A tak mám od toho šialeného víkendu problémy so spánkom. Predtým platilo pravidlo, že kde ste ma položili, tam som aj zaspala. Posledné noci tomu tak nie je a mne a tým, že neprespím čas, kedy nemám nič na robote, vynára dosť veľa času. Napríklad na to, že sa môžem spýtať tých, s ktorými som dlho nekomunikovala, ako sa im darí, čo nové, zasmiať sa na starých zájeboch a baviť sa. Alebo celú noc premýšľať nad tým, kde zmizla intenzívna komunikácia.

Od súdržnej partie sme sa zmenili na partičku sebcov, ktorí sa z neviemakého dôvodu predháňajú jeden cez druhého a cez chrbty svojich kamarátov sa snažia vyšplhať sa stále vyššie. (A just nebudem konkretizovať). Veci riešime cez blogy, cez tretie osoby, ohovárame sa, krútime si za chrbtom očami, a potom sa objímame ako tí najväčší. Vy si myslíte, že to nevidím? Veru, ani ignorovať inotaje, skryté významy a akože potmehúdske úsmevy, keď hovorím, nie je ľahké. Vyčítame si nedostatočnú alternatívnosť , pretože som nechcela ísť na žákovic a radšej som prijala možnosť váľania sa s punkáčmi v blate, nedostatočnú intelektuálnosť, pretože nečítame tie správne knihy a komerčnosť, pretože som sa konečne rozhodla na koncertoch zarobiť trochu viac než len vreckové na tri dni dopredu. Jaj, a jasné. Klameme si. A to je hádam to najhoršie, čo môže byť.

Zaujímalo by ma, kde sú tie časy, kedy sme všetci sedeli za jedným stolom v káčku nič si netajili a keď bolo treba, podržali sme sa. Keď sme na priame otázky odpovedali priamo a keď bol problém, jasne sme si ho vysvetlili a pri náhodnom nočnom stretnutí sme nekukali jak puci, ale povedali, čo je vo veci. Keď sme takí veľkí kamoši, aspoň sa pozdravme a neklamme si. Keď sme nemuseli riešiť kto, s kým, kde, kedy a za koľko, pretože to tam jednoducho nepatrilo, pretože sme si to pri víne povedali a bolo dobre.

Viete, aké je zlé, keď sa po roku stretnete na festivale s človekom, ktorý si o vás všetko pamätá (a to ho vidíte asi štvrtýkrát v živote?) a úprimne sa teší z toho, že vás zasa vidí? že vám natlačí telefónne číslo na seba, aby ste boli častejšie v kontakte. A vy potom prídete domov a jediné, čo o vás viem, sú statusy na facebooku. Pretože už sa dokonca jeden pred druhým schovávame, nechce sa nám telefonovať a byť online nás otravuje. Selektujeme medzi sebou.

Cítim sa, akoby som mala naspäť 14, keď sme chodili fajčiť pod účko a smiali sme sa spolužiačke, že nevie šlukovať, a potom sa na tom smiali aspoň 3 ďalšie prestávky. Keď sme rozoberali, kto má aké tenisky, za koľko a odkiaľ. A kto ich mal prvý.

Pôvodne malo byť záverom blogu, že chcem nových kamarátov. A veď vlastne ich mám. Pretože takýchto vás nepoznám. Ani seba takú nepoznám. (A tie reči o tom, že každý sa meníme, v komentoch ani nechcem vidieť. Napína ma z nich).

S láskou a srdečným pozdravom,

Vaša namyslená, žiarlivá a "príliš detská" lasička (a to je len zlomok)



 Blog
Komentuj
 fotka
johnysheek  3. 8. 2010 09:31
ten dlhy komentar si necham zatial pre seba..
 fotka
viollin  3. 8. 2010 09:33
aj tak si je treba uvedomit ze je nemozne aby setko proste zastalo na jednom bode,to nejde...
 fotka
siss  3. 8. 2010 10:33
tak tak... suhlas so slečnou viollin... niekedy veciam treba nechať volný priebeh... no ale o tom by sa dalo rozpravať sto rokov



a dufam, že si to teda všetko vysvetlíte a bude to ako ty chceš...



inak som dlho o tebe nepočula som aj niekedy mala pocit, že sa na mna hneváš..
 fotka
cerwik  3. 8. 2010 11:45
ale ja sa chcem do tej trnavy nabudúce leto aj tak presťahovať!
 fotka
leiasolo  3. 8. 2010 16:52
A možno len máte zo seba ponorku...
 fotka
ayreen  4. 8. 2010 09:21
hej, ono je to občas kurva ťažké zmieriť sa s tým, že veci sa menia.

môžeš to popierať koľko chceš (koniec koncov aj ja som to takto dlho riešila), ale raz to proste príde, že ti dôjde, že všetko je už inak a ty s tým nič neurobíš. asi som ti nenapísala práve to, čo si chcela počuť, ale budiš. good luck.
 fotka
ayreen  4. 8. 2010 09:23
a ešte som zabudla..."I could also really use a friend right now "
 fotka
alchemille  4. 8. 2010 19:31
Hm, ale ono to pomaly ide do rite, to už lepšie nebude, nanana.



Ale! Sme pekný príklad toho, že sa ešte dá čosi zachraňovať. Ňu.
 fotka
matias  9. 8. 2010 13:50
nuž ako keby si my čitala myšlienky...

tiež mam tento pocit o ludoch....

ved si porovnaj čo tu bolo na začiatku birdzu a teraz :/
11 
 fotka
wampirekiss  2. 9. 2010 22:18
Svata pravda (ach) aj mňa z tej vety napína!
12 
 fotka
petika  11. 11. 2010 18:04
nie, viete čo? samozrejme, že sa veci posúvajú a život graduje a mení sa..ale..sama na sebe to pozorujem, som ďaleko, žijem "trochu iný život" ako moji starí kamaráti a aj tak sú ľudia s ktorými som v kontakte, ktorí sa zaujímajú, ktorí chú vedieť, takí s ktorými pokračujem v živote, aj keď sa reálne vidíme zopár krát.

ono je to o ľuďoch
Napíš svoj komentár