Áno, mám na mysli rozchod dvoch ľudí, ktorí sa kedysi milovali a tvorili nerozlučný pár. Je možné, aby sa teda takýto ľudia rozišli v dobrom? Tak, aby každý z nich prizal svoju chybu, dal tomu druhému voľnosť a dokonca sa dokázal v budúcnosti tešiť z jeho šťastia?

Kto zažil rozchod, má na toto všetko vlastný názor a možno s tým mojím ani nebude súhlasiť, no ja si myslím, že to nejde. Prečo niečo také tvrdím? Ide o moju vlastnú skúsenosť a práve preto som tak presvedčená svojím tvrdením, že neskorší "kamarátsky vzťah" medzi bývalými partnermi môže byť len pretvárkou.

Je totiž takmer nemožné dopriať šťastný a bezstarostný život niekomu, kto vám zlomil srdce, zobral všetky ilúzie, predstavy a plány, ktoré ste si vytvárali spoločne do spoločnej budúcnosti. Zrazu zostávate totiž sám, musíte začať odznova. A neskutočne dokáže naštvať, ked ten váš bývalý od vás odchádza už k niekomu inému, takže sa obdobiu samoty vyhne. Toľká nespavodlivosť.

A láska sa rýchlo mení na nenávisť. Je mi z toho nanič, že je to tak. Ale čo sa dá spraviť preto, aby to tak nebolo? Mám začať ničiť svoje šťastie, len aby moja bývalka mala lepší pocit? Som ozaj mrcha, ked som začala myslieť aj na seba a nenechala som sa ňou stiahnuť na dno?

V podstate by som jej "prepinaky" chápala, keby mala ozaj nanič život a po našom rozchode by bola na dne. No v skutočnosti si našla perfektnú holku ktorú jej môžu všetci len závidieť (aj ja jej ju torška závidím , mám pocit, že sa torška postavila na vlastné nohy a začala pre seba niečo robiť.

Aj to chvíľu vyzeralo, že budeme kamošky, chcela aby som sa jej ozvala, ked budem niečo potrebovať a tak. No všetko klapalo, len kým sa mi nedarilo. A teraz ked sa dozvie, že sa mám fajn tak si nájde zámienku na to, aby ma mohla urážať a vykrikovať mi veci, za ktoré si v podstate môže sama.

Je mi jej ľúto. Všetkým vám budem držať palce, aby ste so svojimi bývalými láskami výchádzali lepšie, alebo aby ste sa s nimi potom už nikdy nemuseli stretnúť ak by vám mali robiť peklo zo života.

Na záver len chcem dodať, že to ani tak možno nebude jej vina, že je taká. Možno sme mi ľudia takí, máme to v sebe a nič s tým neurobíme. Ved kto je bez chyby nech hodí kameňom.

Ja to isto nebudem.

 Blog
Komentuj
 fotka
smichi  4. 1. 2009 14:23
Pockaj, ty hovoris o vztahu baba-baba ? Lebo ak nie, tak mi tam nesedia rody dost casto.

Ale ja osobne VZDY navrhujem pri rozchode nejaku pauzu od toho druheho. Ci uz kratka alebo dlha, to zalezi individualne.

Pretoze az po nejakom case ked obaja vychladnete (alebo len jedna strana) sa moze z toho stat aspon kamaratstvo bez pretvarky.
 fotka
chaoslady  4. 1. 2009 14:26
V málo prípadoch sa to dá.. A je to asi iba tým že si nájdeme nejakú "náhradu"... Ja som to zažila.. s mojim bývalým som super kamoška, prajem mu všetko super a nežiarlim na jeho baby, ale asi to je iba kvôli tomu, že som si našla tú "náhradu" a že som mala viac rada iného chalana...
 fotka
pottwora  4. 1. 2009 14:31
tiez som sa zamyslala nad tymto problemom, tiez mam skusenost a z mojej strany snaha bola, aby som ju nenenavidela a aby ma to nebolelo. Kazdy vztah je iny, moj bol cely o klamstve,a plny klamstiev bol aj rozchod, a tahalo sa to vela mesiacov, takze teoreticky moj nazor je, KEBY bola medzi dvoma ludmi cely cas normalna komunikacia, uprimnost, ziadne zahravanie s citmi, a dotycny opusteny nebral predtym vztah ako nieco co musi nevyhnutne trvat naveky, tak byvali partneri mozu ostat priatelia. Ludia nevedia co chcu a tak jeden druhemu ublizuju.
 fotka
bur  4. 1. 2009 14:41
sú dve veci na svete...nebo a zem.ked sa dívaš na jedno,nevidíš to druhé........
 fotka
rom4n133  4. 1. 2009 15:19
aj vtak moze lubit rybu, ale nemaju kde zit troska sem davaju take mudre komenty, tak aj ja som chcel dat daco mudre
 fotka
schizofrenik  4. 1. 2009 16:28
ja len k myšlienke tohto blogu ak som ju zastihol
podobne aj ja by som určite chcel vychádzať len v dobrom s tým koho som kedysi miloval, lebo by som jednoducho nedokázal nenávidieť.....
 fotka
aio  4. 1. 2009 17:24
tak je jasne ze ked sa dvaja rozidu tak ze jeden druhemu zlomi srce, tak to asi nebude v dobrom...ale da sa rozist v dobrom a ostat kamaratmi vtedy, kede proste z oboch stran vyprsi laska...ale uz su spolu dlho takze tam ostane to kamaractvo...takze sa proste rozidu lebo uz sa nemiluju, ale kamarati vlasne su furt
 fotka
ravenofdead  4. 1. 2009 18:40
kazdy vztah sa da brat s rozumom (ak vydrzi do vytriezvenia zo zalubenia a nie ste totalne slaby jedinec, co sa silou mocou na niekoho totalne choro naviaze)...a tiez si myslim, ze bez pauzy to nejde... treba tomu cas, a ak sa dvaja rozidu s rozumom, tak by mali vediet spolu vychadzat tak, aby boli dobri znami (priatelstvo je otazne)... a k tomu, prave si pisem s byvalym, je stastny a ja som stastna s nim...po roku sme sa stretli a bolo nam uzasne vonku(podstatne lespie, ako ked sme boli spolu)
 fotka
devilslim  4. 1. 2009 19:19
jaj nebolo to tak ako si si myslela ale prosim daj pokoj ludom co mam rada....to ze milujem lizku vykricim do celeho sveta to ze si stastna ti prajem ale nespravaj sa kumne akoby som ta posliapala ked si to spravila ty prvym dnom ako sme sa videli ked si prisla sz ba.chcem aby si bola stastna a ja viem ze vam to s janom dobre klape .....prepac mi moje spravanie ale ani ty by si nechrlila stastim na mojom mieste vtedy...teraz mam dievca ktore bolo odjakziva mojim snom je dokonala taka aka je a to ze nam sa to skoncilo neznamena ze nemozme byt kamaratmy ale nie tak ako si to robila doteraz ale milsie dakujem maj sa
10 
 fotka
smichi  4. 1. 2009 20:54
^
|

Lol. toto sa riesi tu?
11 
 fotka
lizka  5. 1. 2009 17:54
no,kedze som ti uz pisala,ze sa do toho starat nechcem a ani nebudem,tak napisem len Dakujem Ale neviem,ci som az taka perfektna
Napíš svoj komentár