napísať aspoň jeden txt pre každú z kategórií, ktoré ponúka k zaradeniu blogov Birdz. treba produkovať zaraditeľné txty. a zaradiť ich. a zaradiť sa, seba samého sa. (...)

"dnes v noci som sa dostal do hneď niekoľkých konfrontácií. všetko to boli konfrontácie s ľuďmi, rovnako ako ja zastúpenými na internete špecifickými identitami... to pole, ktoré nás k ukotveniu sa v takejto reprezentácii vedie, sa prejavuje mimo iného ako energoinformačná štruktúra popchýňajúca tú a tú skupinu ľudí k takým a takým predsudkom, konfliktom predsudkov a ich dočasným a/alebo iluzórnym rozuzleniam. lenže: rozuzlenie nie je možné bez vymanenia sa z dosahu tejto štruktúry, ktorá (ako sme sa mohli dovtípiť) stojí nad kognitívnym aparátom i akýmkoľvek ideologickým hnutím."

úryvky z Manifestu:

"6.14 Post_ľudské umenie využíva technológie, aby rozšírilo diskontinuitu. Zdravé spoločnosti tolerujú rozširovanie diskontinuity, keďže chápu, že ľudia jej potrebujú byť vystavovaní pre seba samých (pre vlastné dobro)."

"Idey sa vylepšujú. Význam slov sa zúčastňuje na ich vylepšovaní. Plagiarizmus je nutný. Progres to predznačuje. Objíma frázu autora, využíva jeho výrazy, maže nesprávnu ideu a nahrádza ju správnou ideou."

"V kombinácii s vynárajúcimi sa info-trhmi vytvorí krypto-anarchia tekutý trh pre akýkoľvek a všetky materiály, ktoré sa dajú vložiť do textu a obrazov."

"Dovoľte nám anticipovať kritikov, ktorí by nás obvinili z chcenia "navrátiť sa do jaskýň" alebo z púhej pózy - hovieť si v komforte civilizácie, pričom zároveň byť jej najtvrdšími kritikmi. My ale nestanovujeme dobu kamennú ako predlohu pre našu utópiu, rovnako ani nenaznačujeme návrat k lovectvu a zberačstvu ako spôsobu živobytia... Všetci si prajeme ústredné kúrenie, splachovacie záchody a elektrické osvetlenie, ale nie na úkor našej ľudskosti. Možno môžu koexistovať, no možno nie."

"Zlyhanie sa ráta ako hotovo. Takisto aj chyby."

 Pseudoblog
Komentuj
Napíš svoj komentár