Veľa ľudí sa tvrdí, že používanie vulgárnych sloh (kokot, piča) je nesprávne preto, lebo tým urážame pohlavné orgány. Nikto sa ale nezamyslel nad tým, prečo sa tak vlastne nazývame a pozerajú na túto tému maximálne povrchne. 

Myslím si, že všetci chápeme pod vyššie uvedenými pojmami penis a vagínu. Tu prichádza otázka, prečo si niekoho spájame s penisom. Naše pohlavné orgány sú symbolom a prejavom nášho pohlavia. Predpokladám, že človek ako jedinec dostáva pohlavie "do daru" a sme iba jeho nositeľmi nie samotným pohlavím. Zjednodušene, nie sme vo svojom základe muž a žena, ale ľudia. Preto by sme mali byť rovnoprávny. 

Každé pohlavie má svoje jedinečné črty. Mužské je viac agresívnejšie, autoritatívnejšie, bojovné a povedal by som aj racionálnejšie. Ženské je kvôli rozdielnym hormónom viac citlivejšie, empatickejšie, ale dalo by sa povedať, že aj hysterickejšie. Podľa môjho názoru sa nám pridelené pohlavie dá ovládať. Dané vlastnosti, môžme krotiť a tým budovať náš charakter, dobré medziľudské vzťahy a rovnoprávnosť. 

Problém nastáva, ak ho kontrolovať nechceme. Vtedy nás naše pohlavie ovláda a namiesto toho aby sme boli jeho nositeľmi a využívali rozdielne pozitíva, sa s pohlavím stotožňujeme. Vtedy náš naše okolie pasuje z nositeľa pohlavia na pohlavie samotné a stávame sa kokotmi a pičami. 

Muži môžu byť násilnícky kokoti, ženám sa môže stať, že sa premenia na piče, ktoré ohovárajú každého na každom kroku. Samozrejme môže to byť aj naopak, u každého jedinca je to rozdielne. 

Chcem podotknúť, že nechcem aby bol tento článok vnímaný ako sexistický, keďže chcem iba naznačiť, že muži a ženy sú rozdielny, ale obe pohlavia rovnako jebnuté. 



 Blog
Komentuj
 fotka
madiska  7. 10. 2015 09:19
"Chcem podotknúť, že nechcem aby bol tento článok vnímaný ako sexistický, keďže chcem iba naznačiť, že muži a ženy sú rozdielny, ale obe pohlavia rovnako jebnuté."

Nech sa to snažíš zachrániť ako chceš, tvoj blog JE strašne sexistický. Aj voči ženám, aj voči mužom. To, že tam napíšeš, že si sexistický na obe strany rovnako neznamená, že sa to vyneguje...
 fotka
pravnik  7. 10. 2015 09:21
lenze vulgarizmus casto nesluzi na pomenovanie vlastností, ale na prejavenie hnevu...teda najcastejsie ho pouzivaju prave agresivny kokoti a hystericke piče (samozrejme, ako som už napísal, to sa nevzťahuje na pomenovanie v odborných článkoch ako tent
 fotka
antifunebracka  2. 10. 2016 06:21
A už tu máš aj butthurt koment
Napíš svoj komentár