Či chceme či nie, začal nový rok 2009. A len čo začal valia sa na nás z každej strany pohromy a nie veľmi pozitívne správy zo sveta.
Nový rok 2009 sme všade vo svete privítali nízko rozpočtovým ohňostrojom a novoročnými príhovormi o svetovej ekonomickej kríze. Vzápätí nato začalo v celej Európe mrznúť a vtipálci z Gazpromu zavreli kohútik s plynom. Asi chceli, aby si aj ostatná európske štáty užili pravej ruskej zimy, keď aj vodka vo fľaši zamŕza. Ďalej by som sa rada pousmiala nad pádom libry a nad všetkými odrodilcami, ktorí utiekli z nášho malebného Slovenska hľadať prácu v Anglicku a libra im padla na polovičnú hodnotu. Ale to bolo pred Vianocami, takže k tomuto sa vyjadrovať nebudem. Chcem sa sústrediť iba na január 2009- teda na začiatok tohto roku.
Ďalšou udalosťou, ktorá ma naozaj zaskočila bol pápežov príhovor, ktorý chce zjavne aj v čase krízy udržiavať zásady tradičnej kresťanskej rodiny a bojovať proti homosexualite. V tomto „boji“ mu, samozrejme, držím palce a prajem veľa šťastia. Najideálnejšie by bolo, keby začal so svojím plánom od Vatikánu.
Samozrejme, dolu H2O to nejde iba so starým kontinentom. Kúsok odtiaľ, v pásme Gazy oslavovali príchod roku 2009 bombami od izraelskej armády a doteraz s tým neprestali. Týmto útokom padlo za obeť 1035 Palestínčanov a z toho tretinu tvoria deti.
Ale za „veľkou mlákou“ je všetkým dobre. Slávia víťazstvo nad rasizmom a predsudkami, keďže bol zvolený prvý „čierny“ prezident a posol mieru Barack Obama. S typickým pokojom Američana sa pousmejú nad svetovou krízou, ktorá začala u nich a dajú si ďalšiu hrsť chipsov do úst.
Tak, toto boli iba udalosti z posledných 2 mesiacov. Čo príde po nich je otázne. Snáď sa nenarodí tretí antikrist.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
midnightlady  15. 1. 2009 12:15
zaujimave..a dobre humorne ladene
Napíš svoj komentár