A je to za mnou. 4 mesiace čistého rock’n’rollu. Extrémne namáhavé, vyčerpávajúce, mám na tvári kopu vrások, unavené oči, žltý prst, v peňaženke prievan a pokoj na duši. Taký, ako už dávno nie.

Ono, zadefinovať ten pojem, ktorým sa ohadzuje polovica pankáčov nie je vôbec jednoduché. Vlastne to ani sama nedokážem, vypluť zo seba dvojriadkovú definíciu tých skvelých pocitov, ktoré na vás niekedy v noci po dobre vykonanej práci doľahnú. Keď všetko nevyšlo podľa našich predstáv a prišiel za nami roztrasený spevák s úsmevom na tvári, že hoci oni zle odohrali a ľudí bolo málo, aj tak ďakuje, že si mohli zahrať. Alebo keď po úplne skvelej akcii sadneme do auta, zastavujeme na každej pumpe, lebo ideme na dvoch autách a stále niekto potrebuje cikať. Na benzínke si kúpime bagetu, najlepšie debrecínsku, jeden Magnum, zapálime si, kričíme po sebe strašne interné frázy o tom, ako vyh_ať _ádio, zvyšok cesty je zrazu v aute povolené fajčiť, spievate Lucky Boya a pred domom vypadnete z auta pekne-krásne na zem. Ani nie z opitosti, ale z toho pocitu voľnosti, kedy nemáte v hlave žiadne hlúposti, seminárky, projekty, peniaze a ťažkosti. Jednoducho preto, lebo vám je dobre, keď sa smejete, krčíte sa pri zemi a od smiechu sa neviete nadýchnuť. Alebo sa nesmejeme, len tak sedíme, pozeráme pred seba a jednoducho sa chápeme, aj keď nič nehovoríme.

A sa ráno všetci zobudíme, smejeme sa na tom, kto ako vyzerá a kto čo vymýšlal. Pretože z večera predtým máte kompromitujúce video s umelohmotnými gigantickými kuraťami, ktoré ste chceli uvariť na pive. Idete pekne buržujsky na raňajky, každý potrebuje kávu, minerálku, džús, čaj a strašne mastný toast na bolesti žalúdka. Už sa vám nechce spomínať na predchádzajúci deň/večer/noc/ráno, čo ste prežúrovali. Rozprávam sa s tými ľuďmi, ktroých poznám ani nie 24 hodín ako so starými známymi a viem, že ich tak skoro neuvidím, že si môžeme fejsbúkovať, no nevadí mi to. To je ďalšia vec, ktorú som a naučila. Žiť iba pre ten daný moment a vychutnať si ho naplno. S každým smiechom, pohľadom a všetkým. A potom si zamávate na rozlúčku a je vám z toho trochu smutno. Ale aj tak sa vyberiem domov vždy s úsmevom, lebo je to skvelé. Aj keď veľmi často len dočasné, víkendové, vždy je to veľmi silné.

Minulý rok, presne o takejto dobe som po nociach sedela v okne, fajčila jednu od druhej a tupo som pozerala pred seba, lebo som sa na nič iné nezmohla, premýšľala som nad hlúposťami a chcela som zmeniť seba, ľudí v okolí a mať dokonalý svet. A ja ho cez víkendy mám. Aj keď ma to stojí veľa úsilia, chaosu a výčitiek od kamarátov. Toto je presne to, čo som chcela. A nehovorí zo mňa eufória. Kebyže ma vidíte, pochopíte. Zvyčajne som nervózna, uponáhľaná, stále robím niečo rukami a som nekľudná. No a keď máme akciu, som takisto nervózna, uponáhľaná, stále niečo robím rukami . Ale som kľudná. Netrasie sa mi hlas, nepotrebujem premýšlať nad blbosťami, dokážem sa plne sústrediť na svoju prácu a užívam si to.
Badám na sebe neskutočnú zmenu.

Možno sa pomaly ukľudňujem, možno dospievam a možno ma to aj tak prejde Ale dôležité je, že v tomto stave to chcem udržať čo najdlhšie. A ja mám v rukách a v diári nástroje, s ktorými sa mi to podarí.

 Záchod
Komentuj
 fotka
mayo  31. 5. 2009 19:43
Óóó Majstre! Zoberte ma za padawana!
 fotka
luboso  31. 5. 2009 20:00
Gratulujem ti k tymto stavom Asi aj ja napisem moje pocity z piatkovej NAHODNEJ navstevy festivalu lumen
 fotka
petika  31. 5. 2009 20:07
debrecínska bageta.. ohriata v mikrovlnke o 5tej ráno...



miaauuuu
 fotka
tikalok  31. 5. 2009 20:18
z tejto strany to stale nepoznam
 fotka
transplantovana  31. 5. 2009 21:17
@mayo beriem ťa! síce som musela gúgliť, čo je padawan, ale zistila som a bola by som nadradená, tak je to v pohode



@luboso vedel si, že Lumen aj Hardfest robí jeden a ten istý človek? tomu sa hovorí ideologický rozpor
 fotka
twinoolanela  31. 5. 2009 21:19
fasa! komuuu ze je lepsie komuuu ze je lepsie ako ikiiikoooom..
 fotka
transplantovana  31. 5. 2009 21:27
@twinoolanela ta hej, ta to do práce ikík nechodí, sadne si na schody, čučo si otvoríí, cigáro zapáálííí. a keď majú ikoše špatné vlasy,ludia oči vyvalujúúú, prstom ukazujúúú
 fotka
kat  31. 5. 2009 23:23
a mozno starnes



ale skus si to udrzat
 fotka
cutie182  1. 6. 2009 00:12
kejreb ľúbi glos!





aaa..je rad, je fakt rad, ze je to takhle!*
10 
 fotka
leiasolo  1. 6. 2009 09:59
Aaach, festivaly sú strašne fajn... Aj keď ten Lumen...
11 
 fotka
yolis  1. 6. 2009 23:10
Trnasplantovana je na akciach super. Ona tak rozhadzuje tými rukami, ale správne
12 
 fotka
transplantovana  2. 6. 2009 09:16
@yolis a ešte keď mám staff kartičku, vtedy rozhadzujem rukami jak motorová myš
13 
 fotka
mensrea  2. 6. 2009 11:24
For you the rock rolls... to me the toilet calls brb
14 
 fotka
johnysheek  10. 6. 2009 00:42
"premýšľala som nad hlúposťami a chcela som zmeniť seba, ľudí v okolí a mať dokonalý svet"

možno ho každý z nás má, len musí nájsť správny uhoľ pohľadu..

tak ja ho hľadať idem.
Napíš svoj komentár