Ahojte chcela by som poradiť čo je dobré na akné. Skúšala som veľa prípravkov ale nepomáha mi to Ak je tu niekto kto s tým má skúsenosti tak by som ho veľmi poprosila o dobrú radu
Zinerit a Aknemycin...pomohli mne ..ale len to zredukovali.. a kozmeticka inak nehorázne pomôže. Ja som mala asi pred 2ma mesiacmi na pleti srandy ktorých ma zbavila iba kozmeticka.
Keď som mala 13 a pupáčik sem tam tak mi na to pomáhala gáfrová voda. Ale zas ja som nikdy nejaké moc akné nemala, sem tam vyrážka občas, ale možno by ti to pomohlo
v tvojom mladom veku urcite iba nejake bezne dostupne pripravky v lekarni ako napr. Aknelot. este urcite nemas vela vyrazok, pripadne kožny lekar ti predpise nieco
Uz aj na pribalovom letaku kazdeho curacne, aknenormin alebo roaccutane je pisane ze je zakazane nim liecit pubertalne / predpubertalne akne a je zakazane ho podavat detom mladsim ako 15 rokov
@Katinka123 choď určite ku kožnej lekárke (dermatovenerologičke) ale najprv choď k obvoďáčke po výmenný poukaz, či ako sa to volá.
lebo rád ako na akné máš plný internet, no myslím si, že prínosnejšie by bolo poradiť sa face to face (doslova ) s odborníkom. nech ťa vyšetrí a povie čo a ako ja som sa tiež vytrápil, už je lepšie. veľa trpezlivosti!
Za kožnou môžeš ísť, ja som tiež bola, ale keď nemáš to akné v takom tom ťažkom štádiu, čo je ako fakt akné nie len sem tam vyrážky, sa to podľa mňa neoplatí. Predpíše ti možno tak zineryt ako mne, čo aj tak po čase prestane fungovať. Skús sírové mydlo, to som tiež sa mi zdá skúšala. Ja odporúčam tiež žihľavový čaj a hlavne skús si umývať tvár čajom z repika. Obmezdiť sladkosti, mastné a vyprážané. A dúfam a spolieham sa aj ja na to, že to je iba puberta!
Jednoznacne by si mal skusit slimačí sliz, ak ti bezne veci ako zihlavovy caj ci produkty od kožnej nepomahaju. Mne pomohol este davnejsie a dnes uz problemy s vyrazkami prakticky nemam. Mal som ten zeleny od cougaru a aj viacerym ludom to asi zabralo ked to tu pisu: » www.cougar.sk/modules/homecom...
Nenos make-up a snaz sa co najcastejsie umyvat tvar cistou vodou a po umyti si nanes krem na akne.. najlepsie dermacol .. mne pomohlo a nemam ziadne stopy po akne
prestat jest cukor, mlieko a mliecne vyrobky
prestat pouzivat pletove pripravky s alkoholom a peelingy a celkovo nadmieru chemickych akozeliecivych a akozecistiacich prostriedkov
zacat pouzivat nejaku kvalitnu pletovu alebo micelarnu vodu (nebudem ti odporcat biodermu, ale ja osobne ju preferujem najviac)
zacat pouzivat nejake prirodne mydlo (vela sa odporuca sirove, ale mne osobne ovela viac vyhovuje take s bahnom z mrtveho mora. teda aspon tak pisu na obale
(mozno pouzivat nejaky fakt lahucky krem, aby si nebola uplne vysusena ten so slimacim extraktom je naozaj dobry, ale su trosku drahsie asi)
obmedzit prehnane cistenie pleti max na 2x denne
zacat pouzivat biolampu, a nemusi byt vobec zepter za 500ecok (ja mam neviemakuznacku za cca 200 a je v pohode)
no a pripadne navstivit koznu/kozmeticku/dospiet (i ked to - ako vidim - nezarucuje lepsi stav pleti)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Mne predpísala Aknenormin a pomohlo
lebo rád ako na akné máš plný internet, no myslím si, že prínosnejšie by bolo poradiť sa face to face (doslova ) s odborníkom. nech ťa vyšetrí a povie čo a ako ja som sa tiež vytrápil, už je lepšie. veľa trpezlivosti!
prestat pouzivat pletove pripravky s alkoholom a peelingy a celkovo nadmieru chemickych akozeliecivych a akozecistiacich prostriedkov
zacat pouzivat nejaku kvalitnu pletovu alebo micelarnu vodu (nebudem ti odporcat biodermu, ale ja osobne ju preferujem najviac)
zacat pouzivat nejake prirodne mydlo (vela sa odporuca sirove, ale mne osobne ovela viac vyhovuje take s bahnom z mrtveho mora. teda aspon tak pisu na obale
(mozno pouzivat nejaky fakt lahucky krem, aby si nebola uplne vysusena ten so slimacim extraktom je naozaj dobry, ale su trosku drahsie asi)
obmedzit prehnane cistenie pleti max na 2x denne
zacat pouzivat biolampu, a nemusi byt vobec zepter za 500ecok (ja mam neviemakuznacku za cca 200 a je v pohode)
no a pripadne navstivit koznu/kozmeticku/dospiet (i ked to - ako vidim - nezarucuje lepsi stav pleti)