Moja časť

*- Tisha -*

Moju sestru som odtiahla bokom a začala sa s ňou rozprávať.

,,Emma, prečo si taká, čo sa to s tebou deje?" vyblafla som na ňu nahnevane. Ruky som si dala v bok.

,,Nič mi nie je, nebuď paranoidná, ja nemôžem za to, že si mňa vybral tak mi daj láskavo pokoj," zavrčala na mňa a potom do mňa strčila a utekala niekde preč. S otvorenými ústami som hľadela do blba. Toto miesto ju zmenilo, nikdy sme sa sem nemali sťahovať, nikdy sme nemali stretnuť Miley či vlastne ako sa to volá. Maly sme ostať v Chicagu. Úplne vykolajená som vbehla do obývačky, ale nikde nebolo nikoho.

,,Miley?" spýtala som sa prekvapene. Dom bol prázdny. Miley by mi dala vedieť keby odchádzala, čo keď sa jej niečo stalo? Asi ju musím vystopovať. Vyšla som do lesa a išla za jej pachom. Celý les voňal ako Emma a Miley. Keby som mala srdce, búšilo by mi ako o život.
Zrazu som započula hlasy. Niekto kričal a potom som počula buchot. Pomaly som sa blížila k tomu miestu, keď v tom...

Ústa sa mi otvorili dokorán a ja som neschopná pohybu sledovala ako Emma drží na rukách bezvládne telo Miley a blíži sa k upírom, ktorý na nás zaútočili. Musím jej pomôcť. Ešteže mám schopnosti. Prvá je čítanie myšlienok, teda budem môcť vykľučkovať a tá druhá je môj mozog ako obrana. Žiadna schopnosť mi nevie ublížiť, práveže ja ju viem použiť proti nemu. Ešte nikdy som ju nepožila tak dúfam... Zavrela som oči a sondovala kto má akú schopnosť. Ryšavka mala ovládanie živlov, Dylan vie upíra alebo človeka zastaviť, príde o funkcie, ktoré riadi mozog ako čuch, sluch, motorika. Wau. A tuším, že Alin, mohutný muž s krátkymi hnedými vlasmi má veľkú silu. Ostatný sú bez schopností. Emma pristúpila až úplne k ním a Miley položila na zem.

,,Kde je Jared?" spýtala sa nervózne. Ryšavka si vlkolaka dala pred seba a stále ho držala pod krkom. Ten svalnáč chcel Miley chytiť do rúk, ale ja som vbehla pred nich.
,,Puste ju," zavrčala som a dala sa do bojovej pozície. Všetci sa snažili na mňa použiť schopnosťi, ale ja som tam stála a so zdvihnutým obočím sledovala ako sa snažia. Usmiala som sa a rozbehla k nim. Alin sa rozbehol proti mne a ja som sa vždy uhla skôr ako ma stíhol trafiť. Ryšavka chytila Jareda za krk a jedným ťahom ho zabila.

,,Niéééé!" kričala Emma a rozbehla sa proti ryšavke, ale tá ju jedným pohybom skolila. Emma spadla na zem a otriasala sa v kŕčoch bez ruky. Rýchlim pohybom som zabila Alina a pribehla k Emme. Zdvihla som ju zo zeme a Emma do mňa strčila.
,,Daj mi pokoj!" zavrčala, no v tom Emmi nebolo. Ryšavke do nej hodila blesk a Dylan ju dorazil.

,,Och bože vy!" kričala som. Nemala som čas plakať nad jej telom a tak som Miley schytila do rúk a utekala preč. Utekala som ku Cullenovcom. Bez zaklopania som vstúpila dnu a zo vzlykotom som padla na zem aj s Miley. Hlavu som si skrila do dlaní a vzlykala. Esme ku mne pribehla a Carlisle pozoroval Miley.

,,Čo sa stalo?" spýtala sa Esme.
,,Oni, oni mi... zabili... chceli zabiť Miley... Emma ju doniesla tým zlým lebo držali v zajatí Jareda a ja som ich išla zachrániť a pre tom zabili Emmu a Jareda a ja som stíhla len Miley... doniesť," moje ruky tlmili vzlyky, ktoré nie a nie zastaviť.

,,To je mi ľúto," odpovedala Esme šeptom a objala ma. Zdvihla som zrak a pozrela na Carlislea.

,,Čo jej je?" spýtala som sa vystrašene.
,,Má zlomené rebrá, ale tie sa jej už zrastajú," odpovedal Carlisle, jemne ju chytil do rúk a viedol hore. Postavila som sa a jemne fňukala.

,,Ako si zvládla... teda ako to, že ťa nezabili?" spýtal sa Jasper. Pozrela som sa naňho.
,,Mám schopnosti... mohla som oboch zachrániť, ale, ja... oni mali schopnosti a ja... ja som zlyhala," strhla som sa a otočila na odchod. Niekto ma chytil za ruku. Alice.

,,Ostaň tu," prosila ma. Na chvíľu som privrela oči a potom znova otvorila a usmiala na ňu.
,,Musím," odpovedala som a Alice ma pustila.
,,Nič neuváženého nesprav," zakričala keď som vyšla z domu, ale to som už utekala lesom a vnímala len svištiaci vzduch.

Ako som behala, zacítila som Dylana. Zastala som a zavrčala. Stál predo mnou, pery pevne stisnuté.

,,Čo chceš?" zavrčala som naňho a dala sa do bojovej pozície.
,,Miley, nechcem jej ublížiť, ale.., mne sa jednoduchu páči," odpvedal. Ja som zavrčala.
,,Vypadni z tadeto lebo ťa teraz hneď zabijem!" vyhrážala som sa mu. Dylanovi blýsklo v očiach a zatváril sa smutne.
,,Je mi to ľúto, ale musel som. Ale môj úder ju nezabil, to Zenzerin," povedal. Ryšavka?... ale ona ju a to ako??... S vyvalenými očami som naňho pozerala no v tom zavrela oči.
,,Vypadni!" zakričala som naňho.
,,Prepáč," ospravedlnil sa a v jednom vánku sa vyparil. Ja som utekala do svojho domu kde som si ľahla na posteľ a chystala som sa nepohnúť veľmi dlhé obdobie.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár