Moj sef je chuj.

Uff, ale sa mi ulavilo. Konecne som to zo seba dostala. I ked len na virtualny papier.

A preco som dosla k takemu zaveru?

Ked nie je busy, obvinuje z toho nas, casnikov, supervisorov, kucharov a vlastne cely personal. Wtf? Ako mozem ja ovplyvnit pocet zakaznikov prichadzajucich do restauracie? Mam sa ist prechadzat po ulici a vykrikovat "najlepsia restauracia vsetkych cias, ak neokusite, do 24hodin zomrie clen vasej rodiny"? A tak sa po restike prechadza cely nadurdeny, nasraty, za vsetko do kazdeho picuje a na vsetko sa stazuje. Nic od neho vtedy clovek nemoze opytat, nic povedat. Hlada si stupidne dovody na hadku. "Why are you drinking water now?" "Why are you playing with the till right now?" (som nevedela, ze s tillom sa zvycajne hrame, som myslela, ze na nom robime objednavky), "Why table number one didnt eat it all?" (sorry, nabuduce sa k nim postavim a poviem, ze neodidem, kym to nezjedia vsetko, ze ma nezaujima, ze su plni)... A mohla by som takto pokracovat.

Ked je busy a vonku stoja zastupy hladosov, he is gettin crazy. Nechapem ako to robi, ale vtedy je vsade a o vsetkom vie. Alebo si to len mysli. Predstavte si, ze vonku caka skupinka desiatich ludi na stol a vy ten stol nemate, pretoze je proste kazdy jeden stol obsadeny. Predstavte si, ze taky cas vam sef povie, ze nepodavame dezerty ani kavu, pretoze potrebujeme co najskor uvolnit stoly. A tak si predstavte mna v pozicii, kedy si ma zakaznik zavola a "could I see dessert menu?" Co by ste povedali? "no, I am sorry, we dont serve desserts right now because its fucking busy and my boss is gettin crazy so i ll just bring u the bill, u ll pay and thats it" ? Tak si predstavte, ze toto im nepoviem. Namiesto toho im s usmevom na tvari a pokojom v hlase poviem "Sure" podam im menu a nervozne cakam, kedy ma pride boss zdrbat. Samozrejme, ze do niekolkych minut i pride ... "Why did u give them dessert menu?" "because they asked for it" Prekruti ocami, nieco po turecky zanadava, zbehne dole za manazerom, povie mu aka som zla zamestnankyna a ako ma zle vsetko naucil. Manazer pride cely nasraty za mnou, ze preco som im ponukla dezert ked je busy. Ja sa mu ospravedlnim a ubezpecim ho, ze viem ako to chodi, ale ze si ho sami opytali, tak co som mala robit, povedat ze coffee machine is broken a ze we are out of all desserts at the moment?
Najradsej mam, ked zacne chodit k stolom, ktore uz dojedli ze "can I ask u for a favor?" a uz ich vyhana von. Ked som toto prvykrat zazila, hovorila som si, ze dopice, to si snad robi kozy. Keby som bola v restauracii, kde mam dokonca zaplatit 13% service charge a toto by mi majitel prisiel spravit, uz v zivote by som sa tam nevratila. A este by som ich tam spicovala.
A este perlicka, ked tam behame, lietame hore dole ako taki otroci celi spoteni a dogabani, on sa na vas tak kokotsky usmeje a zakrici "Jasmin, move your pineapple" Fuck u Recep... len mu opatujete usmev a hovorite si, ze uz teraz fakt musite dat vypoved.

Viete co ma uplne zabija? V restauracii mame vela kamier, co je dobre. Ale! Predstavte si, ze pridete rano o deviatej do restiky, cize mate este dve hodiny pred otvorenim na pripravenie a skontrolovanie vsetkeho. Spravite si kavu, co je uplne normalne. Robite nieco a zrazu zvoni telefon. "Camden Poppies, how can I help?" "Its me, Recep. I can see you" Toto mi povie a ja neviem, ci sa mam smiat, ci plakat. Co dopice, nema co robit o deviatej rano len cumiet do kamier? A toto robi v priebehu dna. A kedze mame viac bossov, vsetci to robia. A potom takto volaju kvoli kokotinam. Raz ma konkretne Recep viezol do prace a pocas cesty volal druhemu bossovi s tym, ze ci mu ide kamera cislo 6, ci je tam busy prave, lebo jemu to nejak hapruje. A ten druhy tak pohotovo zareagoval, ze mi bolo hned jasne, ze to ma zapnute nonstop. Dvojo kokoci.

Na druhej strane, uz pred niekolkymi tyzdnami som rezignovala uplne. Som si povedala, ze ja si nepotrebujem takto nicit nervy, ze som spravila velakrat ovela viac, nez by som musela a nikto to vobec neocenil. Minule som ani nezavolala, ze nepridem do prace, neprisla som. Prisla som po niekolkych dnoch. Tvaril sa, ze o nicom nevie a este mi za to aj zaplatil ako keby nic. Tak som si zacala chodit neskoro, hocikedy som zaspala, prisla som i o niekolko hodin neskor. Nic, ani muk. Bol tisko ako buk. Nedal mi ani notice ani nic. Ostatni by uz boli vyhodeni. No nic. Som platena podla poctu hodin, ale i tak som vzdy mala az az, cize mi nevadilo mat o par hodin tyzdenne menej. Bola som asi velmi prepracovana a tak som vlastne toto vsetko robila preto, aby ma proste vyhodil. Aby som mala aspon tyzden volna, kym si nenajdem novy job. Nevyhodil ma chuj. Ale za to posledne dva tyzdne robi riadne Chujoviny. A nielen s timetible, ale i s mojou vyplatou. A so vsetkym vlastne. Urobila som uz tolko pruserov a vzdy som sa cudovala, preco ma este nevyhodili. Ale teraz si uvedomujem, ze on asi nema gule na to, aby to urobil. On mi namiesto toho bude robit zle za chrbtom. Bude mi davat malo hodin kazdy den, ale ani jeden den volna cize kazdy den si tam musim odsierat svoje nervy i cas, i ked len na niekolko hodin. Bude mi postupne pomalicky znizovat vyplatu z tyzdna na tyzden. Bude do mna proste picovat za vsetko dobre i zle, a s velkym usmevom na tvari. Proste si hovorim, on ma tam uz nechce, on ma chce vyhodit, tak preco to uz neurobi konecne? Caka, kym to urobim ja alebo co?

No tak som sa dnes uz totalne nasrala, ked som uvidela rotu na dalsi tyzden, napisala si nove CVcka, vytlacila ich pekne a zajtra ich mozem zacat rozdavat. Ked ma tam nechce, tak tam nechcem byt ani ja.

 Blog
Komentuj
 fotka
fxx  24. 3. 2014 09:43
spravny krok,keby mi sef dava hentake otazky tak sa mu asi vysmejem do ksichtu ci je normalny,a akoze keby je to este k tomu nejaky turek tak by sme sa asi aj pobili a inak mate tam aj stalych hosti,ked hentak odhana ludi?

vela stastia pri hladani novej prace
 fotka
forgottenone  24. 3. 2014 10:17
dvojo kokoci

inak s tymto busy / nebusy bola Marin ok.. a v podstate vsetky... aj Terry a aj Dorothy.. pretoze sme sa s nimi bavili kopu krat, ked nebolo co robit a ony same nam povedali, ze to nie je nasa chyba a ani ich...ludi nemozes dotiahnut z ulice dovnutra... ak ti tam ten clovek nechce ist, tak ti tam nepojde...
 fotka
janqqo666  24. 3. 2014 11:49
je to hnusný arogantny zmrd.
 fotka
peacexp  24. 3. 2014 14:10
ja byt tebou tak tam už davno niesom nenecham si skakat po hlave a neznasam ked niekto nevie ocenit moju pracu a namiesto toho furt na mna zjape a hlada si dovody ako ma pri niečom "pristihnuť"..držim palce až najdeš lepšiu robotu
 fotka
mauinka  24. 3. 2014 17:04
No tak tam pri ňom by som ošedivela hneď a zaraz asi

My keď nie sme busy, tak nás šéfka naženie aspoň do upratovania všetkého možného aj nemožného... ráno po príchode do práce, kedy máme tiež dve hodiny na upratovanie a prípravu, nám sama spraví kávu a zavolá nás von na cigu, lebo ona bez kávy ani oči nerozlepí
A keď nemáme žiadny voľný stôl, tak ľudí posadí k baru (kde nám samozrejme zavadzajú najviac, ale to ich nemusí trápiť , dá im drinčík zadarmo a akonáhle sa uvoľní stôl, tak ich usádza... v živote by si nedovolila niekomu povedať, že nedostane kávu alebo dezert, nedajbože ich vyhnať formou "do mi a favour"... to je na grc. Aj sa tam už niekto vrátil?
 fotka
matwejo  24. 3. 2014 17:41
dobre robis ...

a akoze do restiky, kde si nemozem posediet po obede ani 10min, by som nikdy uz nepachol a vsetkym co poznam povedal, ze su to kokoti
 fotka
mamradadeli  24. 3. 2014 19:16
pre vsetkych... praveze mame kopu stalych zakaznikov, tiez sa cudujem no a dikes snad sa podari nieco najst co najskor
 fotka
saddath  24. 3. 2014 21:14
toto mi pripomina miesto kde robim"D aj to vyhadzovanie ludi----ale nie az tak okato
 fotka
saddath  24. 3. 2014 21:17
a jedna vec co sa ta chcem spytat,lebo citam tvoje blogy. to tam mas take dobre prachy alebo si taka leniva si najst niečo ine?
10 
 fotka
antifunebracka  24. 3. 2014 21:34
sak kto iny sa moze postarat o navstevnost, ked ne samotny personal? aj ked ako vidim sefov jebnuty pristup k zakaznikom, ani sa nedivim, ze tam mavate prazdno inak to je v UK take lahke si najst pracu, abo si len tolko veris, ze ti to potrva tyzden?
11 
 fotka
mauinka  24. 3. 2014 21:57
@antifunebracka podľa mňa je to dosť ľahké, môj frajer odišiel z roboty v sobotu a v stredu už mal novú, bez toho, že by si to vopred hľadal... a tiež ako čašík
12 
 fotka
antifunebracka  24. 3. 2014 22:21
13 
 fotka
trdelniiiq  24. 3. 2014 23:13
Ak si v londyne, skus pri hladani prace oslovit trinity restaurant. Je to podnik na urovni, sice pomerne snobsky, ale kamarat tam robil a len si ich pochvaloval. Jednym z majitelov a sefkucharom je tam adam byatt, co je tiez pomerne respektovana a znama osobnost.
14 
 fotka
mamradadeli  25. 3. 2014 02:06
@antifunebracka dnes som prisla do druhej restauracie s tym, ze si hladam job a v piatok uz mam prist ..ale zas uz mam aj nejake skusenosti, posobim dost vyrovnane a viem po anglicky.. takze tazke to nie je asi ... lebo inak co k nam napriklad ludia chodia s tym ze si hladaju pracu tak ani nemaju skusenosti, ani neovladaju jazyk atd. atd.... ale zas ja mam asi len fakt stastie zei ten prvy job som si nasla len tak.... a praveze nemavame casto prazdno, skor by som povedala ze naopak, ale prenho je i ked mame par stolov prazdnych cela restauracia prazdna. Prenho je plno ked vonku cakaju rady ludi cakajucich na stol polhodinu.
15 
 fotka
antifunebracka  25. 3. 2014 04:03
mal by chalan menej pit totej tureckej kavy ale inak dobre to tam mate v UK so zamestnanostou... tu je priemerna cakacia doba na pracu 3/4 roka
16 
 fotka
husky  25. 3. 2014 11:32
sikovny clovek si najde pracu aj na Slovensku rychlo...resp ma moznost vyberu skoro vzdy
17 
 fotka
phantasia  25. 3. 2014 19:30
tí čo sa divia, zabúdajú, aké divy robí výzor pri čašníčení
18 
 fotka
mamradadeli  26. 3. 2014 02:01
@phantasia tak ja uz sice davno nie som casnicka, ale mas pravdu no..
19 
 fotka
vreskot000  26. 3. 2014 19:04
mila mlada a značne neskusena slečna. Bacha na taketo statusy a blogy, lebo ked sa o tomto dozvie sef, letiš ako špianve prádlo a ešte ta zažaluje a širenie zlej povesti. len tak, mas len 19 vieš, a myslis si ze ti patri cely svet. nie je to tak...
20 
 fotka
mamradadeli  26. 3. 2014 19:18
@vreskot000 dakujem velmi pekne, velmi si cenim ze sa tak o mna bojis ano, patri mi cely svet, ako by nie, ved to je samozrejmost
Napíš svoj komentár