Neviem, či to je správny prístup, ale urobila som si priority medzi ľuďmi.

Myslím, že to momentálne potrebujem. Aby som sa vyrovnala so zmenami, sklamaniami, prirodzenými vývojmi vzťahov a aj mojou psychickou zmenou.

Ľudia sa menia. Viem, že všetci radi veríme tomu, že nie, ale menia sa. Áno, podstata človeka zostane rovnaká, ale ľudia okolo a situácia zmení prístup každého. A to je zmena.

Zmenila som sa ja.
Zmenili sa aj moji kamaráti - niektorí pribudli, niektorí sa stratili do úzadia, niektorí sa len zmenili.

A ja som sa musela rozhodnúť, kto mi za to stojí. Hlavne komu stojím za to ja. Lebo ja som človek, ktorý ľahko zabúda a odpúšťa, ktorý sa nadchne maličkosťami a nestačí mu veľa na to, aby bol šťastný a endorfíny si spája s ľuďmi.

Ale ľudia nie sú vždy dobrí.
Nie sú vždy nezištní ani féroví.

Ani ja nie som.

Ale jedno som - naivná vo viere, že ľudia sú dobrí.

Tak som sa rozhodla, že momentálne si nebudem robiť prioritu z ľudí, pre ktorých nie som prioritou ja. Ak ma oni nepotrebujú počuť každý deň, nebudem sa o nich zaujímať každý deň ani ja.

Možno to nie je správny prístup a možno to po čase oľutujem, že som sa nesnažila niektoré vzťahy udržať.

Ale vzťahy nefungujú jednostranne a nestačí len moja snaha a naivná viera v nekonečné priateľstvá.

Mám ľudí, na ktorých sa môžem spoľahnúť, ktorým na mne záleží a ktorých si vypočujem aj o polnoci aj počas učenia sa na zápočet. Títo ľudia mi za to stoja.

Momentálne.
A možno aj navždy.

A tí ostatní -

 Vyznanie
Komentuj
 fotka
ma  7. 4. 2015 13:19
Presne aj mne dosť dlho trvalo takto sa zariadiť !
 fotka
riusha  7. 4. 2015 13:35
Toto isté som si povedala aj ja a pár ľudí som stratila, ale prečo by som mala byť vždy ja tá, ktorá volá von, píše, stále iba ja som to udržiavala a keď som prestala a oni nemali záujem sa mi ani počas dvoch týždňoch ozvať...tak som aspoň zistila ako veľmi som v ich živote znamenala Samozrejme našli sa aj tí, ktorý si uvedomili, že ja jednoducho patrím do ich života a že ma potrebujú
 fotka
goldfish  7. 4. 2015 21:13
 fotka
vreskot000  12. 4. 2015 23:01
žiaľ v nas je tak zakodovane, ze sa uchadzame o priazen takych, ktori o to nestoja a sme pyšny a povyšenecki pri ludoch, ktori nas mozno obdivuju, a pre ktorých sme vzorom a k takym sa spravame dosť tragicky
 fotka
matwejo  13. 4. 2015 09:56
!!!
 fotka
antifunebracka  23. 7. 2015 16:39
konas velmi spravne!
Napíš svoj komentár