How naive do you think I am? 

Už asi tri týždne ti neverím ani slovo. 

Nie som človek, ktorý sa háda a vyčíta veci. Možno presne na to si sa spoliehal, keď si ma mal ako jednu z mnohých. Počúvam ťa len preto, lebo mi nestojíš za to, aby som ti vysvetlila, že robíš zlé rozhodnutia a ubližuješ ľuďom. A trochu sa desím toho, že si ani nemyslíš, že robíš niečo zle, že v tvojej hlave to je v poriadku. Nestojíš mi za to, aby som znášala tvoju agresívnu defenzívu. 

Nie som hlúpa, viem o všetkom. Viem veci, ktoré mi ublížili a viem veci, na základe ktorých som ublížila ja. Nie som v ničom nevinne, preto nebudem hádzať kamene po tebe. Ale jediný dôvod, prečo sa na teba ešte usmejem, je ten, že viem, že ťa to nenechá spať. Možno ti konečne dôjde, že si zlý človek.

Nie som naivná, aby som ešte verila hocičomu, čo povieš. Keď mi ležíš na posteli a hovoríš, že "keby bol správny čas, my dvaja by sme boli spolu" a "za dvadsaťtri rokov som nestretol nikoho ako si ty", poprípade moju obľúbenú perlu "ty nechápeš, že by to nefungovalo, lebo ty musíš ísť ďalej a ja by som ťa brzdil", I keep calling bullshits. 

Nie som slepá, aby som nevidela, že to nemyslíš úprimne. Dlho som ti verila a viem, ako vyzeráš, keď klameš. Viem, že za mnou stále chodíš len preto, lebo si myslíš, že ťa mám rada, že som stále namotaná na tvoje objatia a že by som s tebou chcela byť. Nehovorím ti opak. Nehovorím ti nič. A ty, nesvoj, hovoríš veci, do ktorých sa len zamotávaš, a ja som rada, že sa na mňa nepozeráš, lebo smiech musím zakrývať dlaňou na ústach. 

Nie som tá, ktorá ti dovolí po sebe šlapať a budovať svoje malé ego. U mňa si skončil, a to natoľko, že mi nestojíš ani za to, aby som ti to povedala. Ale prestaň sa so mnou pateticky lúčiť a hovoriť mi, že musíme prestať byť v kontakte, lebo sa zo mňa nedostaneš, keď obaja vieme, že to nemyslíš úprimne. A že to hovoríš všetkým svojim ženám. 

Možno ti to raz poviem. A možno to nechám len tu na blogu, aby som si raz mohla spomenúť na to, čo ma stále drží v cynizme a prečo neverím ľuďom. 

Ďakujem. 

 Vyznanie
Komentuj
Napíš svoj komentár