Smútok a lkanie?
Cit, ktorý prinesie ti utrpenie?
Osoba, ktorá ukradla krídla ti?
Och vtáčik nevyletí .

Nie! Láska lkanie premení na radosť,
ťažké kvapky na ľahkosť.
Slzy premení na smiech,
ale nie je to hriech.

Láska nesmie byť falošná.
„Pfú – veď nebude moja jediná.“
Mala by byť pravá,
ale nie vždy je taká.

Neboj sa, on ťa chce.
Môžeš mu dať tvoje srdce.
Nie je to príliš rýchlo?
Však jeho srdce ťa chcelo.

On ťa nechce nakrátko,
Chce s tebou dieťatko.
Pozor aby to nebolo naoko,
Vravím ti to v dobrom devenko.

 Báseň
Komentuj
 fotka
spisovatel  26. 1. 2014 10:35
Láska nie je nikdy falošná, nikdy neublíži, nikdy nedokáže raniť, nikdy neskončí, nevie byť falošná a nedokáže trvať krátko. Hovorí sa, že láska bolí ale nie je to pravda. Je to jediná emócia, ktorá naozaj lieči. To ľudia ubližujú, pochybujú a sú falošnými!

Láska nikdy nedokáže raniť - to len ľudia ubližujú.
 fotka
veronqua  17. 3. 2014 10:14
@Spisovatel S tým súhlasím, ale tak potom prečo sú niektorí milujúci ľudia nešťastní?
 fotka
spisovatel  15. 5. 2014 21:59
Láska je neskutočná emócia, no nie je láska ako láska. Vieš prečo sú ľudia, ktorí milujú nešťastní? Pretože buď nikdy nemilovali, alebo nikdy nikto nemiloval ich. Láska nie je sebecká, nepodmieňuje, nie je majetnícka, neočakáva.... Ľudia ak naozaj milujú (osobu) tak sú šťastní aj vtedy ak vidia tú osobu s niekým iným a šťastnú ( nesebeckosť ) Nie som na tom práve najlepšie tak mi prepáč za neucelené vety ale naučil som sa jednu vec.
Všetko na svete závisí do očakávaní. Ak dáš ľuďom to, čo chcú, ukážeš im čo chcú vidieť a povieš im to čo chcú počuť - až potom si na rade ty sama!!! Skôr nie!!! A ak im to nedáš tak si nešťastná. Vieš naučil som sa v živote, že človek nerobí chyby - všetko, každé naše rozhodnutie ťa niekam posunie a nie je dôležité či je ,,dobré alebo zlé,, kto to posúdi? Nikdy nič v živote neľutuj, pretože to rozhodnutie, ktoré si v danom momente urobila si vtedy pokladala za správne! Bez očakávaní ľudia neprežijú a ak sa im nedostane spätnej väzby tak...sú nešťastní. Ak niekto miluje a jeho lásku nikto neopätuje, nikto nevidí tak vtedy to človeka bolí. Pretože očakáva! A očakáva!!! Ale ak by neočakával tak je šťastný - lenže v tom prípade by to nebola ľudská bytosť.
Ja osobne nie som šťastný, pretože mi ľudia nerozumejú. A vieš prečo? Pretože som sa rozhodol, že im nebudem ukazovať to čo chcú vidieť a hovoriť im to, čo chcú počuť. Je to však moje rozhodnutie a napriek tomu, že som nešťastný tak neľutujem svoje rozhodnutie. Poviem ti teraz jednu velikánsku pravdu.
Ľudia sú najsebeckejšie bytosti, aké kedy po Zemi chodili. A ešte jedna vec - ak niekoho človek naozaj miluje tak ho miluje navždy!!! Neexistuje niečo také ako rozísť sa a ostať priateľmi!!! Alebo naopak prestať druhého milovať! Pretože ak niekto miluje tak miluje navždy. Ak láska skončí tak to láska nikdy nebola!
Prepáč mi za chaotické písanie ale snažil som sa ti odpovedať. Pa
 fotka
luxie  15. 5. 2014 22:02
@Spisovatel Hm, neodchádzal si ty náhodou minule z Birdzu?
 fotka
veronqua  23. 6. 2014 19:01
@Spisovatel ďakujem ti. Po pravde niečomu z tvojho písania som pochopila Haha ... a zase v inom som sa trochu aj našla. No neviem či som sebecká ... skôr asi nie. Resp. vo veľa veciach. pa
 fotka
antifunebracka  25. 11. 2015 17:30
to boli ale priserne rymy!
Napíš svoj komentár