Kde bolo, tam bolo, žila raz jedna Princezná.
Dlho predlho bola zavretá v zámku zlého Draka a čakala na princa, ktorý by ju vyslobodil. Ale princ neprichádzal . Možno sedel na pive s kamarátmi, možno doma drtil počítačové hry alebo možno vo víre princovských povinností zabudol, ako to v rozprávkach chodí a že nejaká Princezná na neho čaká.

Drak sa už tiež nudil čakaním na princa, ktorého by mohol zahubiť a tak sa rozhodol, že usporiada bál. Pozval naň princov zo všetkých kráľovstiev. Tiež pozval množstvo princezien, aby si mohol vybrať, ktorú zajme, keď sa mu Princezná zunuje (a ešte preto, aby to nebola gej párty).

Nadišiel deň plesu. Princezná sa starostlivo upravila a zišla do sály. Sála bola plná elegantných princov a krásnych princezien. Princezná sa zoznámila s veľmi zaujímavými princami. S Krásnym Princom, ktorý bol tak trochu narcis, so Superprincom, ktorý stále zachraňoval svet, s princom s Modrého kráľovstva, ktorý sa aj napriek svojmu veku občas správal ako dieťa, so Spiacim princom, ktorého najobľúbenejším nápojom bola Koniferka a najobľúbenejšou činnosťou fajčenie a so Žabím princom, ktorý sa ľuďom nikdy nepozeral do očí (žeby to bolo spôsobené jeho veľkosťou?). Boli tam aj veľmi milé princezné. Dúhová princezná, ktorá na prvý pohľad očarila princa z Modrého kráľovstva a Polnočná princezná, ktorá bola rovnako krásna ako aj tajomná.

Všetci sa na plese výborne bavili a preto im bolo veľmi ľúto, keď kikiríkanie kohúta oznámilo, že je už najvyšší čas pobrať sa domov. Drak bol veľmi spokojný, že Princezná zaujala niekoľkých princov a dúfal, že jeden z nich ju príde oslobodiť a on ho bude môcť zničiť.

Po čase si princezná zmyslela, že by sa chcela stretnúť s jej novými priateľmi a hlavne získať si srdce jedného z princov. Tak sa rozhodla, že od Draka ujde. Drakov zámok nebol veľmi dobre strážený, keďže nepredpokladal, že by Princezná bola niečoho takého schopná. Stačilo len preliezť múr a bola voľná.

Vybrala sa k najbližšej autobusovej zastávke a nasadla na prvý autobus. Smeroval do Superkráľovstva. Tam sa hneď vybrala do Superzámku za Superprincom. Pobudla uňho len niekoľko dní. So Superprincom jeho kamarátmi sa cítila naozaj veľmi dobre (aj keď sa občas správali dosť nevychovane), ale vedela, že musí ísť hľadať toho pravého princa pre ňu.

Nasledujúca zastávka na jej ceste bolo Krásne Kráľovstvo. Krásny Princ jej hneď padol do oka. Zo začiatku bol zábavný a príjemný spoločník, no po čase jeho neustále rozprávanie a uprený pohľad začalo byť trochu vyčerpávajúce. Navyše medzi nimi často dochádzalo k nedorozumeniam, ktoré sa končili hádkami a následným tichom (konečne). Takže ani Krásny Princ nebol ten pravý. Rozhodla sa, že skúsi zájsť ešte za jedným princom.

Týmto posledným princom bol ŽAbí princ. ŽAbie kráľovstvo bolo doslova žabie, všetci jeho obyvatelia boli žaby. Nachádzalo sa uprostred močiara, takže Princeznú ubytovali v domčeku v jeho blízkosti (postavenom špeciálne pre ľudských hostí). S Kvakom, čo bolo krstné meno ŽAbieho princa prežila nádherné chvíle. Ale jedného dňa bol naozaj veľmi zvláštny. Princezná nechápala, čo sa s ním deje, až kým o tom nezačal sám hovoriť. Povedal jej to, čo aj sama vedela, no aj tak jej vyhŕkli slzy do očí. Že s ním nemôže zostať, pretože nepatrí do jeho sveta. Tu sme Krásny a zverica.
Princezná už ďalej nemohla počúvať jeho vysvetlenie a tak radšej od neho odišla preč. Vrátila sa do domčeka, rýchlo si zbalila svoje veci a bez rozlúčky opustila ŽAbie kráľovstvo.

Vybrala sa naspäť domov ku Drakovi. Keďže sa nechcela vracať cez Krásne Kráľovstvo, rozhodla sa ho obísť cez Modré a Spiace kráľovstvo.
Modré kráľovstvo bolo celé odeté v odtieňoch modrej. Dokonca aj tráva a stromy mali modrastý nádych. A na blankytnom nebi sa rozprestierala prenádherná dúha. V zámku ju privítal Modrý princ, z ktorého sa medzičasom stal kráľ, so svojou manželkou Dúhovou princeznou. Prichýlili Princeznú na pár dní a potom jej ponúkli limuzínu so šoférom na cestu domov .

Ďalšia zastávka bola veľmi krátka a to z toho dôvodu, že Spiaci princ bol práve na liečebnom pobyte na Prednej Hore. Tak tam len natankovali a pobrali sa {(do Superkráľovstva.

Tam našla Superprinca šťastne si nažívať s Drakom! (Takže Superprinc nakoniec nebol až taký super.) To bolo aj na ňu priveľa. Okamžite od nich odišla a vrátila sa na Drakov zámok, pretože to bol jej domov. A tam žije dodnes, pokiaľ sa JEDEN princ už konečne neuvedomil.) vyškrtnuté v dôsledku drakovej dôležitosti v pokračovaní}

do Drakovho kráľovstva. Draka nikde nemohla nájsť. Ostala tam sama, celkom opustená až dodnes, pokiaľ sa JEDEN princ už konečne neuvedomil alebo jeden drak nerozhodol vrátiť.

Čo z toho vyplýva?

Ak raz okúsiš ŽAbieho princa, iného už nebudeš chcieť.

A netreba zabúdať, že stačí jediný bozk, aby sa zo ŽAby stal človek...

 Blog
Komentuj
 fotka
ena233  18. 7. 2010 18:54
to je riadne zlaté
 fotka
ebranit  31. 7. 2011 19:12
Si chcela povedať, že zo Žabiaka sa stane po bozku Človek? Že ten Krásny žabiak je síce krásny, ale mu to prd pomôže, pokiaľ sa nedostaví škaredá Zverica a neumožní mu uskutočniť ten magický akt splynutia dvoch odlišných ríší.

Proste aj tak je to vždy na Vás, Krásky, Vy to odsúhlasujete a my boys môžeme tak akurát čakať na Vašu dobrú vôľu.

A až po odsúhlasení sa udeje zázrak a krásny Žabiak sa môže zmeniť na ... telom Netvora, ale Dušou Adonisa.
 fotka
santoss  8. 3. 2012 15:33
No nie som si isty, ze zabaci po ozuzlani prejdu do levelu krasneho, pozitivneho hrdinu. Slizon, podla mna, vzdy ostane slizonom. Ale ten vztah medzi drakom a superprincom. Che che. No mozno boli ruka v ruke v organizacnom vybore Duhoveho pochodu No nikdy netreba podliehat ziadnej nadeji.
Napíš svoj komentár