Dva mesiace v NRC Kováčová. Tribilión nových ľudí a 5 nových priateľstiev. Obmedzený net čo vedie k tomu,aby ste počúvali Príbehy.

O tom,ako "no ja som v piatok doma zakopol ,tak som si to natrel a nešiel som k doktorke ,načo? v pondelok mi amputovali nohu od kolena."

"ja som šla na operáciu po svojich.Odvtedy som na vozíku,vraj nevydalo"/vek 25/

chalan čo sa na vozíku vozí v tričku Chromá Noha a ktorý ma okrem iného naučí piť Latte .

A ja hrám bocciu,strieľam z luku ,potom pin pong a zamilujem si posilovňu a cvičenie. Jo,fakt ja !

A plánujem.Ako v marci chodím na Pilates a ozývam sa šéfke do poslednej práce,či ma nevezme. A ako to všetko povedie k tomu,aby som nás mohla presídliť do hlavného mesta.

Usmievam sa. Lebo Kováčová ma naučila hrať s kartami čo mám. S tým,že šťastie vôbec nie je splniť /mať/urobiť to či ono a potom konečne budem šťastný! Nie,čoraz viac som presvedčená,že šťastie je vziať to čo je a byť tak šťastný.


A potom to príde.V deň,keď mám večer odísť domov. Sediac v bufete pijúc kávu ,organizujúca pinpong a bocciu . Je to len okamih.Kým ma skrúti bolesť a ja mám slzy v očiach. A potom pár hodín nechodím.Potom aspoň s barlami. Noci plné bolesti,cigariet a pohotovosti. Komédia s názvom slovenské zdravotníctvo v plnom prúde.
Dnes som po troch týždňoch prespala prvú noc. /gratulujeme Sila!/ O desať dní mi konečne urobia MR a ja budem vedieť čo sa stalo.A hlavne,čo s tým.

Prešla som už všetkým,šokom ,nechápaním,plačom i kričaním. Asi najhorší zo všetkého bol ten pocit,že takto to byť nemá a nemalo.že ja už mám teraz cvičiť a chodi´t do práce a sťahovať sa.

No možno sa to nestalo pre nič iné iba pre to.

Aby som pochopila,že na niektoré "prečo"nie je odpoveď a pýtať sa to dookola je vážne len stratou času.
Aby som pochopila , že keď si už myslím,že mám niečo zvládnuté,príde tá istá skúška znovu.Lebo teóriu nič tak nepreverí ako prax.
Aby som si znovu pripomenula,že

"Make a plan. Set a goal. Work toward it. But every now and then look around. Drink it in. 'Cause this is it. It might all be gone tomorrow.."


Kováčová mi dala veľa. Naučila ma,že hrať môžeš len s kartami čo máš.
a ešte..
jo,skúšky,tituly,kariéra,rodina,vzťahy ..whatever.. všetko ovplyvňuje a formuje ... lenže vieš už Žiť ?

coz true is staying alive is not enough

a ten,čo sa nevie schuti nadýchnuť popoludňajšieho slnka ..potom Ti je bratm úplne jedno či chodíš, alebo si na vozíku...


Veci sa menia i ja ...len môj chrbát zostáva naďalej mojím chrbtom a ja už viem,že jediný spôsob ,ktorý je správny je prijať to.


tak ako to,že sa to ešte nezmenilo. tie "veci "s Tebou. 17.10.2013.už odvtedy sa v tom motám..milovala Ťa, "nenávidela" kričala, prosila, mlčala, bola najšťastnejšie dievča na planéte a najzrútenejšie v celej galaxii planét. V tej Kováčke som na to došla,na to,čo som robila zle. Okrem tých prvých dvoch mesiacov , som v tom príbehu nikdy nežila to čo bolo .Realitu.Aktuálny stav.Vždy ma strašila minulosť alebo som už už hneď chcela žiť v budúcnosti. Nikdy som nebola schopná žiť to čo bolo v ten deň.

A hoci niekde hlboko mňa je to stále nemenné ..

" viem,že by som Ťa vzala za ruky a povedala,že som spravila hrozne veľa chýb a že viem,že Ty si Manták...že si nie som ničím na svete taká istá,ako tým,že Ťa milujem. Že sa možno ešte niekedy zaľúbim, ale nebude to Láska. Ze už viem ako žiť bez Teba. Ale NECHCEM. Že ľudia mi hovoria ,že chlapov a dokonca aj mantákov je veľa.
Lenže tu nejde o Teba. Tu ide o to kým som s Tebou bola ja .Čo keby si ma len chytil za ruku,povedal to slovo a dovolili by sme si byť šťastní.Bez ohľadu na všetko,čo sme si spôsobili v minulosti.Bez ohľadu na to,čo budúcnosť..."

a hoci viem,že je to takto,karty pre "teraz "sú rozdané.Tak som kamoška,lebo to teraz sme.

You know time is long, and life is short.
Begin to live while you still can.


Díky Kováčová.Komple/t/xne si ma zmenila.A pritom som to stále ja ..

 Blog
Komentuj
 fotka
willbebetter  7. 3. 2015 18:05
neboj nic, ja si ta v hlavnom meste pockam
 fotka
silanova  7. 3. 2015 18:23
@willbebetter ! A potom,ked Ti budem milionkrat volat,ze som sa tam nikdy nemsla stahovat,ze kde to zase som ,lebo som sa po 35688456 stratila ,atd mi mozes ukazat aj tento blog
 fotka
riaaa  8. 3. 2015 12:57
Po 1 : žiadna Bratislava
Po2: nabudúcesa teším na Lattičko pre zlatíčko a počúvanie o chromej nohe
Po3: robota počká a taktiež pilates a discotéka u Alexa však to patrične roztočíme
po4: Lidlvozík
po 5 : Slovensko bolo je a vždy bude na riťku teda aspoň zdravotníctvo, preto žiješ v inom svete
po6: s mantákom si ma rozosmiala bohužial k tomu ti nemôžem povedať nič lebo ja mám k tomu najmenej čo hovoriť alee..
po 7 stále ťa neľúbim, teta !!!
po 8 CHÝBAŠ MI !!!!!!!!!!!!!!!
 fotka
silanova  8. 3. 2015 16:32
@riaaa 1 musí byt ,musí !kvoli T,ved vies! .)
2. kúpis mi chromú nohu ci laticko?
3.ovčie kožky forever!!!!!!
4. lebo Lild je vždy správna voľba !
5.jo!
6.ja viem,alee!
7.ešte raz mi povedz teta a dokamoškovali sme sa minimálne navždy!
8. už za hvíľu !
9.kľudne odpíš na fb
 fotka
mygate  10. 3. 2015 08:41
citam-Make a plan. Sell a goat a strasne to nechapem asi si treba ist najprv oci umyt rano, az potom sa povalovat pri blogoch
 fotka
silanova  10. 3. 2015 13:28
@mygate ja nemchpem co na tom nechapes
Napíš svoj komentár