Možno moje zúfalstvo narástlo do neprijateľných rozmerov. Po tom čase a už nejaký čas. Možno mi chýba. Pretože som verila tým slovám. Tým činom. Pretože som verila vo večnú dôveru a neporušiteľné priateľstvo. V cit a sen. V túžbu zachrániť niečo, nejaký nevídaný vnem.

Myslela som si, že sme priatelia. Myslela som si, že všetká hrdosť, ktorej bol ochotný vzdať sa pre jediné vypočutie, že všetky slzy, ktoré padli na znak ochoty a spôsobovali tak intenzívnu bolesť, že všetka snaha, že toto všetko je niečím opodstatnené. Že sľub pre neho neznamenal len pár z nudy vyslovených písmen, myslela som si, že prísahou akoby dal mi kus srdca, o ktorý som tak stála, ktorý som si tak cenila a strážila, poklad, na ktorý som myslela každý jeden deň.

Žila som celý čas len v mylnej predstave, že význam slov nikdy a navždy v nás evokuje niečo dôležité, neporušiteľné. Ten istý kľúč k našim dušiam. Presne toto som si myslela. Myslela som si, že láska nezahynie pri prvom pokuse uniknúť, že priateľstvo ostane aj napriek krvavým chvíľam.

Dookola čítam a listujem v spomienkach, stále a vždy mám pocit, ako keby niekto zamrazil celé moje ja a chcel mi vytrhnúť srdce. Ten prázdny kus mojej osoby, v ktorom kedysi ukrytý kus jeho srdca driemal. A (z)mizol. Zo dňa na deň. So správou, ktorá sa ku mne dostala. S každým dňom nepríjemnej ignorácie, ktorou ma tak veľkoryso obsypal.

A teraz je preč. Jeho telesná schránka. Jeho postoj a správanie. Akoby ľutoval svoje vyznanie. Akoby chcel zabudnúť na celé mesiace, akoby hanba, hrdosť, česť boli dôležitejšie, než krásou a jemnosťou obdarený cit, či kvet.

Len jediný kus zabudnutých citov ostal mi, len posledných pár viet. Posledných tucet sĺz, ktoré unikli spod rúcha jeho tajomnosti a posledných niekoľko sĺz na mojej tvári, ktoré iste neunikli jeho pozornosti.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár