Mám starosti o rodinu. Zároveň som nasratá, lebo mám pocit, že ma zneužívajú. Prehadzujú na mňa svoje hovná, úplne kľudne, bez výčitiek svedomia. Nezaujíma ich, že ja sa potom trápim, prežívam, čo mi povedali a rozmýšľam , ako im pomôcť. Zabudli, vysrali sa, bodka.
Ja neviem zaspať, trápia ma pocity viny , že nie som s nimi, že im nepomáham dostatočne, že som ako krysa, čo opustila potápajúcu sa loď.


Zároveň viem, že ak niekomu nedokážem pomôcť, je to vlastná rodina ! ! !
Rodina plná závislákov a nedisciplinovaných jedincov, ktorí nie sú ochotní počúvať , len sa sťažovať a žalovať, prípadne načahovať ruku a drankať peniaze.
Zásadne nič za to nedať. V nijakom zmysle. Nič pozitívne, recipročne, nič.
Len ťa zaplaviť svojimi hovnami, sťažovať sa raz na to, raz na iné a keď povieš, tak zmeň to, alebo tamto, okamžitá reakcia : To sa nedá !


Ja som nastavená na život podľa zásady:
Nerozmýšľam, ako to nejde, špekulujem, ako to IDE ! ! !
Keď vidím, že to nejde, zastavím sa ( -keď to nejde, tak to nejde, chvíľu počkám, kým to prejde- spieva si Zdenka Predná) a pátram po príčine. Nevzdávam sa hneď, ako moje okolie. S výhovorkami a objektívnymi okolnosťami. To prenechávam politikom.
Obídem vec z viacerých strán a z viacerých uhlov pohľadu. Pozriem sa zhora, zdola, zboku, zospodu, konfrontujem situáciu prípadne s odborníkmi.
Analyzujem, špekulujem a postupne dôjdem k záveru, ako to Pôjde !
A ide to.
Keď sa chce, tak sa dá...

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
pubertslatinocelny  27. 5. 2009 15:14
som si po nazve myslel, ze daka teenagerka sa hneva, ze jej nedovolili ist v piatok na diskoteku

nuz podla mna...ked rodina zneuziva pomoc, tak mozno je uzitocnejsie pomoc odmietnut - lebo sa budu musiet naucit nieco robit a nespoliehat sa na teba...a v tom pripade nemusis mat vycitky, ze si na nich tvrda...dolezite je, ci sa rozhodnes urobit taky krok z lasky k nim - ze im chces pomoct, resp. z lasky k spravodlivosti - ze nie je spravodlive a teda ani spravne, ked oni ta zneuzivaju. Ak ta budu k tomu viest taketo dovody, tak podla mna je to ok uplne...dalsia vec je, ze vlastne neviem o co ide
 fotka
leiasolo  27. 5. 2009 16:32
Fúúú, človek aby sa desil zakladať rodinu

...

@pubertslatinocelny Tiež som si myslela, že to bude nejaká lamentácia nešťastnej tínedžerky nad krutým osudom
 fotka
titusik  27. 5. 2009 17:22
každá rodina má svoje špecifiká. A buď rada, že ty si vieš poradiť
Napíš svoj komentár