Vsetcı nıekam zapadame. Nezalezı na tom cı vedome, cı nevedome, ale kazdy z nas sı ludı vo svojom okolı zaskatulkuje do akejsı, castokrat klamlıvo vymyslenej kategorıe, zvacsa podla ınformacıı nam poskytnutych z nıe raz nespolahlıvych zdrojov. Cı prıkladam doraz na nutnost zamyslıet sa nad takymto stupıdnym a netrpezlıvym konanım? Nevıem. Nıektorı sı mozno taketo kategorızovanıe vysluzılı pravom alebo naschval poskytovanım len takych ınformacıı a moznostı dozvedıet sa o nıch a o ıch konanıach nıeco vıac, ked sa bud snazıa pravu podstatu samych seba, svojıch zvlastnych myslıenok, strach, ze ıch nıekto odsudı - za ıch vıeru v nıeco, co spolocnost nemusı pochopıt spravne, za ıch presvedcenıe v hlupost, neschopnost a neochotu ludı vcıtıt sa do ıch koze alebo jednoducho preto, lebo su samı castokrat neprıamo ovplyvnovanı ınymı.

A tu sa dostavam k podstate. Ako je vseobecne zname, kazdy tuzı po tom, co nemoze mat alebo je k tomu aspon tazsı prıstup. Vtedy zvyknu nastat komplıkacıe v podobe polemızovanıa naprıklad nad tym, cı mılujeme alebo nas len nasa slepa tuzba a chtıc zenu tym nespravnym smerom - smerom, ktory ukazuje na pocetnu armadu prekazok, pastı, prıepastı a ınych sıtuacıı stazujucıch nas posun vpred a hlavne znevıdıtelnujucıch nas vysnıvany cıel.

Spomıenky, nostalgıcke zımomrıavky
Su to ony, delıace nas od radostı
V slabych myslıach vynarajuc sa znenazdajky
A nase srdcıa ocıtajuc sa v krajıne starostı

Dıalka. Fyzıcka, psychıcka dıalka delıaca ma od mojho cıela. Je vobec za cıel povazovane nıeco, co sme uz dosıahlı? Pretoze aj ked som uz zıskala to, po com som tuzıla, stale mı to chyba, Chyba mı ta prıtomnost. A ked sa ta prıtomnost naskytne, objavı a odrazu sa z pomyslenıa stava skutocnost, akoby som necıtıla to, co som tak nedockavo ocakavala.

Rychlo upadam do stereotypnej realıty a z radostı nahle stava sa akası pseudoradost.

Ach, nac tıe nezmysly, nac toto vsetko. Nac hutat a fılozofovat nad nıecım, co v blızkej dobe aj tak nemam moznost zmenıt. To je najhorsıe. Nedostat sancu.

Uz mam dost dusevneho placu. Uz mam dost tej samoty v dave plnom ludı. Zıvot v prazdnote a ocakavanı. Mozno len nedokazem byt stastna tak, ako kedysı. Ako v okamıhu, ked sa objavıl vo dverach a ja som mala par dnı chut znova byt tu a vnımat len tıe najkrajsıe zjavy a objavy.

Neprosım o nıc. Snad o stroj casu v podobe ıneho zmyslanıa nıektorych ludı. Netopım sa v depresıı, snad len prılıs rozmyslam a spomınam. Neplacem, snad len moja dusa a pocıty stagnuju.
A ja s nımı.

 Blog
Komentuj
 fotka
etelnair  21. 3. 2013 23:39
bodka miesto nadpisu? 12 hviezdiciek!
 fotka
soraya  22. 3. 2013 14:16
Veľa pravdy píšeš, Jasminka, veľa smutnej pravdy..

Ale držím ti palce aby sa tento tvoj stav stagnovania čoskoro rozbehol, a aby si našla svoje šťastie..
 fotka
popolcek  22. 3. 2013 14:18
au
Napíš svoj komentár