Pamätám si na časy,kedy som bola ešte úplne malá. Taká trochu väčšia ako kýblik V tej dobe ešte rodičia chodievali na posedenia s priateľmi,na rôzne oslavy a tak. My sme so sestrou ostávali doma samé. Rodičia samozrejme mysleli na všetko a preto pre nás vždy vybavili tetu,aby nás sem tam prišla skontrolovať či je všetko v poriadku a či už spíme,alebo tak. Neznášala som tieto večery. A vlastne stále ich neznášam...sú niekde veľmi hlboko zakorene vo mne ako niečo nepríjemne a to preto,že už odmalička som trpela paranojou. Trpela som ňou vtedy a trpím ňou aj teraz tak isto ako ma trápia rôzne fóbie. Jednou z nich je aj Nyktofóbia. Pre tých,ktorí náhodou nevedia je to strach z tmy. Neviem či sa fóbie ako také vedia v človeku prejavovať nejak striedavo,alebo čiastočne ako u mňa,preto si skôr myslím,že moja nyktofóbia je skôr ovplyvňovaná tou paranojou.
Neznášam ani dnes tie večery,keď som sama v noci medzi 4 stenami. Všade vidím divne tiene o ktorých si myslím,že niečo znamenajú,alebo počujem zvuky,ktoré inokedy počujem bežne a ani ich nevnímam. No aj tieto stavy sú striedavé...niekedy som sama a baví ma to nič nevidím nič nepočujem proste si ten pocit samoty užívam. Inokedy celú noc neviem spať..stále sa obzerám a napínam uši. Nie jednu noc som strávila s rozsvietenou nočnou lampou,aby som aspoň na chvíľu dokázala zatvoriť oči a pospať si.
Ešte,keď som bola mala stále som verila tomu,že to chce len čas a,keď už budem dospelá strach pominie. No nie je to tak. Stále je to niekde vo mne a nemám ani len šajnu o tom,ako by sa to dalo zmeniť,alebo čo by to mohlo zmeniť. Na túto fóbiu sa nabaľujú stále len ďalšie a ďalšie veci. Či už je to paranoja,strach,alebo úzkosť.
A,keďže teraz prichádzam nato,že vlastne neviem čo som týmito riadkami chcela povedať len som sa utvrdila v tom,že asi nikdy nedokážem byť sama,že vždy budem potrebovať pri sebe niekoho,kto mi bude v noci nahrádzať tu lampičku a bude pre mňa svetlom v tej tme. Takým akým som vraj ja pre nikoho.
A aj,keď sú v mojom živote chvíle kedy sa cítim skoro taka silná ako Wonder woman...žiadnou silou,ani rokmi nedokážem prekonať strach,paranoju a nyktofóbiu.
Možno to bude tým,že stále niekde hlboko vo mne bude stále to malé vyplašené dieťa...ktovie...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár