Pardon, ale som dobre na Slovensku? Lebo ja ten pocit nemám. Už od októbra sa na mňa z telky rozpačito usmieva prudérna vianočka, malý černoško a každú chvíľu mi niekto núka dostupnú pôžičku aj na počkanie. V reklame sa sype sneh, veselo hrajú koledy a december sa ešte ani nezačal. Azda mi šibe?..

Odmalička ma učili, že Vianoce začínajú v decembri a darčeky nosí Ježiško. A až teraz po 16-tich rokoch sa dozviem, že u nás nosia darčeky až dvaja? Santa Klaus a Ježiško??? Sama celkom nechápem, ako som mohla byť taká neinformovaná! Ale jedno ma teší. Ak sa chcem naučiť po africky, vôbec nepotrebujem nijaký drahý jazykový kurz, ani pobyt v inej krajine. Úplne mi stačí zapnúť televízor a po africky sa naučím neustálym opakovaním za pár dní.

Len tu začína môj vnútorný boj. Ako súvisí černoško Dede, ktorého vidíme na každom kroku s Vianocami? Musím poznamenať, že ho mohla Kikuš aspoň obliecť, keď ho už pozvala na Slovensko. A tiež celkom nechápem, prečo mu niekto natrepal, že : „Ahoj Kikuš, našla išla..“ je koleda. Ach, je naozaj smutné, akí sú tu u nás zlí ľudia, keď chudáčika Dedeho takto klamú.
No a prejdem k ďalšiemu reklamnému fenoménu – vianočke. Tu mám isté pochybnosti o tom, čo ju vôbec môžem nazývať vianočka. Veď je celkom očividné, že je to chlapec. Nemal by to byť vianočko? Alebo azda je to chlapček-transvestita? No neviem. Ale prejdem k tomu, čo som chcela pôvodne povedať. Zo začiatku bolo milé sledovať detské vystúpenie a napínavý príbeh o vianočke, ktorý sa končí happy endom, no keď si chcete pozrieť film a každú polhodinu ho prerušia, pretože vianočka má potrebu uistiť sa a zaspievať si, že je malá a že má ružové líčka, tak to začne byť naozaj otravné. Najmä, keď sa to deje deň, čo deň. To už by jedného trafilo.

Moju pozornosť si získali aj bábky z poštovej banky. Tie mi boli odjakživa „sympatické“. Tie ich úžasné divadielka o peniazoch, no človek by žasol. Ale teraz mi úplne vyrazili dych. Naspievali vianočný hit. Je perfektný! Naozaj vedia super spievať a ich spoluprácu prijali samé osobnosti – učiteľ, sestrička a aj opravár. Nikdy som netušila, že tajomstvo úspechu môže byť v hrdzavom bojleri. Ale keď to aj kalgonu vyšlo s hrdzavou práčkou, niečo na tej hrdzi bude.

Z toho všetkého mi vplýva, že tohtoročné Vianoce začínajúce v predstihu majú len jedinú úlohu a to donútiť vás myslieť si, že ste malá vianočka, ktorá chce zažiť bukekela Vianoce s dostupnou pôžičkou. Táto pandémia sa šíri veľmi rýchlo, preto si dávajte pozor, aby ste čoskoro nemuseli navštíviť psychiatrickú ambulanciu.

No a nakoniec prajem všetkým normálnym, ktorí čakajú príchod Vianoc až v decembri už vopred šťastné sviatky!

 Blog
Komentuj
 fotka
courtneylovegrunge  18. 11. 2010 16:54
o tom som už písala (ach)
 fotka
midnight  18. 11. 2010 17:23
@courtneylovegrunge - a to ako znamená že už o tom nikdy nikto napísať nemôže?



("vianočka ktorá chce zažiť bukekela vianoce s dostupnou pôžičkou" - rulezzzz )
 fotka
omeleta  18. 11. 2010 18:35
to bolo úplne super!

strašne som sa na tom nasmiala

"vianočka ktorá chce zažiť bukekela vianoce s dostupnou pôžičkou"

fakt

5* je niekedy málo!
 fotka
soolvieza  18. 11. 2010 20:09
kazdy rok strasne vela ludi napise blog a status a neviem co vsetko o hlupych vianocnych reklamach,ale toto je fakt vtipne
 fotka
wefinka  19. 11. 2010 16:57
@ courtneylovegrunge ..pekné moja..ale ja si budem písať o čom chcem a kedy chcem a to že už si to písala aj ty ma absolútne netrááápi!!



a vám ostatným moc ďakujem
 fotka
jyes  20. 11. 2010 20:11
máš pravdu tie reklamy hrajú na nervy už aj mne...
 fotka
pally27  17. 12. 2010 00:48
... ak to ozaj nevidíš poviem ti to rovno... ja som mala vianočka hoc vyzerám jak Hovno ...



toto keby zaspieval hned by to bolo reálnejšie
Napíš svoj komentár