolo to príšerne dlhé, takže nikdy som to nedopozerala.
Tu je moja recenzia na Death Note na ČSFD. Takže niečo, z čoho by som bola podobne nadsena
Napriek tomu, že k anime a mange zaujímam skôr neutrálny postoj, je podľa mňa Zápisník smrti famózne dielo. Neskutočné napätie a náboj sprevádza diváka skvelo premysleným príbehom, čoho čerešničkou na torte je vynikajúca charakterizácia postáv a celková mimoriadne zaujímavá atmosféra deja. Death Note je o dvoch mladých génioch. Jeden je sebavedomý, cieľavedomý študent plný zdanlivých rozporov, ten druhý je zas na prvý pohľad divný asociál, až chorobne bledý, neustále zhrbený a bosý. Obaja však majú bezchybné dedukčné schopnosti, vedia si udržať veľký rešpekt a ich inteligencia je priam až bezhraničná. Jeden aj druhý zdieľajú jeden jediný cieľ – spravodlivosť. Avšak každý ju chce dosiahnuť úplne odlišným spôsobom. Na jednej strane by mohli byť najlepší priatelia, na strane druhej tí najväčší úhlavní nepriatelia. Avšak v skutočnosti sa nachádzajú niekde na nekonečne ostrej hrane týchto dvoch zdanlivo nezlúčiteľných protikladov a práve to spolu s vynikajúco premyslenou zápletkou vytvára dokonalú súhru napätia, vzrušenia a nevyhasínajúcej iskry. Neustále chcete vidieť viac a viac až vás to celkom pohltí a už nepustí ani na sekundu takmer až do samého konca a vy sa nadobro stanete súčasťou príbehu o záhadnom čiernom notese – Zápisníku smrti.
@azizi Porozmyslam ale take co ma napada co je skor pre starsich tak napr. Ergo Proxy, postapokalipticke scifi take skor detektivnejsie. Rezia skor pripomina nase zapadne veci. Urcite neurazi. Psycho-Pass to je niekolko serii + filmov, je toho celkom dost. Je to tiez scifi kde mlada policajtka zacina svoju karieru kde svet monitoruju kameri a vyhodnocuju spravanie ludi a ludia ktory su vyhodnoteni ako "potencionalni buduci kriminalnici" tak sa k nim uz spravaju ako ku kriminalnikom a maju obmedzene prava. Nieco o co sa pokusa cina. Alebo potom mam jedno kto uz je viac japonskejsie, take klasickejsie anime ale ma strasne brutalny lore a myslienku. From the new world. Tiez postapokalypticky. Kde ide o to ze v nasej sucastnej dobe vedci skumali ludsku mysel a zistili ze niektori ludia vedia dosiahnut paranormalne schopnosti. Bolo to strasne minimim ludi a ono to trebalo rozvijat ale nejako sa potom v spravach zacali objavovat spravy ako niekto s praranormalnymi schopnostami otvoril niekomu dvere a zabil ho atd. ludia zacali mat predsudky a zacali sikanovat tych s paranormalnymi schopnostami, ti zase sa branili niektori agresivne a cele to vyeskovalo do nasila, obcianskych vojen a spolocnost skolabovala. Lenze ti s paranormalnymi schopnostami mali evolucnu vyhodu takze ich prezilo viacej, uz neboli mensina. Tiez pracovali na svojich schopnostiach takze mali lepsie a lepsie schopnosti. A tu tastal problem. Ako vytvoris novu spolocnost kde kazdy jeden clovek viem myslienkou vyzabijat vsetkych naokolo? Tu vlastne zacina to anime kde sa cez jednu generaciu deti do ich dospelosti zoznamujes s tym ako to chodi. Je to starsie, animacne ani artovo to nie je nic extra ale na svoju dobu to bolo asi nadpriemer ale ten lore je masaker.
Lol zlatý, ako sa snažíš ešte poucat, keď som si už z teba verejné spravil svoju kurvu a ešte to píšeš gramatikou retardovaneho downaka. To ti moc nepomáha
@dezolat@22 Ďakujem ti veľmi, popozeram si tie veci Ale obávam sa, že takú pecku ako Death Note už asi neobjavim... Inak nedávno som si kúpila Death Note poviedkovú mangu a prvé 2 poviedky boli super! Aj všetky hrané filmy a seriály DN som videla
@azizi A ked chces nieco ine skusit a nieco nove, tak Blue box, je to na netflixe. vypeckovana skolska romance ale ked si nevidela anime romance tak nevys si moc predstavit o co go, nie su to tie nasa klasicke hrane romance, je to trosku zaner sam o sebe. Alebo Frieren je momentalne povazovane za najlepsie anime all time. Aj ked mne sa tiez paci ale zase ze top.... Jednoznacne s dizajnom sa vyhrali a charakteri postav su paradne. Alebo The Apothecary Diaries. Su to ine anime ale vsetku maju cielovku skor pre starsich, nesu tam take japonske stupidnosti.
Erased si pozri, tiez je to kusok detektivne a super
Future diary (mirai nikki) je tiez fajn a zaujimave
Steins;gate (a nasledne steins;gate 0) je mega
divim sa ale ze sa tam neobjavilo:
Neon genesis evangelion (peak, len to ma pomaly rozbeh + treba si dat bacha treba to pozriet v postupnosti 90's anime -> End of evangelion (film) -> reboot (reboot nie je len reboot)
Serial experiments Lain
@novynick Re:Zero je jeden z mala anime s ktorymi nesuhlasim s hodnotenim na Myanimelist. Mne sa to nejak extra nepacilo. Sralo ma ze sa veci opakuju stale dokola a je tam celkom tazsia anglictina a je tam vela kecov. Nekoho kto nepozera anime to bude skor srat si myslim, ked isekai pre niekoho kto nepozera anime tak asi Sword Art Online. Ma to rychle tempo a neunudi to asi nikoho. Ale isekai su asi trochu moc na zaciatok pre niekoho kto nepozera anime a nepozna tie realie. Ono zo zaciatku mas problem aj rozoznat co je joke a myslia vazne.
@lytaryta isekai znamena "z ineho sveta" Je to zaner, alebo skor tag, kde sa hrdina dostane z nasho real sveta do nejakeho vymysleneho fantasy, vecsinou bud zomrie a prevteli sa alebo hraje PC hru. Ako Alica v krajine zazrakov. Ludia na to nadavaju lebo tento trend ostartovali dve velmi dobre anime, jeden bol Sword art online druhy neviem teraz z pameti a od vtedy kazdy kopiroval tieto anime ako cez kopirak, len sa menil dizajn ale stale to bol viacmenej rovnaky pribeh stale dookola. A vychadzali tieto braky kludne aj 10 za sezonu co je 1/4 roka.
A Mushoku Tensei tiez nevim ci je uplne pre zaciatocnikov, prva seria este OK. Ale podla mna su tam zbytocne nasekane prasaciny co uplnemu zaciatocnikovy nemusi sadnut, ale ked pokukas ostatne veci tak kludne aj toto. Je to taky dobry uvod do japonskych prasacin a do japonskeho humoru tohoto typu XDD
@dezolat@33 Re:Zero je hlavne isekai kde to neni chunibyou edgy power fantasy, ale celkom zaujimavy precedens psychologicky ze jedine co moze robit MC je vratit sa s5 na zachytny bod v minulosti, cize cela pointa je prave v tom ze sa veci opakuju
@novynick Ja to chapem ale proste ma to sere ze pozeram 10 krat to iste. Evidentne mne to nesadlo ked to ma take hodnotenie a vecsinou suhlasim viacmenej s hodnotenim na animeliste. Ale pre mna toto bolo jedno z overrated.
@dezolat@19 predpokladas zle
Deathnote, detroit metal city, mononoke hime, ponyo, dviha sa vietor, danteho peklo, kráľovstvo maciek, sepot srdca, mary a carodejna kvetina, ramayana... OK tak 10 som naskriabal, ale určite to nie je nič extra vzhladom na to množstvo, ktoré som videl
@azizi Sorry nepostrehol som otazku XD Death Note bolo dobre ale nevim co myslis taky styl lebo ako nieco podobne nie je. Rad si pozriem nieco temnejsie psychologickejsie. Ked ti ide o to este ma napadlo Promised Neverland. Ale velmi o tom negooli aby ta nevyslojlerovali, najlepsie je na tom ako sa odkryva lore. Max si pozri oficialny trailer. Ale inak ako pozeram vsetko a zvecsa suhlasim s hodnoteniami na myanimelist. Akurat nemusim mecha, co su ti humanoidni roboti ktorych pilotuju ludia a potom tie chlapcenske shoenen ktore su ozaj pre tu nizsiu vekovu kategoriu take dost sialene ale pozriem si aj tie ked maju extremne dobre hodnotenie. A osobne najradsej mam styl anime co sa robili niekedy okolo roku 2013-2014 co boli skolske anime v ktorych bolo vsetko. Bola tam comedy, bola tam romance boli tam emotivne zapletky vela postav vela rozhovorov a za jednu cast si nevedela ako sa skonciu ani co bude o 5 min.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
aby som prijal veci, ktoré nemôžem zmeniť,
odvahu zmeniť veci, ktoré môžem,
a múdrosť, aby som vedel rozdiel.
4 – 5 – 6 – pokoj ma už volí,
7 – 8 – 9 – spomaľujem hlavný vlak,
10 – a už je stres preč, tak tak.
cize vsetko co si mi pisal, si vlastne pisal o sebe. ako ti chutia vlastne hovienka?
@lostinthedark @teal kukajte, ako lahko sa da z kktka spravit 1. 3 1 pica
Pod na to pivo, co?
Ako dieťa som pozerala aj Bleach a páčili sa mi tie nejednoznačné postavy a vzťahy medzi nimi. Ale teraz už by som to určite nedala. A bolo to príšerne dlhé, takže nikdy som to nedopozerala.
Napriek tomu, že k anime a mange zaujímam skôr neutrálny postoj, je podľa mňa Zápisník smrti famózne dielo. Neskutočné napätie a náboj sprevádza diváka skvelo premysleným príbehom, čoho čerešničkou na torte je vynikajúca charakterizácia postáv a celková mimoriadne zaujímavá atmosféra deja. Death Note je o dvoch mladých génioch. Jeden je sebavedomý, cieľavedomý študent plný zdanlivých rozporov, ten druhý je zas na prvý pohľad divný asociál, až chorobne bledý, neustále zhrbený a bosý. Obaja však majú bezchybné dedukčné schopnosti, vedia si udržať veľký rešpekt a ich inteligencia je priam až bezhraničná. Jeden aj druhý zdieľajú jeden jediný cieľ – spravodlivosť. Avšak každý ju chce dosiahnuť úplne odlišným spôsobom. Na jednej strane by mohli byť najlepší priatelia, na strane druhej tí najväčší úhlavní nepriatelia. Avšak v skutočnosti sa nachádzajú niekde na nekonečne ostrej hrane týchto dvoch zdanlivo nezlúčiteľných protikladov a práve to spolu s vynikajúco premyslenou zápletkou vytvára dokonalú súhru napätia, vzrušenia a nevyhasínajúcej iskry. Neustále chcete vidieť viac a viac až vás to celkom pohltí a už nepustí ani na sekundu takmer až do samého konca a vy sa nadobro stanete súčasťou príbehu o záhadnom čiernom notese – Zápisníku smrti.
Inak pýtala som sa teraz chat GPT na podobné anime ako DN, poradil mi tieto:
Code geass
Psych-Pass
Monster
Erased
The Perfect Insider
Zankyou no terror
Prípadne:
Paranoia agent
Steins Gate
Akagi
Kaiji: Ultimate Survovor
Future Diary
Erased si pozri, tiez je to kusok detektivne a super
Future diary (mirai nikki) je tiez fajn a zaujimave
Steins;gate (a nasledne steins;gate 0) je mega
divim sa ale ze sa tam neobjavilo:
Neon genesis evangelion (peak, len to ma pomaly rozbeh + treba si dat bacha treba to pozriet v postupnosti 90's anime -> End of evangelion (film) -> reboot (reboot nie je len reboot)
Serial experiments Lain
a ak chces len filmik tak odporucam Perfect Blue
ak ta ale bavia LN (ako si spominala ze si citala Death Note LN) a nemas nic proti isekai zanru tak este zaujimave su Re:Zero a Mushoku Tensei
@novynick @31 co je LN
a isekai - není neco ako "pomaly plynúce" ? poznám to z videnia z ad na niektoré j/k mmorpg onlineovky
Deathnote, detroit metal city, mononoke hime, ponyo, dviha sa vietor, danteho peklo, kráľovstvo maciek, sepot srdca, mary a carodejna kvetina, ramayana... OK tak 10 som naskriabal, ale určite to nie je nič extra vzhladom na to množstvo, ktoré som videl