Mami, tati, kúpila som si basgitaru. Tieto slová mojich rodičov, nie len nahnevali, ale aj donútili zmeniť ich správanie voči mne. Rodičom sa vôbec nepáči, že som sa rozhodla hrať na base. Nikdy mi na ničom tak nezáležalo, ako teraz na tom, aby som sa zblížila s Nikolasom. Olívia sa ma vôbec pred našimi nezastala, ako by vedela, že práve ten nádherný hudobný nástroj, čo je u mňa v izbe by mal byť dôvodom, prečo sa Niko s ňou rozíde. Som asi hlúpa, keď dúfam v to, že raz bude môj. Rodičia mi prikázali, aby som tu gitaru vrátila späť. Ale, čo mám urobiť, prísť a povedať? Zdravím, sorry, že som si najskôr objednala gitaru, teraz ju chcem vrátiť, pretože mojim rodičom sa to nepáči, že ju mám. Myslia si, že keď budem hrať v nejakej kapele, že sa zmením a začnem piť a drogovať. Poznám samu seba a viem, že by som nezačala piť, pretože na minuloročnej oslave Michaelových narodenín mi stačilo. Odvtedy, čo som sa opila, že mi bolo na druhý deň tak zle, som si povedala, že už nikdy nechcem piť. A drogy? Veď k drogám sa môžem dostať všade aj v škole aj na internete. Podľa mňa moji rodičia úplne trápne stresujú, pretože ja nechcem skončiť ako nejaká feťačka, ale ako Nikova priateľka. Fakt neviem čo mám robiť. Som sedemnásťročné dievča, ktoré je bezhlavo zaľúbené do sestrinho frajera a chce hrať na basgitaru. Jediný kto ma drží pri živote sú Emma a Michael. Sú to pre mňa veľmi výnimočné osoby. Mich tiež nie je moc nadšený, že som si kúpila basu, ale prečo? Čo je také zlé na tom, keď sa chcem naučiť hrať na niečo a byť v niečom dobrá? Mich hrá futbal a Emma krásne kreslí, ale čo ja? Veď ja som také tupelo, neviem ani tancovať, ani spievať, ani kresliť, ani na nič hrať, a preto to chcem zmeniť. Ja nechcem skončiť ako zakomplexovaná teenagerka, ktorá bude v tridsiatke na liekoch, pretože budem trpieť depresiami a pocitmi menejcennosti.
-Mami potrebujem sa s tebou porozprávať.
-Amy ak chceš otvárať uzavretú tému basgitara márne sa snažíš.
-Ale mami, prečo mi to robíš?
-Ja ti nič nerobím Amy, ale jasne sme ti s ockom povedali, že ten nástroj musíš vrátiť. My ti chceme len dobre. Uvidíš za pár rokov nám obom poďakuješ, za to, že sme ti nedovolili, aby si si zničila život.
-Mami, ja nemám už 15, už som skoro dospelá. Dobre vieš, že ani nepijem, ani nefajčím a ani drogy ma nelákajú.
-Amy, prečo chceš zrazu silou mocou mať basgitaru a naučiť sa na nej hrať?
-Prečo? Pretože aj ja chcem byť v niečom výnimočná. Pozri sa na Olíviu, tá je šéfredaktorka školských novín, ona má dar a talent na písanie. Michael hrá futbal a Emma krásne kreslí, aj ja chcem byť v niečom dobrá a dokázať v živote, že nie som len bábka osudu. A mami aj Nikolas hrá na gitaru, má aj kapelu a nedroguje ani nebýva opitý.
-Amy, ale Nikolas už maturuje a je dospelý.
-A čo to mení na skutočnosti, že som od neho len o rok mladšia a chcem v živote konečne niečo dokázať?
-Dosť Amy, keď príde ocko domov, porozprávame sa všetci traja.

Skvelé, som taká šťastná. Ocko prišiel z roboty a mama ho hneď zavolala do obývačky, kde som kukala hudobný kanál MTV. Rozprávali sme sa spolu a ja som sa snažila ich presvedčiť, aby mi dovolili si nechať moju krásnu basu. Nakoniec moje prosíkanie a všelijaké sľuby odmäkčili mojich tvrdohlavých rodičov. Sľúbila som, že nezačnem piť ani drogovať, a že budem pomáhať v domácnosti viac ako doteraz. Okamžite som bežala do svojho podkrovného kráľovstvá, aby som napísala smsku Emme, aby sa u mňa zastavila. Prišla aj spolu s Michaelom, pretože boli v parku a na hot dogu. Moja basgitara sa jej veľmi páčila a bola veľmi šťastná, že som si ju kúpila, teda aspoň tak vyzerala. Michaelovi sa nepáčilo rovnako, ako aj naším, že ju mám, ale mne to je jedno. Je to môj najlepší kamarát a preto by mal chcieť, aby som bola šťastná a nie moje šťastie mi kaziť.

 Blog
Komentuj
 fotka
iwka555  2. 7. 2011 21:22
Like Like Like toto sa mi páči
 fotka
adsy  3. 7. 2011 00:41
pokračovanie pls
Napíš svoj komentár