Túto tému som si veľmi obľúbil, a preto sa ku nej opätovne vraciam. Akurát pozerám test nejakého ruského moderátora, ktorý testuje audi a 8, a keďže, autá sú mojou vášňou, prirodzene, nemohol som to obísť. Rád sa niečomu novému naučím, niečomu sa pokochám, niečo nové spozorujem, čo mi akosi dodá energiu. Chápem celkom isto, ako som to vyjadril v mojich nespočetných článkoch, že materializmus, nejaké pôžitkárstvo človeka celkom isto nenaplnia, a presne tak isto ja sa k tomu aj tak staviam. Ani mňa to v nijakom prípade nenaplni, ale je dobré, kedy človek má nejakú záľubu, a myslí aj na niečo pozitívne.

Tento týždeň som si zaumienil, vlastne to bolo minulý týždeň, že zoberiem si so sebou, keďže robím celý týždeň mimo domu, zoberiem si teda písmo sväté so sebou, a dal som si záväzok, aby som si každý deň proste prečítal nejakú stať, či už z nového ,alebo starého zákona a podobne. Efektne som si to doladil ešte tým, že som si zapálil sviečky na svietnikoch, a pustil som sa do čítania.

Keďže som si to predsavzal dlhšie, nenapadlo ma so sebou zobrať bibliu. Človek častokrát robí rozličné, nazvem to somariny, pri ktorom proste robí všetko možné, ako napríklad zabiť nudu, ako sa človek veľmi nudí, kedy nemá čo robiť. Stále sa nedá robiť donekonečna jedna a tá istá vec. Človeka to proste nudí, hľadá novú inšpiráciu, kde by sa mohol nejako originálne realizovať.

Niekedy neúspech je aj to, že človek proste sa chce do niečoho pustiť, ale chýba mu proste motivácia, chýba mu chuť. Častokrát sa stáva, že človek je odradený druhými, nejakými kamarámi, známymi, ale aký to môže byť kamarát, ktorý ma chce odradiť v plnení nejakej dobrej veci. Len preto, lebo on má na to iný názor, alebo osobný pohľad. Ľudia častokrát zabúdajú na to, že človek je predsa individualita, ktorý má svoje myslenie, a druhé myslenie ho môže skvelo v niečom doplniť, môže ho predsa obohatiť, ale častokrát sa stáva pravý opak, opak v tom zmysle, že človek dostane myšlienku, ktorá ho možno zabolí, nad ktorou teda začne premýšľať. Najprv nad tým rozmýšľa len matne, veď predsa informáciu ako takú musí predsa spracovať, a potom ho to začne mrzieť, kedy vie, že stretol sa s neúspechom, možno s nejakým pohŕdaním, nejakým odmietnutím, nepochopením a podobne, ako sa to nie raz stáva.

Práve to môže všetko, čo som nateraz vymenoval pôsobiť ako motivačný prvok na to, aby som išiel konečne vlastnou cestou a nie cestou, ako kráčajú iní- Napríklad ako kráčajú tí, ktorí mi v niečom zase neprajú, od ktorých teda bočím, ktorých nie celkom rád spoznávam, ktorí nie sú v niečom priaznivo naklonený a podobne. Ako to teda myslím byť prianivo naklonený.

Byť priaznivo naklonený neznamená celkom isto, že budeme so všetkým súhlasiť, za všetko toho daného človek chváliť, a mohli by sme ešte viac takýchto momentov vymenovať, ale to, že tam, kedy sa nedarí, človek prirodzene potrebuje, aby sa ho niekto opýtal, či niečo napríklad nepotrebuje, ako sa to už často ani nestáva, sa mu jednoducho ozvem, spontánne, že ako sa má, čo má nové, a podobne. a to musíme smutne skonštatovať, že človek kontaktuje len také osoby, ktoré zmýšľajú podobne.

Práve toto vnímam ako neúspech, ktorý keď vidím môže ma za istých okolností motivovať k tomu, aby som tie osobné ciele dosiahol. Tak, že budem robiť presne opačne, ako sa to má. že teda napíšem niekomu len tak, zavolám niekomu na chvíľu, a tak, ako sa to stalo aj po tieto dni napríklad, proste bolo mi super. Telefonoval som so spolužiakom z vysokej bolo super. 

Záver zhrniem do optimistických myšlienok. Zaspomínali sme si na super časy, kedy to naozaj bolo jedno spoločenstvo, ale aj na obdobie, kedy sme chceli stade ujsť, nevedno kam. chcem povedať toľko, že v človeku sa nie raz akosi spontánne, odrazu prelínajú, dobré aj zlé myšlienky, nejaké spomienky, ktoré v istom okamihu spracoval, alebo ešte nespracoval, a potrebuje na to čas. Nech sa vám darí.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár