Tento rok, rovnako ako aj minulý, som si od začiatku roku písala knihy, ktoré som prečítala. Nepodarilo sa mi ich prečítať toľko, koľko v roku 2013, no ževraj nie je dôležitá kvantita, ale kvalita (ktorá je aj tu niekde pochybná . Ku knihám sú písané krátke komentáre (písané ku koncu decembra, takže pri niektorých knihách už neviem, o čom boli), dátum v zátvorke znamená dátum dočítania knihy, hviezdička pri knihe znamená, že som knihu už predtým niekedy čítala a ENG znamená, že kniha bola čítaná v angličtine. Na záver sú krátke štatistiky. Dúfam, že si dnes prečítam čo najviac podobných blogov


1. Beckey Barker - Búrka v srdci (4.1.) *
V tomto roku som začala mojou obľúbenou love-storkou, ktorú čítam, keď si chcem niečo prečítať, ale zároveň nechcem, aby mi čítanie trvalo dlhšie ako dve hodiny.

2. Nora Robertsová - Sen v bielom (4.1.)
3. Nora Robertsová - Ustlané na ružiach (5.1.)
Prvé dve knihy z tetralógie o 4 kamarátkach, ktoré si založili svadobnú agentúru. Jedna má na starosti pečenie, druhá kvety, tretia fotenie a štvrtá celé organizovanie. Každá kniha sa zameriava trochu viac na jednu z nich, no sú tam aj iné dejové linky. Pamätám si, že na tej prvej som sa hrozne smiala, tá sa mi páčila. Jedna kniha je ešte niekde ďalej v zozname a jednu som ešte nečítala.

4. Susan Malleryová - Láska na zavolanie (18.1.)
Túto knihu som dostala na Vianoce, je to myslím príbeh o troch sestrách s tým, že každá kniha sa viac zameriava na jednu sestru. Prvú „časť“ Láska bez mamy som mala požičanú z knižnice, táto druhá bola tiež celkom fajn. Taká romantika.

5. Jude Deverauxová - Kameň želaní (25.1.)
6. Jude Deverauxová - Ľadová dáma (8.2.)
Dve knihy čítané v sobotu ešte z časov, keď som soboty trávila v knižnici (ani mi tie soboty nechýbajú). Pamätám si, že tá prvá sa mi páčila; tú druhú si nepamätám.

7. Jhumpa Lahiri - Unaccustomed Earth (6.2.) ENG
Druhá kniha poviedok k mojej bakalárskej práci. Prvú knihu som prečítala ešte na konci roku 2013, tieto sa mi čítali o niečo lepšie, aj keď boli dlhšie. Najkrajšie boli posledné tri poviedky, ktoré boli tak trochu prepojené a mali iný typ rozprávača, ako poviedky dovtedy, tak boli veľmi zaujímavé. Už mi len držte palce, aby som to dobre napísala do bakalárky.

8. Catherine Ryan Hydeová - Pošli to ďalej (10.2.)
Kniha požičaná z knižnice; milý príbeh o chlapcovi, ktorý veril, že ak urobí trom ľuďom dobrý skutok, tí to vrátia ďalším trom a celý svet bude preplnený dobrými skutkami.. Trochu mu to nevyšlo, ale kniha sa mi páčila.

9. F.Scott Fitzgerald - The Great Gatsby (10.2.) ENG
Táto kniha.. Jedným slovom WOW. Čítala som ju po anglicky a až po dopozeraní filmu - čo bolo celkom fajn, lebo inak by som sa asi trochu strácala. Film sa mi veľmi veľmi páčil, a následne čítanie knihy bolo super zážitkom. The Great Gatsby je asi mojou najobľúbenejšou knihou z americkej literatúry.

10. Stephen Chbosky - The Perks of Being a Wallflower (20.2.) ENG
V roku 2013 som písala o tejto knihe, ktorú som čítala v slovenčine, ale tiež som napísala, že ju chcem mať aj v angličtine. Čítanie v angličtine bolo super, tie listy sa čítajú naozaj ľahko a jednoducho. Ďalšie plus tejto knihy je, že ma fakt nádhernú obálku. Túto knihu (aj film, ktorý sa mi tiež páči) silno odporúčam.

11. Jude Deverauxová - Odvážna princezná (22.2.)
Sobotné čítanie romantiky v knižnici.

12. Jane Austenová - Láska Anny Elliotovej (23.2.)
Minulý rok som čítala od Austenovej Pýchu a predsudok a chcela som si prečítať aj túto. Bohužiaľ si moc nepamätám, o čom kniha bola, tak asi na mňa neurobila silný dojem.

13. John Steinbeck - Of Mice and Men (25.2.) ENG
Túto som mala na mojom to-read zozname (z ktorého som moc teda neprečítala). Bolo to zaujímavé čítanie, miestami som nevedela, čo by som ja robila na mieste hlavného hrdinu, keby mám takého brata. Túto knihu si plánujem prečítať ešte raz, ale asi v slovenčine, aby som sa nad ňou mohla poriadne zamyslieť.

14. Julie Garwoodová - Anjel strážny (1.3.)
Sobotné čítanie romantiky v knižnici.

15. Sandra Brownová - Zvláštny utorok (24.3.)
Podľa autorky asi romantika, ale nepamätám si, o čom bola.

16. Agatha Christie - A neostal ani jeden (25.3.)
Niekde tu na konci marca som si uvedomila, že som v živote neprečítala ani jednu detektívku od Agathy Christie a keďže môj obľúbený autom detektívok Michael Connelly mi pomaly dochádzal, pár kníh od nej som si prečítala. Začala som touto knihou, ktorá bola parádna (táto je s tou básničkou o desiatich černoškoch). Fakt som nevedela, aký bude záver a bola som prekvapená. Zaujímavá a dobrá kniha.

17. Michael Connelly - Temnejšia než noc (4.4.)
Ako je o riadok vyššie napísané, môj obľúbený autor. Všetky knihy od neho milujem, takže táto nie je výnimka a ďalší komentár nepotrebuje.

18. Agatha Christie - Trinásť záhad (7.4.)
Druhá kniha od A.Christie, táto bola myslím o tom, ako si ľudia na nejakom večierku rozprávali príbehy a potom hádali riešenia a slečna Marplová všetky uhádla. Ako prvá kniha o slečne Marplovej to bolo fajn, no postupne mi to prišlo moc predvídateľné a ona ako osoba trochu nudná.

19. Anthony E.Zuiker - Level 26: Netvor z temnoty (14.4.)
Skúsila som aj Netvora, no ďaleko som nepochodila, ďalšie dve pokračovania knihy som si veru už neprečítala, lebo by som sa moc bála. V knihe boli aj rôzne odkazy na www stránku, kde boli videá a tak, ale to som si tiež nepozerala, bolo to dosť strašidelné aj bez toho.

20. Nora Robertsová - Navždy spolu (2.5.)
Toto je tá kniha z tetralógie, ktorú spomínam niekde na začiatku. Tiež sa mi páčila.

21. Dan Brown - Inferno Peklo (5.5.)
Na Inferno som nepočula žiadne chvály a aj preto som sa s čítaním neponáhľala a knižku si prečítala takmer rok od vydania. Mne sa Brownove knihy páčia, aj keď im je vyčítaná už predvídavosť a opakovanosť deja. Inferno sa mi páčilo a bolo pre mňa zaujímavé aj tým, že historické udalosti, ktoré sa v knihe spomínajú, sme predtým asi tri mesiace dozadu preberali v škole.

22. Jana Pronská - Krvavý erb (8.5.)
Pronskej kniha, ktorú som kúpila do knižnice, tak som si ju rovno aj prečítala. Nezanechala vo mne nejaký úžasný dojem, bola taká obyčajná.

23. Agatha Christie - Vražda v Orient Exprese (9.5.)
Moja prvá kniha s detektívom Poirotom a celkom zaujímavé zisťovanie, kto zabíjal v Orient Exprese. Vyriešenie si pamätám hlavne preto, lebo bolo pre mňa nanajvýš čudné.. Zistila som, že Agatha asi nebude mojou šálkou kávy.

24. Rob Thomas - Veronica Mars: The Thousand-Dollar Tan Line (20.5.) ENG
Rok 2013 som túžobne očakávala hlavne kvôli filmu Veronica Mars, ktorý bol úplne úžasný, najkrajší a najlepší, zbožňujem ho. Veronicu Mars ako seriál som prv hrozne žrala a preto film som musela vidieť. O to radšej som bola, keď vyšla kniha ako pokračovanie filmu. Je to vlastne detektívka, v ktorej boli plusom moje obľúbené postavy. Druhá kniha mala pôvodne vyjsť v októbri, ale vydanie bolo posunuté na január (už teraz sa moc moc teším).

25. Michael Connelly - Mesto kostí (30.5.)
Michael Connelly a jeho ďalšia super kniha zo série Harry Bosch. Okrem toho asi niekde tu som zistila, že je natočená pilotná epizóda seriálu Bosch práve podľa tejto knihy a dlho som váhala, či si pokaziť moju predstavivosť a pozrieť sa, ako postavy stvárnili v seriáli. Samozrejme som nevydržala a teraz netrpezlivo čakám na február, keď konečne pôjdu aj ostatné epizódy seriálu.

26. Agatha Christie - Nemezis (1.6.)
Tak som to skúsila ešte s jednou knihou od Agathy a slečnou Marplovou, ale bohužiaľ so slečnou Marplovou sme sa kamoškami nestali. Ale čítanie to nebolo zlé.

27. Michael Connelly - Stratené svetlo (5.6.)
Michael Connelly komentáre nepotrebuje

28. Tess Gerritsenová - Dvojníčka (6.6.)
Zistila som, že od Tess Gerritsenovej je ešte pár kníh, ktoré som nečítala; medzi nimi aj dvojníčka, ktorá bola fakt veľmi zaujímavá a dobre sa mi čítala.

29. Kresley Cole - Kapitánová láska (6.6.)
Podľa názvu nejaká romantika, ale obsah si nepamätám. Občas potrebujem aj také knihy na oddych, na ktoré hneď po prečítaní zabudnem.

30. J.K.Rowlingová - Prázdne miesto (9.6.)
Asi ako každého fanúšika HP a Rowlingovej ma zaujímalo, ako sa jej podarila nová kniha, od ktorej samozrejme všetci čakali veľa, lebo veď Rowlingová. Priznám sa, že táto jej kniha mi moc nesadla (teraz si už len pamätám, že to bolo niečo o starostovi.. a ďalej neviem) a rozhodla som sa nečítať ani jej detektívky a zostať verná iba Harrymu.

31. Michael Connelly - Kvapka (10.6.)
Od Connellyho prvá kniha, ktorú som si kúpila. Tu niekedy som sa rozhodla, že chcem vlastniť celú sériu Harryho Boscha. Vedela som, že to bude ťažké, lebo taká polovica jeho kníh je vypredaná a nedotlačená, čiže som čakala, že pri tých posledných knihách si riadne priplatím. Našťastie sa mi stala úžasná vec, a to že keď mi chýbalo ešte nejakých 8 kníh (z 18), tak mi ich jedna pani všetky ponúkla naraz a lacno, takže som zozbierala celú sériu Harryho Boscha za nejaké dva mesiace a jedna kniha ma vyšla približne iba 5,50, z čoho sa teším ešte doteraz.

32. John Green - Looking for Alaska (11.6.) ENG
Zaujal ma John Green a ako prvú som si kúpila jeho knihu Looking for Alaska (s obálkou, ktorá sa mi nepáči ). Kniha sa mi naopak páčila, boli tam pekné myšlienky, no viac sa mi páčila časť BEFORE, lebo pri časti AFTER som mala pocit, že autor ešte nechcel ukončiť knihu, ale už nevie, o čom má už písať.

33. Tess Gerritsenová - Čas lovcov (12.6.)
Na menín som dostala nejaké tie eurá, tak vydalo aj na knižku od Tess, bola riadne dobrá, ale veru som sa bála. Jej knihy mám rada.

34. LaVyrle Spencerová - Spomienky na leto (13.6.) *
Kniha, ktorú máme doma a občas si ju rada prečítam, keď mám chuť na romantiku (plus bola fakt super mama a mala super deti).

35. Agatha Christie - Vražda je zvyk (17.6.)
Tak moja (zatiaľ) posledná kniha od Agathy, s detektívom Poirotom som si takisto moc nesadla. Vedela som, že vrahom/podozrivým bude niekto úplne najnenápadnejší a tým pádom sa kniha stala celkom predvídateľnou.

36. Tess Gerritsenová - Učeň (22.6.)
Ďalšia kniha od Tess, ktorá sa mi dobre čítala.

37. Michael Connelly - Advokát zo zadného sedadla (23.6.)
Michael Connelly a tentokrát kniha zo série Mickey Heller; bolo to niečo iné ako pravidelné detektívne čítanie, ale aj táto bola celkom fajn a dobre sa čítala.

38. George Orwell - 1984 (25.6.)
Uf, uf, tak toto si pamätám ešte doteraz, ako ma tá kniha zdeprimovala. Neuveriteľné, ako to George Orwell napísal, občas sa zdá, že to kopíruje realitu. A bohužiaľ to nie je žiadne science-fiction.

39. Michael Connelly - Smrť v meste anjelov (3.7.)
Ďalšia super kniha.

40. Lisa Kleypasová - Milenec lady Sofie (7.7.)
41. Catherine Coulterová - Nevesta v prestrojení (8.7.)
Romantické knihy, pri ktorých som si oddýchla, ale asi mi moc nedali.

42. Michael Connelly - Prípad s čiernou skrinkou (11.7.)
Moja druhá vlastnená kniha od Connellyho - chronologicky zatiaľ posledná, tiež super.

43. Veronica Rossi - Into the Still Blue (15.7.) ENG
Tretia časť trilógie, ktorú sa vydavateľstvo Ikar rozhodlo nepreložiť, ako sa to často stáva a tak mi nezostalo nič iné, ako čítať v angličtine. Prvá kapitola mi nič nedala, lebo som nechápala, o koho v knihe ide, keďže som dovtedy prvé dve knihy čítala v slovenskom preklade, kde boli iné mená, no potom sa do toho dostala a kniha sa mi páčila.

44. Meg Cabotová - Nenásytná (16.7.)
Pri tejto jedinej knihe mám v zozname napísanú poznámku, a to: „hovadina“. Čítala som ju, lebo ju ocino neviem odkiaľ priniesol domov, ale fakt to bolo hrozné. Ak nad touto knihou rozmýšľate, ani ju neotvárajte.

45. Rainbow Rowell - Eleanor & Park (18.7.) ENG
Popri Johnovi Greenovi ma zaujala aj autorka Rainbow Rowell a ako prvá kniha od nej sa ku mne dostala Eleanor & Park, ktorá sa mi veľmi páčila. Jediné, čo ľutujem, je to, že som chcela ušetriť 1-2€ a tak som si ju kúpila s obálkou, ktorá sa mi teraz nepáči (nechce niekto kúpiť túto knihu, že by som ju predala a potom si kúpila s peknou obálkou?

46. John Green - The Fault in Our Stars (26.7.) ENG
Ospevovaná a nenávidená kniha - veľmi sa mi na nej páčili dialógy. Ale inak čítanie to nebolo zlé, čítala sa ľahko a mne sa páčila.

47. Enja Rúčková - Karambol (27.7.)
Sestra má rada knihy z edície Evitínky a tak, keď táto vyšla, som jej ju kúpila a predtým som si ju prečítala. Bolo to také stredoškolské čítanie, o stredoškolskej láske, ktorú každý zažil, a pokiaľ ju nezažil, tak chcel o nej aspoň čítať. Tá kniha ale bola dosť zlá - postavy neboli poriadne popísané, ich rodinné prostredie, celkovo tá kniha pôsobila takým dojmom, že tu sa niečo udeje, tam sa niečo udeje, ale poriadny dej nikde. (Ale mojej 14-ročnej sestre sa páčila

48. Tracey Garvisová Gravesová - Na ostrove (29.7.)
Túto knihu som si požičala z knižnice, lebo som si prečítala len začiatok anotácie - že je o učiteľke. Nakoniec to bolo o učiteľke, ktorá spolu so svojim žiakom stroskotala na ostrove, kde boli nejaké 4 roky a samozrejme sa do seba zaľúbili. Kniha sa celkom dobre čítala.

49. Michael Connelly - Úžiny (1.8.)
50. Michael Connelly - Rozsudok ulice (3.8.)
Ďalšie úžasné knihy od Michaela Connellyho.

51. Jara H.Bertolari - Nahí strážcovia raja (14.8.)
Túto knihu som mala z našej knižnice a zobrala som si ju, lebo som nemala čo čítať, ale príliš sa mi nepáčila.

52. Iva Kučerová - Manželstvá a iné problémy (15.8.)
Túto čítala sestra a povedala mi, že sa jej veľmi páči, lebo hlavná postava chystala svadbu, navštívila svadobný veľtrh atď, že celá ona (sestra sa práve vtedy zasnúbila a tak začala vybavovať niektoré veci na svadbu). Tak keď odišla do roboty, rýchlo som knihu zobrala a prečítala, lebo v celej knihe bolo také váhanie, že či sa má vydať alebo nie a ak by náhodou skončila kniha zle (ne-happy-endom), tak by som jej ju asi zobrala a nedala dočítať Skončila happy endom, ale mne sa moc nepáčila, tiež to písanie nebolo úplne dotiahnuté.

53. Matt Forbeck - Leverage The Con Job (17.8.) ENG
Novela k seriálu Leverage, s ktorou som veľmi dlho bojovala. Fakt som ju mala dlho rozčítanú a nie a nie dokončiť. Potom ma ale kniha chytila a dočítavala sa mi veľmi dobre.

54. Gabriel Garcia Marquez - Generál v labyrinte (19.8.)
Kniha, ktorú som si chcela prečítať kvôli Greenovej knihe Looking for Alaska, kde bola pár krát spomenutá, ale nebolo to čítanie pre mňa. Takmer žiadne dialógy a mnohé opisy urobili z knihy pre mňa utrpenie a ja som bola rada, keď som túto úplne tenučkú knihu po dvoch týždňoch dočítala.

55. Georgia Bockovenová - Rok, ktorý všetko zmenil (20.8.)
Kniha, ktorú som zobrala mamine, lebo som sa nudila. Celkom dobré čítanie o štyroch sestrách, ktoré o sebe nevedeli a teraz po smrti otca sa musia raz za mesiac stretávať a vypočuť si jeho rozprávanie.

56. Rainbow Rowell - Fangirl (22.8.) ENG
Tak táto kniha sa čítala sama. Fakt, to bolo úžasné, nevedela som sa od nej odtrhnúť. Téma vysokej školy bola mne blízka, čo mi však vadilo, boli vsuvky fanfiction, ktoré akože tá hlavná postava napísala, no ktoré nemali žiadnu súvislosť ani so sebou navzájom ani s dejom (a hrozne sa podobali HP) a tak som ich preskakovala.

57. Michael Connelly - Všetko pre prachy (28.8.)
58. Michael Connelly - Betónová blondína (30.8.)
59. Michael Connelly - Spiatočka (30.8.)
60. Michael Connelly - Piaty svedok (4.9.)
Posledné štyri príbehy od Michaela Connellyho, tie stredné dve sú myslím zo série Harryho Boscha, tu som ich už mala všetky kúpené a ďalšie dve sú z knižnice, ale tiež boli super. Cez leto plánujem maratón série Harry Bosch a tento krát v chronologickom poradí

61. Erich Segal - Príbeh našej lásky (4.9.)
62. Erich Segal - Oliverov príbeh (5.9.)
Sesetra mala knihy požičané od tety a tak som si ich prečítala aj ja. Myslím, že kedysi veľmi veľmi dávno som Príbeh našej lásky už čítala, ale kniha sa mi teraz nezdala taká úžasná, akú som si ju pamätala.

63. John Green - The Abundance of Katherines (22.9.) ENG
Tak táto kniha je podľa mňa najhoršia od Greena, to bolo utrpenie, kým som to dočítala

64. Rainbow Rowell - The Attachments (23.9.) ENG
Táto bola super! Je to z časov, keď ešte internet nebol taký rozšírený a v práci museli mať chlapíka, ktorý si čítal všetky pracovné maily, či si v nich zamestnanci náhodou nepíšu niečo súkromné. Super sa to čítalo, aj super námet, podobnú knihu som ešte nečítala.

65. Zuzka Šulajová - Džínsový denník 4 (26.9.)
Knihu som kupovala sestre, tak som si ju (ako je mojim zvykom) prečítala najskôr ja. Ako čítanie bolo fajn, takéto denníkové zápisky nie sú zlé, ale na sérii mi vadí, že už ide vlastne o piatu knihu a autorka ešte ďalšie 2-3 plánuje a už sa mi moc nepáči smer, ktorým sa to uberá.

66. John Green - Paper Towns (28.9.) ENG
Cez leto som si kúpila všetky knihy od Greena a táto mi zostala na prečítanie posledná. Čítala sa super, celkom som sa bavila hlavne na prvej polovici, keď bol s Margo, no aj druhá polovica knihy nebola zlá. A páčili sa mi niektoré myšlienky z knihy, napríklad táto je celkom zábavná “The rules of capitalization are so unfair to words in the middle of a sentence.”

67. Jonas Jonasson - Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol (1.10.)
Starčeka som si požičala z našej knižnice a moc som od nej nečakala, lebo od bestsellerov a super kníh (podľa všelijakých reklám a rebríčkov) zvyčajne nedostanem to, čo čakám. No starček ma prekvapil a bola to naozaj zábavná kniha, dobre a rýchlo sa čítala.

68. Cecelia Ahern - Sto mien (2.10.)
Túto som si požičala z knižnice asi kvôli autorke, lebo kedysi dávno som od nej čítala P.S.I love you a tak som si myslela, že aj toto sa mi bude páčiť. Bolo to vlastne viac príbehov zasadených do jedného väčšieho a celkom fajn sa to čítalo.

69. Louisa May Alcottová - Malé ženy (10.10.) *
Malé ženy som už asi kedysi dávno čítala, no moc som si na ne nespomínala, tak som si ich požičala z knižnice. Toto je taká super kniha, že som si hneď zohnala celú sériu (okej, nebolo to hneď, trvalo mi to asi 2 mesiace) a síce zatiaľ mám prečítané len dve knihy zo štyroch, tak aj tak si myslím, že táto sa mi bude páčiť úplne najviac. A zbožňujem Jo!

70. Jack Kerouac - Na ceste (28.10.)
Hmm, čo napísať k tejto knihe. Mňa osobne nenadchla, ani sa mi dobre nečítala, lebo to boli väčšinou opisy, a ja moc také knihy nemusím.

71. Guillaume Musso - Budeš tam? (28.10.)
72. Jenny Downhamová - Ty proti mne (29.10.)
Dve knihy z knižnice; prvá bola celkom pútavo napísaná, lebo si pamätám, že som ju čítala v noci a druhá sa mi zdala trochu známa, ale nepamätala som si, ako sa skončí. Z týchto dvoch sa mi ale viac páčila prvá.

73. Ernest Hemingway - Slnko aj vychádza (24.11.)
Túto knihu som si požičala v rámci prípravy na literatúru v ďalšom semestri. Zo začiatku som ňou bola úplne nadšená, fakt som nečakala, že ma tak chytí. No niekde v druhej polovici ma prestala baviť, keď autor stále dokolečka písal o býčích pretekoch/zápasoch, čo ma teda moc nebralo. Ale celkovo hodnotím knihu pozitívne.

74. Zuzana Široká - Šťastie na mňa spadlo z neba (24.11.)
Kniha z edície kabelkových kníh, či ako sa to volá; román, pri ktorom som si oddýchla. Svoj účel splnil.

75. Nina Protušová - Čierna skrinka (29.11.)
Knihu som si požičala z knižnice bez toho, aby som si všimla, že ju napísala 19-ročná slovenská akožespisovateľka. No a keď som ju mala doma, tak som si ju už prečítala, ale nepáčila sa mi. Z námetu sa dalo vytrieskať oveľa viac a hlavne mi to prišlo, že záver knihy vôbec nebol v súlade s celou knihou; proste ako keby autorka v celej knihe písala o jednom a na posledných 5 stranách uzatvorila celkom iný príbeh. A ešte mi išli na nervy mená postáv, ktoré som poznala zo seriálov, ktoré pozerám.

76. Koethi Zanová - Zoznam zákazov (30.11.)
Knihu som si požičala z knižnice, ale asi som si ju ani nemusela brať. Prečítala som si ju, ale potom som nad ňou nerozmýšľala, lebo nemám rada také témy.

77. John Green - Papierové mestá (1.12.)
Požičala som ju z knižnice, nech si ju prečíta sestra a tak som si ju rovno prečítala aj ja, že pozriem, ako je preložená (v origináli som ju čítala asi o 10 kníh vyššie). Dobre sa čítala a tá paperbacková verzia od YOLi sa mi naozaj páči.

78. Miroslava Varáčková - Nepobozkaná (18.12.)
79. Ivana Furjelová - Všetko naopak (19.12.)
80. Enja Rúčková - Môj nevlastný brat (27.12.)
Všetky tri knihy som dávala sestre na Vianoce a vždy si ich najprv prečítam; prvé dve som stihla prečítať ešte pred Vianocami, tretiu až po. Nepobozkaná bola celkom fajn, vo Všetko naopak mi úplne nesadol rozprávač a celú knihu som čakala, kým už konečne skončí, a Môj nevlastný brat bol celkom fajn román pre tínedžerky. Moja 14-ročná sestra má na ne iný názor, jej sa páčia všetky tri a tá druhá sa jej páči práve preto, že má iného rozprávača než ako je zvyknutá. Takže ako sa hovorí, sto ľudí, sto chutí.


A na záver ešte krátke štatistiky:
*najviac kníh som prečítala v mesiaci AUGUST - 11 kníh
*najmenej kníh som prečítala v mesiacoch MAREC a APRÍL - po 3 knihy
*spisovateľ, od ktorého som prečítala najviac kníh - bezkonkurenčne to vyhral MICHAEL CONNELLY (13), po ňom JOHN GREEN (5) a AGATHA CHRISTIE (5)
(Michael Connelly bol aj minulý rok môj najčítanejší spisovateľ)
*počet kníh, ktoré som prečítala po anglicky - 14 (čo je o 9 viac ako minulý rok, teším sa)
*celkovo som prečítala o 58 kníh menej ako minulý rok (ak by vás zaujímal aj minulý rok, je v mojich blogoch)

 Denník
Komentuj
 fotka
tatianka  1. 1. 2015 11:40
odporúčam stránku goodreads.com, tam si môžeš evidovať všetky knihy, čo si prečítala.

ja som tento rok čítala malé ženy prvý krát (sesternica mi darovala, keď zistila, že som to ešte nikdy nečítala a napriek tomu, že už dávno nie som v cieľovej vekovej skupine, veľmi sa mi to páčilo
 fotka
nats  1. 1. 2015 17:02
fuuu celkom slusne cislo
 fotka
nats  1. 1. 2015 17:04
s mojimi 33 sa to neda ani porovnat
 fotka
tryffanya  1. 1. 2015 17:40
tú Fangirl si chcem strašne moc prečítať kde si ju zohnala? v kníhkupectve? od Rowellovej som čítala Eleanor a Parks a tá bola super ^_^

a inak parádne číslo, ja by som sa mala hanbiť, lebo tento rok som knihám veľa nedala (i keď som zase dala veľa fanfikciám, ktorých množstvo za tento rok je nespočítateľné )
 fotka
ohavnost  1. 1. 2015 17:49
Deverauxovú som čítala, ale neviem, či práve tieto, čo aj ty

Pošli to ďalej je krásna kniha i krásny film a práve pri tomto sa neviem rozhodnúť, či sa mi viac páčil film alebo kniha... pretože film bol pekne natočený, ale nepáčil sa mi koniec, pri knihe sa mi páčil koniec, ale zase sa mi nepáčil štýl akým to bolo písané

O myšiach a ľuďoch som tento rok čítala i ja a to sa mi páčilo

a vlastne je tam veľa kníh, čo som čítala a na ktoré sa ešte len chystám
 fotka
warble  1. 1. 2015 17:57
slušný zoznam
hrozne by som aj ja taký chcela, ale absolutne neviem aké knihy, kde na ne prísť a tak (knižnica v našom meste je , uf, ako to povedať, prosto prázdna ) čo mi je dosť ľúto :/

no ale tak rešpekt
 fotka
deravyvlas  1. 1. 2015 18:02
Karambol od Rúčkovej som čítala počas svojej prvej prednášky na vysokej a strááášne som sa na nej smiala, lebo je fakt... divná a taká detinská a týmto si mi dala fajn typy na knihy, vďaka
 fotka
overexcitedgirl  1. 1. 2015 19:57
@tryffanya anglické knižky si kupujem z bookdepository, teraz ju tam majú tuším ešte kúsok lacnejšiu, než som ju kupovala ja » www.bookdepository.com/Fangirl-Rainbow...
a ja som tento rok prvý krát skúsila aj fanfikcie, ale zistila som, že moc to nie je moja šálka kávy a skôr mi vadí, keď tie postavy z kníh menia (aj keď, ty asi čítaš viacej ff k seriálom asi
 fotka
overexcitedgirl  1. 1. 2015 20:00
@tatianka ďakujem za stránku, používam ju, značím si tam niektoré knihy, ale moc ma neoslovila.. čo sa mi na nej páči sú akurát tak quotes, že keď dočítam knihu, tak si ich tam prejdem a označím si tie, ktoré sa mi páčia a malé ženy podľa mňa vôbec nie sú pre cieľovku -násť ročných alebo tak, to sa dá čítať v každom veku

@ohavnost Devereauxová celkom fajn píše, v porovnaní s ďalšími knihami romantického charakteru.. a ak sa ti bude chcieť, popíš mi nejaké knihy, kt. si čítala a páčili sa ti, keď máme podobné štýly, možno sa niečim inšpirujem
10 
 fotka
ohavnost  1. 1. 2015 20:03
písala som i ja blog o tom, čo som prečítala za tento rok... inak od Devereauxovej mám radšej tie historické ako tie zo súčastnosti, hlavne zamatová séria sa mi páčila (tuším tak sa volala, 4 knižky o 4 súrodencoch tuším)
11 
 fotka
overexcitedgirl  1. 1. 2015 20:03
@Warble uff, tak to neviem, ja väčšinu čítam z knižnice, aj dedinská má okolo 4000 titulov a v prípade veeeľkej núdze by som si vedela vybrať aj tam, a chodím aj do mesta do okresnej a do druhého mesta do krajskej, plus aj do univerzitnej, takže kníh si môžem vyberať donekonečna skús teda kamošky, požičiať si od nich

@deravyvlas jop, presne, ale viem si predstaviť, že pred pár rokmi by som tú knihu dosť žrala, proste taká tínedžerovina teraz som na tom videla už iba všetko zlé
12 
 fotka
overexcitedgirl  1. 1. 2015 20:04
@ohavnost aha, idem si prečítať, teraz som prišla po celom dni na net a ešte som nepozerala nové blogy
13 
 fotka
ohavnost  1. 1. 2015 20:09
a od Robertsovej sa mi páčila írska trilógia Srdce mora, Slzy mesiaca a Drahokamy slnka
14 
 fotka
tryffanya  2. 1. 2015 04:59
@overexcitedgirl ooo, veľmi krásne ďakujem za tú stránku hneď si ju asi aj objednám, budem mať dodatočný vianočný darček sama od seba a áno, čítam FF aj k seriálom občas, ale 80% všetkých poviedok je hlavne k anime a mange, ktoré mám rada a ešte sem-tam k Harry Potterovi
15 
 fotka
antifunebracka  11. 1. 2015 01:07
z celeho toho zoznamu som precital nastastie len 1 knihu a som tomu aj dost rad btw ty si dost taka romantickA dusa, ze?
16 
 fotka
overexcitedgirl  11. 1. 2015 10:30
@antifunebracka mám svoje obdobia ale dosť rada čítam aj detektívky!
Napíš svoj komentár