Akurát som zahliadol v anketárskom okienku otázku, ktorá je viac menej jasná, a teda som ju opätovne sformuloval do môjho blogu na tému, okolo ktorej sa teda bude točiť môj článok. Ono je to veľmi široká a komplexná tematika, ale niekedy možno o to lepšie, pretože tematika môže vytvárať v istom zmysle viac kategórii, viacej prvkov, viacej názorov, a v konečnom dôsledku bude celkom isto prirodzené, že každý sa na to pozrie predovšetkým zo svojho uhla pohľadu, a bude teda podopierať svoju hypotézu o svoje vlastné skúsenosti, čo všetko prežil, čo všetko zažil, čo mu to dalo do budúcnosti, ako to vedel porovnať s minulými časmi a podobne.

Pojem šťastie ako také je veľmi široký pojem, a prirodzene dá sa na neho pozrieť mnohými očami. Každého totiž šťastie robí iným. To približne vieme všetci, a z tejto problematiky to azda poznáme, nakoľko nie raz sme sa zamysleli nad tými čarovnými atribútami, čo nás robí šťastným.

V prvom rade človek by mal odbúrať od seba všetko to, čo nechce a nikdy nechcel robiť, nemal to ani v pláne, a predsa pod nejakým vnútorným tlakom predsa tak robí. Toto sa vyskytuje dá sa povedať pri každom jednom z nás. Predsa robíme častokrát niečo, čo ide jednak proti našej logike, a proti tomu, čomu sme my veril, čo v podstate svojím životným štýlom dosvedčujeme, a snažíme sa takto kohosi možno priamo alebo nepriamo ovplyvniť. Robíme niečo, čo možno ani nechceme, a ani sme nikdy v pláne nemali. Tí, ktorí pracujú dlhšie v nejakej sfére, možno v ustálenej podobe už dlhšiu dobu, sa tiež rokmi možno hľadali, a celkovo nemuseli mať vytýčený cieľ svojej cesty. Nevedeli sme teda zadefinovať, čo nás konkrétne robí šťastným, alebo ktoré sú tie atribúty, ktoré sú za toto akosi zodpovedné. 

V článku o úspechu ktorý som pred nejakým časom pridal, nejaké štyri články v sérii som tomu venoval, som sa zamýšľal, ako sa dá dopracovať k úspechu.

Tu by som sa chcel teda pozastaviť, a chcel by som popremýšľať, že keď sa chceme dopracovať k úspechu, či teda máme záujem dbať o to, aby sme boli šťastní to, čo konáme. Nemusí to byť vyslovene pracovné zameranie, profesia, nejaké budovanie si kariéry na nejakých manažérskych postoch, nakoľko dnes už nie je akosi problém reagovať na takúto pracovnú ponuku, a pri troche šťastia a možno aj známosti človek naozaj pokiaľ aj je ekonomicky gramotný sa dokáže vypracovať na úspešného a predovšetkým dobre zarábajúceho pracovníka, ktorý takýmto priamym, alebo nepriamym spôsobom dokazuje, že toto je niečo, čo jeho napĺňa, čo ho robí šťastným, a celá tá možno sa teda vyjadrím trochu ekonomicky, marketingová stratégia dotyčnej firmy prispieva k jemu osobnostnému rastu, kariérnemu, ktoré on si taktiež buduje, a postupom času proste cíti, ako ide hore. Možno bol dlhšiu dobu dole, ale sa nevzdával, a toto by som chcel sčasti naznačiť, že podobnú cestu k úspechu som zaznamenal aj ja, a ani neviem akou a čiou zásluhou som tam, kde som.

Záverom poviem toľkoto. Dobrá kariéra, nejaký rast, nejaký zásadný stimul, ktorý v konečnom dôsledku robí náš možno prosperujúcim a azda z toho ekonomického hľadiska finančne stabilným, aj keď nechcel som konkrétne do tejto problematiky až tak zachádzať, len som to dal do možného porovnania, možno by som to tak komplexnejšie zhrnul do tohoto zrozumiteľnejšieho pojmu, pod ktorým si môžeme predstaviť viacero možností, a možno sa v niektorej aj nájdeme je výsledkom nášho snaženia, a možno aj odriekania, kedy nám niekto naozaj neveril, a to je potrebné zdôrazniť, kedy nám niekto neveril, a my svojím prístupom sme prelomili všetko to, čo nebolo možné dosiahnuť, kedy nás niekto možno hanil, a poukazoval na nás, že my nikdy nič dobrého nedosiahneme, a zrazu my teraz vieme ukázať, že to dosiahnuť vieme. 

 Blog
Komentuj
 fotka
dhenisia  31. 7. 2019 08:57
@vreskot000

no dobre, ale tym chces naznacit, ze nas stastnym robi iba kariera?

A co tak partner, kompletna rodina, priatelia?..
Ver mi, zazila som vela ludi, ktori sice mali karieru ale zato ziaden osobny zivot.
 fotka
vreskot000  31. 7. 2019 15:28
@dhenisia ano byť zavaleny pracou to zažívam momentalne denne okrem sobotu. Vtedy ako jediny den mam volno. Ostatne makačka. Zarobim vela, ale to nie je vsetko. Aj mne este "čosi chýba". Navzdory tomu musis hladat dobro, a prinašat lasku tam kde je nepokoj. Ani rodina ani muz a deti ti ju nezaručia. Ja poznam zeny mladsie odo ma, ktore su rozvedene s deckom na krku, lebo chceli sexovat na brigade a dopadli takto. Takto sa to nerobi. Vidim v mojom okoli vela ludi co nie su stastni v rodine. Takze oovedat v rodine je len stastie mi pripada sice pravdive, ale isto nie podstatne
Napíš svoj komentár