Zatvor oči. Uvoľni sa. Nemysli na kričiace deti, na vyzváňajúci mobil ani na susedku, ktorá na teba spoza dverí huláka. V tejto chvíli neexistujú iní. Nádych, výdych. A ešte raz.

Práve teraz sa nachádzaš mimo reality. Predstav si lúku. Plnú tých najkrásnejších kvetov. Cítiš tú vôňu? Vnímaš tie farby? Oslepujúce slnečné lúče? Je tu teplo, priam horúco. Cítiš obmedzenie v podobe šiat. Vyzleč sa, zbav sa tej ťarchy. Vychutnávaj si ten nepoznaný pocit pri zhadzovaní každej vrstvy. Nehanbi sa, v tejto predstave neexistujú nedokonalosti. Rozpusť si vlasy, nechaj unášať každý pramienok tým jemným, sviežim vánkom.

Až teraz máš schopnosť objavovať každý kúsok tohto sveta. Kľakni si a usmej sa. Nevidíš nič a pritom tak veľa. Skús rozpoznať vône všetkých kvetín. Skús ich vnímať ako niečo ľahko viditeľné. Farby napríklad. Každej rastline priraď tú správnu farbu. Farbu vône. So zatvorenými očami.

Počuješ to? Hudba sprevádzaná melódiou prírody. Predstav si flautu, klavír alebo husle, môžeš aj gitaru alebo všetko dokopy. Vymysli si vlastnú skladbu. Skladbu svojich pocitov. Prvý tón ako ten najjasnejší vnem a pôjde to samo. Začni hrať. Pekne pomaly, rozbehnú to tvoje zmysly.

No nie je to krásne?

Postav sa. Tancuj. Lietaj. Usmievaj sa. Spievaj, ak chceš.

Otoč sa, vidíš tých ľudí? Sú ako ty. Sú to tvoji priatelia. Psychicky a fyzicky nahí. Každý z nich je tu, na tejto lúke. A každý z nich ju vidí inak. Iné farby, iné pocity. Iná hudba. Jeden vidí more farebných bubliniek vznášajúcich sa len pár metrov nad nami, iný tvorí obraz tejto spoločnosti. Snaží sa zapamätať všetko, čo má možnosť vidieť len tu. Netuší, že aj tak zabudne.

Vidíš ten les? Predstavuje všetko zlé v tvojom živote. Je tak blízko a pritom tak ďaleko. Pre túto chvíľu.

Naposledy skús dôkladne, no opatrne ohmatať každý kúsok svojho tela, každú medzeru v myšlienkach vyplň tými úžasnými spomienkami a zážitkami, na ktoré každým dňom viac a viac zabúdaš.

A otvor oči. Pomaly. Necítiš sa lepšie?

 Blog
Komentuj
 fotka
majusssska  11. 2. 2011 10:17
skvele, ako vzdy.

a mala som k tomu pustene toto

Screenshot


a hodilo sa to k tomu dokonale
 fotka
bludiacisvetom  11. 2. 2011 11:57
@majusssska potvrdzujem tvoje slová, hodí sa to k tomu perfektne!
 fotka
tinuska569  11. 2. 2011 22:47
"...každú medzeru v myšlienkach vyplň tými úžasnými spomienkami a zážitkami, na ktoré každým dňom viac a viac zabúdaš."



krásne si to napísala
Napíš svoj komentár