Vážené dámy, milé slečny, obdivuhodné manželky a muži.

Srdečne Vás vítam na tomto stretnutí ,na ktorom by sme mali konečne vzdať úctu osobám ,ktoré tento svet skrášľujú ,zjemňujú ,robia ho vydržateľným, zaujímavejším. Áno myslíte si správne ,narážam na ŽENY...

„Žena je len žena ,ale dobrá cigara, to je pofajčeníčko ..“je výrok samozrejme muža, s ktorým si dovolím nesúhlasiť ,pretože žena nie je LEN žena. Je to matka , kamarátka, milenka, sestra ,spolužiačka , je to človek ,ktorý rovnako ako hociktorý muž žije na tomto svete, dýcha vzduch a rozmýšľa. Na podnet kolegov ,ktorí ma obklopujú ,chcem podotknúť ,že žena má mať viac práv ako byť ticho a nachádzať sa v kuchyni. Nemusí nosiť biele oblečenie aby ladila s kuchynskými spotrebičmi a nemusí mať svalnaté lýtka aby zvládala ťahať reťaz ,ktorá jej vymedzuje miesto okolo sporáka. Ženy rovnako ako dokážu byť silné ,dokážu byť aj jemné, vďaka pôrodu majú posunutý prah bolesti ,zvyknú sa zvyčajne zhadzovať a podceňovať ,pretože ich polovičky obľubujú pocity alfa samcov ,vďaka čomu sa môžu cítiť na koni. Nesnažím sa naznačiť ,že ženy sú lepšie ako muži chcem len ukázať ,že aj ženy dokážu veľké veci. Nie nadarmo sa hovorí, že za úspechom muža hľadaj ženu.
Vžite sa do situácie ,že by sa zo dňa na deň stratili. Viem si predstaviť ,že by ste si na mikrosekundu vydýchli, ale neskôr by ste začali nariekať , cítili sa stratení, prázdni, a nakoniec by ste sa zbláznili a preto si zaslúžia aj ony našu úctu. Každý človek by sa mal posudzovať individuálne ,podľa kvalít ,podľa toho čo nám môže ponúknuť, nie len podľa pohlavia. Ako dokážu niektorí muži upiecť dobrý koláč, povysávať alebo umyť okná, tak isto dokážu niektoré ženy dobre šoférovať ,obsluhovať žeriav či odohrať florbalový zápas! Našťastie sú už dávno za nami časy ,kedy ženy nemohli voliť ,nemali právo prejavu ,mohli akurát sedieť doma a starať sa o domácnosť. Určite zvládajú muži niektoré veci lepšie, ale to ešte neznamená, že musia byť ženám tieto veci odopierané... Aj keď sú muži stavaní na ťažšiu fyzickú prácu ,nemusíme sa dať nimi zastrašiť, my sme tie ktoré ich plodia. Viem ,že aj muži sú úžasní ,ale o tom nie je toto stretnutie ,ženy si rovnako zaslúžia obdiv.

Preto by som to chcela ukončiť citátom ,ktorý na počudovanie mnohých tiež vyslovil muž :“Žena pochádza z mužovho rebra. Nie z jeho chodidla, aby sa po nej chodilo. Nie z jeho hlavy, aby bola dokonalejšia, ale z boku, aby bola rovnaká. Spod ramena, aby bola chránená a blízko srdca, aby bola milovaná.“ Preto vás chcem vyzvať aby ste milovali svoje ženy ,aby ste im to občas dali najavo a nepodceňovali ich ďakujem vám za vašu pozornosť.

 Blog
Komentuj
 fotka
schizoofrenik  11. 3. 2012 15:59
Ale cigara to je pofajčeníčko! Na to netreba zabúdať =P
Napíš svoj komentár