Ahojte,
Dnes ,keď len tak sedím pri PC jak každý večer, tak ma určite okolnosti inšpirovali k úvahe o zmysle vzťahoch.Tak teda aký majú význam vztahy??
Už dávnejšie ma prešla ilúzia o nerozlučnom priatelstve.Myslím že také som mal len fakt ako dieťa.Neviem či to je tým že vtedy proste neboli problemy alebo tým že som sa nejak zmenil a už nie som vhodný do páru..
Viac a viac sa mi pozdáva myšlienka ,že kamaráti sú tu len nato aby sme neboli úplne samy.Verím, že mnoho z Vás nebude súhlasiť so mnou lebo máte nejakeho naj super kamoša.Ja vám to neberem.Teraz vravím čisto len na základe svojich skúseností.Aj ja som si viac krat myslel ,že nemam len obyčajneho priatela abo priatelku.Možno som aj mal, možno len v tej určitej dobe som sniekým vychádzal alebo možno ešte aj mám len to už tak nevnimam naneštastie lebo nemozem byt snimi casto.
Ja len že..asi každý z nich ma už sklamal aspon raz..aj keď niekedy možno v maličkostiach ale aj tie majú vačší význam keď mate nejake očakavania od tích priatelov.
Poznám prípad /možno aj viac) v kt. bolo to priatelstvo medzi 2 babami dosť silné a intenzívne a skrátka človek by nikdy nepovedal na tie 2 naj kamošky že sa z ničoho nič pohádajú a všetok skončia behom chvíli..
Niekedy si možno len vytvoríme ilúziu na zaklade toho že sniekym nám to teraz klape už nejaky ten čas ,že ide o skutočne priatelstvo.
A potm nastane nejaký zvrat alebo /ne)zhoda okolností a je koniec.
Tým mierim k tomu , že niekedy proste tie priatelstvá netreba precenovať pretože sa možte lahko sklamať ako ked napr niekomu sa zdvoerite s niečim a o par dni to už vie kopu iných ludi..
Z určiteho / skeptickeho) uhla by samohlo zdať že od každeho možme očakavať určité sklamanie , skôr či neskor.
Aj keď samozrejme sú aj priatelstvá kt. ludi spájaju nielen okolnosťami /napr.spolužiaci,susedia ...) ale aj fakt nadštandartným vzťahom prameniacim z porozumenia sa navzájom,podporovania sa a zlepšovania si nálady..
A tie majú potenciál nadobudnúť skutočnú hodnotu.Bohužial mnohé stroskotajú už v počiatkoch z dôvodu lenivosti spraviť prvý krok alebo len prílišnym egoizmom..
Ja osobne mám pocit že mam v blízkosti potencialne hodnotne praitelstvá..
možno ich je aj celkom dosť len niekedy práve tie okolnosti bránie v rozkvete..a niekedy to len skrátka chce čas..
No často mám pocit , že nech je hocijako , tak nikomu (niekedy už ani len na BIRDZ) nemožem povedať skutoočne o všetkom čo mam na srdci aleob na mysli ..a že pred každým je lepšie ostať aspon ako tak chránený..
Každopopádne priatelov potrebujeme..keď už pre nič iné tak aspoň aby sme neboli sami..ale verím že v tom bude aj niečo viac..


Sorry za nadmerný výskyt slov "niekedy " a "možno" ale z toho vyplýva setko su len hypotézy

 Úvaha
Komentuj
 fotka
sashi  16. 3. 2009 16:54
nerozmyslaj tolko a viac ludom ver... lebo dopadnes ako ja
 fotka
rom4n133  16. 3. 2009 18:53
Hmmm Určite, že sa na to pozeráš zo svojho uhla a neviem to posúdiť, v určitých miestach máš asi aj pravdu, ale ja občas neviem čo je to priateľstvo No vlastne viem, bože to je také zložité..



Aj ja som myslel, že na Birdz môžem všetko napísať, ale neviem.. Či skôr nechcem, nemôžem.. Bojím sa? A možno raz
Napíš svoj komentár