Rád by som v tomto voľnom čase, voľnej chvíli pridal ďalší článok, zamyslenie na túto tému. Vonku prevláda výborné jarné počase, čo som veľmi rád, pretože už naozaj dosť bolo zimy. Užívam si voľný čas, a potrebujem sa zregenerovať, je možné, že sa pôjdem niekde prejsť, alebo ešte neviem presne čo budem práve robiť. Dnes by som teda chcel pokračovať v tomto článku ďalším zamyslením.

Nie jeden z nás, použijem takéto slovné spojenie, pozná situáciu, kedy naozaj nie si istý, kadiaľ sa má pohnúť. V tom všetkom zohráva to svoje prirodzene aj výber akýchsi možností, ktoré má po ruke. Je lepšie v niečom pracovať, pokiaľ máme priaznivé pracovné prostredie, zámerne sa vyhýbam slovu podnikateľské, pretože to mi príde príliš akési z kategórie oligarchie.

Je veľa akýchsi rýchlokvasených odborníkov, o ktorých sme nikdy predtým vôbec nepočuli, nikdy nikde sa neprezentovali, a zrazu sú všade. Zrazu sa poznajú so všetkými, so všetkými udržiavajú blízke dobré pracovné vzťahy umocnené akýmsi priateľským podtónom, ale povedal by som, ktovie dokedy to človeku vydrží v takomto tandeme pokračovať. Prečo to píšem.

A práve veľa je takých, ktorí práve niečím drobným sa pokúšajú zdvihnúť si sebavedomie. Niekto povie, že tým sa človeku zdvihne ego, ale nie je to pravda. Normálny človek vie, kde sú jeho medze, a dobre sa pozná.

Je ale prirodzene ťažké definovať, že ako si zvýšiť sebavedomie. Čo všetko teda musím akoby podniknúť, aby som kdesim nazvem to takto, aby som mentálne bol kdesi inde, než som bol do onoho času. Či už to pozeráme z krátkodobého, alebo práve naopak, z dlhodobého časového horizontu. Nahodím sa do značkového oblečenia? Dám si nejaké fajné hodinky, dám si drahý parfém? Minule som pozeral v internetových obchodoch, zdali sa mi nejaké nízke ceny. 

Toto všetko materiálne nás nezachráni, a nespraví nič. To všetko je len pocit. Predovšetkým je potrebné, a ja som to zistil na sebe približne rok a pol dozadu, v spleti rozličných situácii, ktoré ma postretli, že človek musí naozaj... no otázka, či niečo musíme je tiež diskutabilné, musíme naozaj všetko? Už raz som sa nad tým zamyslel, a pýtam sa teda znovu...

Musíme naozaj všetko? A čo vlastne musíme? Máme v podstate v živote naozaj na výber? Existuje akýsi prirodzený výber, alebo je už všetko vopred dané, vopred pripravené, a my si volíme v podstate to, čo musíme, navzdory akýmsi možnostiam, ktoré sme mali ponúknuté v tom čase a danom okamihu?

Záverom článku. Buďmi celkom isto prirodzene tými, čím sme, avšak je niekedy potrebná zmena, aby človek vyšiel z toho zaužívaného a stereotypného. 

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár